Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

TikTok overtreft Facebook op het gebied van influencermarketing

Let op: het volgende artikel zal je helpen: TikTok overtreft Facebook in influencer marketing

TikTok heeft de afgelopen vier jaar een inhaalslag gemaakt in de influencer-marketingindustrie en is pas in 2018 volledig gelanceerd in het Westen. Ondanks zijn belang als cultureel centrum, heeft het tot nu toe niet dezelfde uitgaven gedaan als zijn concurrenten. Volgens bronnen hebben adverteerders dit jaar 774,8 miljoen dollar uitgegeven aan TikTok-influencermarketing in de Verenigde Staten. Dat is een hoger aantal dan Facebook heeft gegenereerd, en het nadert het aandeel van YouTube in de taart.

Tijdens de epidemie werd de app de meest gedownloade app in Europa, Zuid-Amerika en de Verenigde Staten.

Hoewel Instagram TikTok in deze categorie verslaat, doet Meta’s andere programma, Facebook, het niet zo goed. Ondanks kritiek van gebruikers die meer video’s en foto’s van hun vrienden willen zien, heeft Instagram stilletjes zijn algoritme en feed gewijzigd om de voorkeur te geven aan de inhoud van de maker, voorgestelde berichten en advertenties. Omdat Instagram echter de manier waarop het de inhoud in de hoofdfeed rangschikt, aanpast, vrezen sommige artiesten dat de voortdurende aanpassingen hun bereik zullen beïnvloeden.

Marketeers werken om verschillende redenen misschien liever met kleinere videomakers, waaronder lagere tarieven maar een hogere betrokkenheid bij hun berichten. Het is ook minder waarschijnlijk dat het aantal weergaven kunstmatig wordt opgeblazen door het gebruik van valse weergaven of bots. Voor wat het waard is: TikTok wordt vaak beschuldigd van het opdrijven van het aantal weergaven en het is bekend dat het lagere grenzen hanteert voor wat in aanmerking komt als weergave voor marketingdoeleinden.