Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Top 8 methoden om plaknotities te repareren die niet werken in Windows 10

3. Voer de probleemoplosser uit

Microsoft rust Windows 10 uit met een probleemoplosser om te controleren op onregelmatigheden met ingebouwde Windows-apps. Open Instellingen en zoek naar Problemen oplossen. Als de optie Problemen met Microsoft Store-apps zoeken en oplossen in de vervolgkeuzelijst verschijnt, selecteert u deze.

Klik op de optie Geavanceerd en selecteer Reparaties automatisch toepassen.

Plaknotities werken niet Windows 10 6

Volg de instructies op het scherm en controleer of het probleem met Sticky Notes werkt niet in Windows 10 is opgelost of niet.

4. Antivirus- en malwarecontrole

Malware- en hackincidenten zijn niets nieuws. Uw computer kan net zo gemakkelijk worden getroffen. Start de antivirussoftware en voer onmiddellijk een volledige scan uit. Als u er nog geen heeft geïnstalleerd, raden wij u aan er onmiddellijk een aan te schaffen.

Als alternatief kunt u Malwarebytes downloaden en uitvoeren. Malware is niet hetzelfde als een virus, vandaar twee afzonderlijke softwarepakketten. De gratis versie is goed genoeg, maar ik raad de betaalde versie aan.

5. Schakel de Insights-functie uit

Met de Insights-functie kunnen gebruikers herinneringen maken in Sticky Notes die werken met Cortana. Dat betekent dat u op Windows-apparaten aan alle notities wordt herinnerd. Open Sticky Notes en klik op Instellingen.

Plaknotities werken niet Windows 10 7

Schakel Insights uit en start Sticky Notes opnieuw om te controleren of het werkt en of u alle functies kunt gebruiken.

Plaknotities werken niet Windows 10 8

Als u Sticky Notes in eerste instantie niet kunt openen, gaat u naar de volgende stap. Vergeet echter niet om het uit te schakelen zodra het werkt. U kunt Microsoft To-Do gebruiken om herinneringen in te stellen. Deze app is ook beschikbaar op de meeste platforms.

6. Reset of installeer opnieuw

Open Instellingen opnieuw en klik op Apps.

Plaknotities werken niet Windows 10 9

Zoek onder Apps en functies naar Sticky Notes, klik er één keer op en selecteer Geavanceerde opties.

Plaknotities werken niet Windows 10 10

Probeer eerst de optie Reset. Zoals Windows opmerkt, wordt de app opnieuw geïnstalleerd, maar uw documenten worden niet beïnvloed. Als het opnieuw instellen niet werkt, verwijdert u Sticky Notes. Download het vervolgens en installeer het opnieuw vanuit de Windows Store.

Plaknotities werken niet Windows 10 11

7. Registreer Sticky Notes opnieuw

Microsoft raadt gebruikers aan Windows-apps opnieuw te registreren als deze niet werken zoals bedoeld. Open hiervoor de opdrachtprompt of PowerShell met beheerdersrechten en voer de volgende opdracht in.

PowerShell -ExecutionPolicy Unrestricted -Command “& {$manifest = (Get-AppxPackage *MicrosoftStickyNotes*).InstallLocation + ‘AppxManifest.xml’; Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register $manifest}”

Plaknotities werken niet Windows 10 12

Klik met de rechtermuisknop ergens op het CMD-scherm om de gekopieerde opdracht te plakken en druk op Enter. U hoeft het niet te typen. Start uw computer opnieuw op en controleer of de plaknotities werken of niet.

8. Herstel het vorige tijdstip

Ik hoop echt dat deze situatie niet gebeurt. Doe dit alleen als de sticky notes echt belangrijk zijn. Dit komt omdat het herstellen van de computer naar het vorige back-uppunt sommige bestanden en instellingen kan verwijderen. Als u deze oplossing wilt gebruiken, raad ik u ten zeerste aan een back-up te maken van de belangrijke gegevens en bestanden.

Als u zeker weet dat Sticky Notes al werkte, kunt u proberen uw computer naar een eerder tijdstip te resetten. Windows 10 maakt vaak automatisch een reservekopie. Open het Configuratiescherm, zoek naar Herstel en open het.

Plaknotities werken niet Windows 10 13

Klik op Systeemherstel openen.

Plaknotities werken niet Windows 10 14

U krijgt een optie om herstel aan te bevelen. Controleer de datum en tijd. Klik op Kies een ander herstelpunt als u terug in de tijd wilt gaan of meer opties nodig heeft.

Plaknotities werken niet Windows 10 15

Selecteer Meer herstelpunten weergeven om een ​​volledige lijst te zien. Een paar dagen geleden heb ik Office Professional Plus 2016 verwijderd, dus Windows heeft er een herstelpunt voor gemaakt.

Plaknotities werken niet Windows 10 16

Kies eenvoudig een herstelpunt en volg de instructies op het scherm. Als u een laptop gebruikt, sluit deze dan aan op een stopcontact, aangezien het proces enige tijd kan duren. U wilt niet dat uw computer tijdens het proces plotseling wordt afgesloten.

Plak het

Dankzij de broodnodige update die het onlangs heeft gekregen, is Sticky Notes nu veel gebruiksvriendelijker. Het is zoveel eenvoudiger om links en tekst tussen apparaten te delen. Als je een andere manier hebt gevonden om dit probleem op te lossen, laat het ons dan weten in de reacties hieronder.

Volgende: Plaknotities werken nog steeds niet, toch? Klik op de onderstaande link voor meer informatie over Stickies, een Sticky Note-vervanger die beter is dan het origineel.

Mục lục