Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Tekst aan video toevoegen in Microsoft Photos Windows 10

Zodra de realiteit je raakt Windows Movie Maker bestaat niet meer op Windows 10, verken de vervanging, de Foto’s-app. Op het eerste gezicht ziet de editor er misschien somber uit, maar besteed er een paar minuten aan en je zult versteld staan ​​van de videobewerkingsmogelijkheden. Naast het bijsnijden van video’s, het maken van diavoorstellingen en het toevoegen van filters aan video’s, kunt u ook tekst aan een video toevoegen in de Microsoft Photos-app.

Door tekst aan een video toe te voegen, kunnen we titelkaarten maken, de inhoud van de video uitleggen, credits geven en soortgelijke dingen doen. Als u met deze app tekst aan uw diavoorstelling of video wilt toevoegen, bent u hier aan het juiste adres.

In dit bericht leert u hoe u een bijschrift of titel aan een video kunt toevoegen in de video-editor van Microsoft Photos. Als bonus plaatsen we ook enkele tips en trucs over dit onderwerp.

Laten we beginnen.

Voeg tekst toe aan individuele clips

Als u in de Microsoft Photos-app een nieuwe video maakt die uit meerdere afzonderlijke videoclips of foto’s bestaat, kunt u er als volgt tekst aan toevoegen.

Stap 1: Start de Foto’s-app en open de video-editor.

Stap 2: Klik in het Storyboard-gedeelte op het fragment waaraan u tekst wilt toevoegen. Druk vervolgens op de optie Tekst in de werkbalk bovenaan. U kunt ook met de rechtermuisknop op het fragment klikken en naar Bewerken > Tekst gaan.

Tekst toevoegen aan video in Microsoft Photos Video Editor 1

Stap 3: Voer op het volgende scherm uw tekst in het tekstvak aan de rechterkant in.

Voeg tekst toe aan video in Microsoft Photos Video Editor 2

Stap 4: Kies uw lettertypestijl en positie uit de beschikbare opties aan de rechterkant.

Geweldig: Beweeg over de stijlen die beschikbaar zijn onder Geanimeerde tekststijl en scroll naar beneden om extra stijlen te bekijken.

Voeg tekst toe aan video in Microsoft Photos Video Editor 3

Stap 5: Om de tekstduur voor het geselecteerde fragment in te stellen, wijzigt u de positie van de twee blauwe markeringen op de schuifregelaar.

Voeg tekst toe aan video in Microsoft Photos Video Editor 4

Stap 6: Druk op play om een ​​voorbeeld van de tekst te bekijken.

Voeg tekst toe aan video in Microsoft Photos Video Editor 5

Stap 7: Klik op de knop Gereed.

Voeg tekst toe aan video in Microsoft Photos Video Editor 6

Herhaal de bovenstaande stappen om aan elk fragment een andere tekst toe te voegen.

Voeg dezelfde tekst toe aan de video in Windows 10

De video-editor in de Foto’s-app heeft als nadeel dat je niet aan het hele fragment dezelfde tekst kunt toevoegen. Als u bijvoorbeeld een tekstwatermerk of een website-URL moet toevoegen, moet u in dit geval de tekst herhaaldelijk aan elk fragment toevoegen. Om dit te voorkomen, is er een eenvoudige oplossing.

Je moet de video exporteren of opslaan nadat je deze hebt gemaakt en bewerkt in de Foto’s-app. Vervolgens moet je een nieuw project starten en de nieuw gemaakte video toevoegen. Omdat het maar één fragment is, voegt u tekst toe zoals hierboven vermeld en gebruikt u de markeringen om de tekstduur te verlengen. Vervolgens wordt het gedurende de gehele duur van de clip weergegeven.

Voeg tekst toe aan video in Microsoft Photos Video Editor 7

Verwijder tekst uit video

Als u tekst wilt verwijderen die aan uw clip is toegevoegd, hoeft u de clip niet volledig te verwijderen. Klik in plaats daarvan op het fragment en selecteer de optie Tekst, zoals u deed toen u de tekst toevoegde. Druk vervolgens op het kleine kruisje naast de tekst in het invoergebied. U kunt ook op Backspace drukken om ze te verwijderen.

Voeg tekst toe aan video in Microsoft Photos Video Editor 8

Tips en trucs voor tekst in de Foto-app Video-editor

Hier leest u hoe u de tekst kunt verbeteren die wordt toegevoegd aan video’s die zijn gemaakt in de Foto’s-app.

1. Titelkaart toevoegen

In plaats van tekst aan een afbeelding of video toe te voegen, kunt u tekst aan een effen achtergrond toevoegen. Om dit te doen, moet u een titelkaart toevoegen.

Volg hiervoor deze stappen

Stap 1: Klik op de clip waaraan u een titelkaart wilt toevoegen en klik op Titelkaart toevoegen in de werkbalk.

Voeg tekst toe aan video in Microsoft Photos Video Editor 9

stap 2: Klik op de toegevoegde titelkaart en klik vervolgens op de optie Tekst.

Voeg tekst toe aan video in Microsoft Photos Video Editor 10

Stap 3: Voeg vervolgens de tekst toe zoals hierboven beschreven. Kies de stijl, indeling en duur volgens uw wensen. Klik op de knop Gereed om terug te keren.

Voeg tekst toe aan video in Microsoft Photos Video Editor 11

U kunt de achtergrondkleur van de titelkaart ook veranderen. Om dit te doen, klikt u op de titelkaart en selecteert u de optie Achtergrond. Kies vervolgens de kleur.

Voeg tekst toe aan video in Microsoft Photos Video Editor 12

Hoe meer hoe beter

Hoe u tekst aan uw video kunt toevoegen in de foto-apps. Helaas mist de functie een aantal dingen. Ten eerste kunt u niet meer dan één tekst aan een videoclip toevoegen. Je moet de video splitsen en vervolgens meerdere teksten toevoegen. Ten tweede kan de Foto’s-app niet worden gebruikt om bijschriften toe te voegen, omdat deze de relevante functies mist. Last but not least kunt u de lettergrootte van de tekst niet eens wijzigen.

Ik hoop echt dat Microsoft deze functies toevoegt om de algehele videobewerkingservaring op Windows 10 verder te verbeteren.

Volgende: Geen fan van de Microsoft Photos-app? Bekijk de 5 beste alternatieven.