Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Systeem onderbreekt hoog CPU-gebruik in Windows 10.

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Systeem onderbreekt hoog CPU-gebruik in Windows 10.

Veroorzaakt systeemonderbrekingsproces een hoog CPU-gebruik op Windows 10? Zo ja, lees dan verder deze stapsgewijze handleiding om dit probleem op te lossen.

Systeemonderbrekingen Processen die onderdeel zijn van Microsoft Windows zorgen voor de communicatie tussen uw hardware en software. Normaal gesproken draait dit proces op de achtergrond en veroorzaakt het niet veel CPU-gebruik, maar verschillende gebruikers meldden dat systeemonderbrekingen 100 procent CPU-gebruik veroorzaken op Windows 10.

Als u het probleem Systeemonderbreekt 100% CPU-gebruik ondervindt op Windows 10, gaat u verder met de volgende stappen om de oorzaken te achterhalen en het probleem op te lossen.

Oplossing: systeem onderbreekt 100% CPU-gebruik op Windows 10.

Suggestie: Voordat u doorgaat met de volgende methoden, voert u de volgende acties uit en controleert u of de problemen aanhouden.

1. Start uw pc opnieuw op. Soms kan het eenvoudigweg opnieuw opstarten van uw computer problemen oplossen.

2. Updates installeren: Het is mogelijk dat het probleem dat u ondervindt te wijten is aan een gebrek aan updates. Dus ga je gang en installeer alle beschikbare updates op je pc:

1. Ga naar Begin -> Instellingen -> Updates en beveiliging -> Windows Update.

2. Klik op de Controleer op updates in het rechterpaneel en wacht tot de scan is voltooid. Als er updates in behandeling zijn, installeer deze dan en kijk of dit het probleem oplost.

controleer op updates windows 10

Methode 1. Koppel hardwareapparaten los of schakel deze uit.

Zoals eerder vermeld, kan het probleem met het hoge CPU-gebruik op Windows 10 worden veroorzaakt door hardwareproblemen. Als dit het geval is, zijn er twee manieren om het probleem op te lossen.

A. Koppel externe apparaten los.

Probeer eerst alle externe apparaten die niet nodig zijn voor de werking van uw computer (bijvoorbeeld USB-opslagapparaten, printers, enz.) één voor één los te koppelen en kijk of dat het probleem oplost.

1. druk op Ctrl + WIJZIGING + ESC Toetsen om Taakbeheer en de Systeemonderbrekingen Proces.2. Koppel één extern apparaat tegelijk los.3. Houd de “Systeemonderbrekingen” in de gaten en kijk of het verwijderen van de apparaten het CPU-gebruik van systeemonderbrekingen vermindert.4. Als dit u helpt het problematische apparaat te identificeren, probeer dan het stuurprogramma bij te werken zoals beschreven in Methode 2.

B. Schakel interne apparaten uit.

Als het probleem zich blijft voordoen nadat u de externe apparaten hebt losgekoppeld, probeer dan alle hardwareapparaten die niet kunnen worden losgekoppeld en die niet nodig zijn voor de werking van uw systeem, één voor één uit te schakelen.

1. Navigeren naar Apparaat beheerder. Om dat te doen:

  1. druk op ramen Afbeelding + R Knoppen voor het laden van de Loop Dialoog venster.
  2. Type devmgmt.msc en druk op Binnenkomen om Apparaatbeheer te openen.

afbeelding_duim[22]

2. In Apparaatbeheer, Klik met de rechtermuisknop op elk niet-kritisch apparaat* en selecteer Deactiveren.

* U kunt bijvoorbeeld de volgende apparaten veilig uitschakelen:

 • Netwerkadapter (Ethernet en/en Wi-Fi).
 • Audio-, video- en gamecontrollers.
 • Stel je apparaten voor (scanners en camera’s)

Apparaat Windows 10 deactiveren

3. Nadat u een apparaat hebt uitgeschakeld, controleert u Taakbeheer om te zien of het CPU-gebruik wordt verminderd tijdens systeemonderbrekingen.* Als dit niet het geval is, gaat u verder met het uitschakelen van het volgende apparaat, anders schakelt u het problematische apparaat opnieuw in en updatet u. Installeer de stuurprogramma’s zoals aangegeven in Methode -2 hieronder.

* Opmerking: als het probleem met het hoge CPU-gebruik is opgelost nadat u de netwerkadapter(s) hebt uitgeschakeld, schakelt u de adapter opnieuw in en gaat u verder met het wijzigen van de instellingen voor energiebeheer en het uitschakelen van de Wake on Magic Packet-functie, zoals bij methode 3.

Methode 2. Apparaatstuurprogramma’s bijwerken.

Als u het problematische apparaat nog steeds niet kunt vinden, update dan de stuurprogramma’s op deze apparaten:

  1. Video adapter *
  2. Netwerkadapter

*Opmerking: Verwijder vooral voor de videoadapter het videostuurprogramma en alle bijbehorende software volledig en installeer de nieuwste of een eerdere, stabielere versie.

1. Klik met de rechtermuisknop op het apparaat waarvan u de stuurprogramma’s wilt bijwerken en klik op Stuurprogramma’s bijwerken.

Stuurprogramma's bijwerken voor windows 10

2. Klik Automatisch zoeken naar stuurprogramma’s.

Afbeelding

3. Laat Windows een bijgewerkt stuurprogramma zoeken en installeren. Als Windows geen bijgewerkt stuurprogramma kan vinden, gaat u naar de ondersteuningswebsite van de fabrikant van het apparaat om te zien of er een bijgewerkt stuurprogramma voor het apparaat beschikbaar is. Zo ja, download en installeer.

Methode 3. Wijzig de instellingen voor energiebeheer en schakel “Wake on Magic Packet” uit op netwerkadapters.

Magic Packets zijn een standaardmethode om een ​​netwerkinterface wakker te maken door een standaard wake-upframe te verzenden. Omdat deze functie gebruik maakt van interrupts, kan dit resulteren in een hoog CPU-gebruik.

1. Vouw in Apparaatbeheer uit Netwerkadapter.

2. Klik met de rechtermuisknop op elke netwerkadapter en selecteer Kenmerken.

Afbeelding

3a. Ga naar Tabblad Geavanceerd en onder de Eigendom gebied, zoek en klik Wake on Magic-pakket. *

3b. Vouw het vervolgkeuzemenu hieronder uit Waarde en selecteer Gehandicapt.

Schakel Wake on Magic Packet uit

4. Eindelijk weg Energiebeheer tabblad en deactiveren de optie Toestaan ​​dat deze computer dit apparaat uitschakelt om energie te besparen. Klik OK wijzigingen toepassen.

FIX Systeem verbreekt hoog CPU-gebruik Windows 10

Methode 4. Controleer de harde schijf op fouten.

In sommige gevallen kan het hoge CPU-gebruik tijdens het systeemonderbrekingsproces te wijten zijn aan fouten op uw harde schijf. Dus ga je gang en controleer je harde schijf(en) op problemen door de onderstaande instructies te volgen:

1. Open Verkenner en Klik met de rechtermuisknop op de harde schijf die u op problemen wilt controleren en selecteer deze Kenmerken.

Afbeelding

2. Bij Hulpmiddel tabblad, klik Rekening

Controleer de harde schijf

3. Klik Schijf scannen.

Afbeelding

4. Als Windows fouten op de schijf heeft gevonden, laat Windows deze dan repareren. Ga anders naar de volgende methode.*

*Opmerking: Als u meer dan één schijf op uw pc heeft, controleer deze dan allemaal op fouten.

Methode 5. Schakel snel opstarten uit om systeemonderbrekingen op te lossen, 100% CPU-gebruik.

Met Snel opstarten kan uw computer sneller opstarten na het afsluiten. Als u merkt dat deze status op uw pc is ingeschakeld, raden wij u aan deze uit te schakelen door de onderstaande stappen te volgen. Het kan soms problemen veroorzaken binnen het besturingssysteem.

1. Voer het zoekvak in Schakelbord en druk op Binnenkomen.

Afbeelding

2. Verander dat Bekijk B (rechtsboven). Kleine iconen en klik vervolgens Energie opties.

Afbeelding

3. Selecteer in het linkerdeelvenster Kies wat de aan/uit-knoppen doen.

Afbeelding

4. Klik Wijzig instellingen die momenteel niet beschikbaar zijn.

Afbeelding

5. Scroll naar beneden en deactiveren de Schakel snel opstarten in (aanbevolen) optie en klik Wijzigingen opslaan. *

*Opmerking: Als de “Schakel snel opstarten in (aanbevolen)” ontbreekt in dit venster, moet u de slaapstand op uw computer inschakelen.

Afbeelding

6. Start opnieuw op de pc en controleer of het probleem zich blijft voordoen.

Methode 6. Schakel audioverbeteringen uit.

1. Klik met de rechtermuisknop op de geluid symbool Afbeelding in uw taakbalk en klik op Open Geluidsinstellingen.

clip_image031

2. Klik Geluidsbedieningspaneel in het volgende venster.

Geluidsbedieningspaneel

3. Op reproductie Tabblad, Klik met de rechtermuisknop op uw standaard afspeelapparaat en selecteer Kenmerken.

Afbeelding

4. Bij Verbeteringen tabblad, controleer de Schakel alle geluidseffecten uit (of Schakel alle extensies uit) selectievakje. Klik OK om de wijzigingen op te slaan.

Afbeelding

Methode 7. FIX Systeem stopt een hoog CPU-gebruik door systeembestanden te repareren.

1. Open de opdrachtprompt als beheerder. Om dat te doen:

1. Voer in het zoekveld het volgende in: cmd of opdrachtprompt

2. Klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt (Resultaat) en selecteer Uitvoeren als beheerder.

Opdrachtpromptbeheerder

2. Typ in het opdrachtpromptvenster de volgende opdracht en druk op Enter:

 • Dism.exe /Online /Cleanup-Image /Restorehealth

dism herstel gezondheid windows 10 8 7

3. Wees geduldig totdat DISM de onderdelenwinkel repareert. Wanneer het proces is voltooid (u zou moeten worden geïnformeerd dat de beschadiging van de componentopslag is gerepareerd), typt u deze opdracht en drukt u op Enter:

SFC-scan Windows 10-8

4. Wanneer de SFC-scan is voltooid, opnieuw beginnen jouw computer.5. Controleer na het opnieuw opstarten of het probleem met het hoge CPU-gebruik is opgelost.

Methode 8. Herstel Windows 10 met een interne upgrade.

Een andere methode die meestal werkt om meerdere problemen op te lossen is het repareren/upgraden van Windows 10. Volg voor deze taak de gedetailleerde instructies in dit artikel: Windows 10 repareren.

Dat is het! Welke methode heeft voor u gewerkt? Laat me weten of deze handleiding u heeft geholpen door een reactie achter te laten over uw ervaringen. Like en deel deze gids om anderen te helpen.

Als je wilt blijven voortdurend beschermd tegen malwarebedreigingen, bestaand en toekomstigwij raden aan om het te installeren Malwarebytes Anti-Malware PRO door hieronder te klikken (we verdienen een commissie op de verkopen die via deze link worden gegenereerd, maar zonder extra kosten voor u. We hebben ervaring met deze software en raden deze aan omdat deze nuttig en nuttig is):

Volledige pc-bescherming voor thuis – Bescherm tot 3 pc’s met NIEUW Malwarebytes Anti-Malware Premium!Systeem onderbreekt hoog CPU-gebruik op Windows 10. 1