Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Toshiba richt zich tijdens de herstructurering op de zakelijke markt

Toshiba heeft aangekondigd dat het zijn pc-activiteiten gaat herstructureren, wat zal resulteren in het verlies van 900 banen (goed voor 20 procent van het niet-productiepersoneel van het bedrijf) en een vertraging van de consumentenactiviteiten.

Het bedrijf zei dat het de bedrijfskosten met 45 miljard yen (£250 miljoen) moest verlagen en dat banenverlies het bedrijf zou helpen 20 miljard yen (£110 miljoen) te besparen vergeleken met de overheadkosten van 2013-2014.

Hoewel Toshiba heeft aangekondigd dat het de consumentenactiviteiten in sommige gebieden zal opschorten, heeft het nog niet aangekondigd welke markten hierdoor zullen worden getroffen, hoewel de wereldwijde verkoop naar verwachting zal worden teruggebracht van 32 naar 13.

Toshiba zei in een verklaring: “Er wordt verwacht dat de pc-markt een aanhoudende trend van gematigde groeicijfers zal zien, en deze transformatiemaatregelen zijn noodzakelijk om het bedrijf te helpen consistente winsten te behouden.”

De bedrijfsmerken van het bedrijf hebben de winst van Toshiba de afgelopen twaalf maanden een impuls gegeven, hoewel de wereldwijde omzet van Toshiba jaar-op-jaar met 1,7 procent daalde.

De vraag uit Japan leidde de prestaties van het bedrijf in het kwartaal april-juni, terwijl de omzet licht steeg, hoewel het bedrijf niet in staat lijkt de consumentensector te redden.

Het bedrijf zei dat zijn primaire focus zal liggen op ontwikkelingslanden, waar het de consumentenverkopen kan koppelen aan bedrijfsvooruitzichten.

Andere pc-fabrikanten zijn eerder getroffen door de afnemende consumentenvraag naar pc’s. In oktober vorig jaar werd concurrent Dell gekocht door oprichter Michael Dell en private-equityfirma Silverlake in een poging zijn marktaanwezigheid nieuw leven in te blazen. Het zei ook dat het zijn focus zou verleggen naar tablets, waar volgens het bedrijf de vraag groter is.