Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Streamingpiraterij blijft constant in Zweden, ondanks de toenemende legale consumptie

Met meer opties om inhoud die legaal online wordt aangeboden te streamen, hoopte men dat het gebruik van “piratensites” zonder licentie zou afnemen. Maar in Zweden, waar steeds meer mensen zich abonneren op diensten als Netflix, blijft het aantal bezoekers aan piratengebieden constant rond de 20% van de bevolking.

Toen er nog maar een paar juridische diensten waren die films en tv-programma’s via internet konden streamen, hadden piratensites een virtuele wurggreep op de hele markt.

De schijnbare theorie was dat als groepen uit de entertainmentindustrie samenkomen om hun inhoud zowel toegankelijk als redelijk geprijsd te maken (en dat zullen ze ook doen), het aantal bezoeken aan piratenwebsites vanzelfsprekend zou afnemen.

In Zweden, waar The Pirate Bay en vergelijkbare platforms al minstens vijftien jaar het piratenlandschap domineren, is de markt op zoek naar legale opties. Nu zijn er een paar om uit te kiezen, waaronder Netflix en HBO Nordic.

Volgens de anti-piraterijgroep Rights Alliance heeft de beschikbaarheid van juridische diensten en de toegenomen acceptatie ervan door het publiek echter geen negatief effect gehad op het aantal mensen dat gebruik maakt van “piraterijdiensten”.

“Helaas zien we geen enkele vermindering van illegaal gebruik”, zegt Rights Alliance-advocaat Sara Lindbäck Zweedse radio.

“De piraterijcijfers in Zweden zijn veel hoger dan in de aangrenzende Scandinavische landen. We zitten rond de 20%, dus één op de vijf Zweden maakt gebruik van een illegale dienst. “

Beweringen dat het aantal mensen dat illegale inhoud gebruikt geen gelijke tred houdt met het toenemende gebruik van juridische diensten, zullen de film- en televisie-industrie teleurstellen. De grote vraag is echter waarom dit het geval is. Lindbäck merkt op dat sites voor het streamen van piraten in principe gratis te gebruiken zijn. Dit is een grote attractie, maar er zijn ook andere problemen.

Piratesites kunnen kwetsbaarheden op de legale markt uitbuiten, vooral als het om films gaat. Door films en andere vensters te presenteren (zoals vaak wachten tot titels op streamingdiensten verschijnen), zijn illegale versies de enige manier om de nieuwste inhoud vroegtijdig te zien. Hierdoor blijven ze relevant, zelfs als gebruikers zich abonneren op diensten zoals Netflix.

Zoals vorige week gemeld is een zeer hoog percentage van de piraten in Europa ook consument van legale inhoud, wat betekent dat verbeterde legale opties ertoe zouden moeten leiden dat mensen zich minder tot piraterij wenden. In Zweden lijkt er ook een situatie te bestaan ​​waarin mensen graag tegelijkertijd kopen en piraterij plegen, waarbij piraterij de legale consumptie aanvult.

Dit leidt de Rights Alliance onvermijdelijk terug naar de handhavingsroute, waarbij wordt opgeroepen tot zwaardere straffen tegen de exploitanten van piratenwebsites en tot meer steun voor degenen die internetverbindingen aan het publiek aanbieden.

“(T)hier ligt een voorstel dat wacht op de regering om piraterij tot een ernstig misdrijf te maken, zodat de sancties groter worden en de politie betere instrumenten heeft om ertegen op te treden”, legt Lindbäck uit, eraan toevoegend dat een verbeterde samenwerking met ISP’s kan helpen het aantal piraterij te verminderen. piraterij tarieven.

Ten slotte wordt piraterijeducatie vaak aangeprezen als een manier om mensen weg te houden van piratensites. Lindbäck is van mening dat er vooruitgang wordt geboekt op dit gebied en dat mensen merken dat het geld dat piraten verdienen via advertenties verband houdt met bijvoorbeeld criminaliteit en het witwassen van geld.

“Ik denk dat er sprake is van een volwassenheid die verrassend genoeg blijft bestaan ​​bij het gebruik van internet”, besluit Lindbäck.