Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

TikTok lanceert een ‘BeReal’-kloon genaamd ‘TikTok Now’

Let op: het volgende artikel zal je helpen: TikTok lanceert een ‘BeReal’-kloon genaamd ‘TikTok Now’

TikTok heeft een nieuwe functie aangekondigd genaamd “TikTok Now”, waarbij gebruikers worden gevraagd om op een willekeurig tijdstip van de dag onmiddellijk op een foto te klikken waarop de camera aan de voor- en achterkant van hun telefoon te zien is, vergelijkbaar met de strategie van BeReal. BeReal is een nieuw sociaal netwerkplatform dat dingen anders probeert te doen. In plaats van gebruikers te pushen met een rollende algoritmische feed vol zorgen als onrealistische levens- en lichaamsnormen, wordt gebruikers gevraagd om op een willekeurig tijdstip van de dag een foto te maken.

De nieuwe TikTok Now-functie gedraagt ​​zich vrijwel hetzelfde. U ontvangt één keer per dag een ‘Time to Now’-waarschuwing, waarin u wordt gevraagd ‘een video van 10 seconden of een statische momentopname te maken om direct te delen wat u van plan bent’. Als u binnen drie minuten na ontvangst van de melding publiceert, wordt uw bericht gemarkeerd als tijdig. Anders wordt gemeld dat u te laat heeft gepost.

De afbeelding, die zowel camerabeelden aan de voor- als achterzijde laat zien, herinnert ons er duidelijk aan dat wat mensen in hun dagelijks leven doen, niet de zwaar bewerkte versie is die ze delen op platforms als Instagram. Het concept sloeg zo aan dat BeReal in augustus het nummer 1 niet-gamingprogramma in de App Store voor de Amerikaanse markt werd.

Daarom heeft TikTok Now vanaf het begin bepaalde privacyfuncties ingebouwd. Wanneer een persoon jonger dan 16 jaar zich registreert voor een zelfstandige TikTok Now-app, wordt zijn account standaard ingesteld op privé, vergelijkbaar met TikTok. Bovendien moeten gebruikers 18 jaar oud zijn om hun BeReals TikTok Now-berichten op Explore Feed te delen. Alleen uw vrienden (degenen die u volgt en die u terugvolgen) mogen reageren op uw berichten voor gebruikers van 13 tot 15 jaar. Zelfs voor gebruikers van 18 jaar en ouder geeft de standaardoptie alleen vrienden toegang tot je berichten, maar ze kunnen hun berichtinstellingen aanpassen om ze met de rest van de wereld te delen als ze dat willen.