Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Toekomstige Nokia-telefoons zullen geen Zeiss-camera’s hebben

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Toekomstige Nokia-telefoons zullen geen Zeiss-camera’s hebben

Hier is slecht nieuws voor Nokia Phone-liefhebbers: Nokia en Zeiss hebben hun samenwerking beëindigd. Welnu, toekomstige Nokia-telefoons zullen geen Zeiss-camera’s hebben. HMD Global heeft bevestigd dat het zijn langdurige samenwerking met camerabedrijf Zeiss heeft beëindigd om optische hardware te leveren voor zijn mobiele telefoons van het merk Nokia.

Toekomstige Nokia-telefoons zullen geen Zeiss-camera’s hebben

Het bedrijf maakte ook bekend dat de samenwerking tussen de twee bedrijven feitelijk in 2021 eindigde. Bovendien was de Nokia XR20-telefoon de laatste van HMD Global met geïntegreerde Zeiss-lenshardware. Helaas heeft het bedrijf geen reden bekendgemaakt voor het beëindigen van deze samenwerking met Zeiss. Eén reden zou echter kunnen zijn om de prijzen van Nokia-telefoons te verlagen door Zeiss-licenties af te schaffen.

Aanbevolen: Nokia C21 en C21 Plus aangekondigd met metalen frames en 6,5-inch beeldschermen

Toen Nokia met zijn smartphoneactiviteiten begon, werkte het samen met Zeiss om de smartphone-optiek te verbeteren. Maar het bedrijf verkocht later zijn smartphoneactiviteiten aan Microsoft en gaf vervolgens zijn merknaam in licentie aan HMD Global om telefoons met het Nokia-merk te maken.

In 2017 werkte HMD Global opnieuw samen met Zeiss om zijn smartphonecamera’s te verbeteren. De samenwerking heeft niet alleen betrekking op optica, maar Zeiss zal nieuwe sensoren en nieuwe beeldalgoritmen moeten delen met HMD Global. Het partnerschap produceert indrukwekkende camerahardware, waaronder de Nokia 9 PureView en de Nokia 8.3. Er zijn geen woorden over de camera’s die toekomstige Nokia-telefoons zullen hebben.

Hoe dan ook, Zeiss heeft ook zijn samenwerking met Vivo aangekondigd om zijn optiek in Vivo-smartphones te hebben. Zeiss zei destijds: “De samenwerking met Nokia gaat door en is niet exclusief.” Maar helaas duurde de samenwerking maar nog een jaar.

Controleer ook: Nokia introduceert 5710 XpressAudio met geïntegreerd oplaadetui voor oordopjes