Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Tesla-leverancier Panasonic is van plan om de batterijdichtheid tegen 2030 met 20 procent te verhogen

Let op: het volgende artikel helpt je verder: Tesla-leverancier Panasonic wil de batterijdichtheid tegen 2030 met 20 procent verhogen

Nu steeds meer autofabrikanten EV-modellen uitrollen, zijn investeerders op zoek naar bewijs dat Tesla en gevestigde batterijleveranciers zoals Panasonic hun leiderschap in de sector kunnen behouden. Het batterijsysteem is het duurste onderdeel van een elektrisch voertuig, en betere prestaties en lagere kosten worden gezien als cruciaal voor het ondersteunen van de wereldwijde verkoopstijging.

Panasonic Energy Co, een grote Tesla-leverancier, ontwikkelt nieuwe technologie om de energiedichtheid van batterijen tegen 2030 met een vijfde te verhogen, aldus de Chief Technology Officer van het Japanse bedrijf.

Als deze verbetering wordt bereikt, kan de actieradius van een Model Y met meer dan 100 km (62 mijl) worden vergroot met hetzelfde accupakket. Als alternatief kan het fabrikanten in staat stellen grotere en potentieel lichtere elektrische voertuigen (EV’s) te ontwikkelen met behoud van dezelfde actieradius.

Een toename van 20 procent in de energiedichtheid – het vermogen van de batterij om energie op te slaan in een bepaald volume – zou waarschijnlijk resulteren in een energiedichtheid van 900 wattuur per liter (Wh/L) voor de meest geavanceerde cel van Panasonic, vergeleken met 750 Wh/L vandaag.

Tesla’s nieuwe grootformaat 4680-batterij, die al in productie is, zal naar verwachting de productiekosten verlagen en de actieradius vergroten ten opzichte van de huidige generatie 2170-batterij, zegt de autofabrikant.

Een woordvoerder van Panasonic weigerde commentaar te geven op de vraag of de nieuwe batterijtechnologie van het bedrijf zal worden gebruikt in de 4680, 2170 of beide.