Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Toshiba Satellite Pro R50 recensie

Toshiba’s no-nonsense zakelijke notebook is bedoeld voor gebruik in het MKB, onderwijs- en overheidsinstellingen.

Met een Core i5-processor, een strak uiterlijk en een redelijke prijs is het apparaat een directe concurrent van de Dell Latitude 13-serie.

Het prijskaartje van £ 500 garandeert het gebruik van bescheiden componenten. De Core i5-4210U-processor is een populair energiezuinig onderdeel met een kloksnelheid van 1,7 GHz en 4 GB RAM. Toshiba biedt standaard een harde schijf van 500 GB met een snelheid van 5400 rpm, die kan worden uitgebreid tot 1 TB.

De resulterende prestatie is middelmatig. De R50 scoorde 59/100 in onze benchmarks, waarmee hij bijna onderaan de tafel staat, maar boven de Yoga 3 Pro, die ruim twee keer zo duur is en de nieuwste Intel Core M-processor heeft.

Toshiba Satellite Pro R50 recensie 2

Als bonus zijn de prestaties van de R50 toegenomen tot 67/100, wat overeenkomt met de Dell Latitude 13 nadat we bloatware van de machine hadden verwijderd.

De harde schijf fungeerde als bottleneck, met sequentiële lees- en schrijfsnelheden van 95 MB/s en 82 MB/s, wat ook van invloed was op de opstarttijden. De R50 had 47 seconden nodig om te starten.

Dankzij de middenklassecomponenten van de R50 waren er in ieder geval geen thermische problemen. Het systeem bleef tijdens onze tests koel en stil.

De slanke 4-cel batterij net als de rest van deze machine. In onze standaard batterijtest – video afspelen met wifi uitgeschakeld en schermhelderheid op 75 procent – ​​ging de R50 6 uur en 49 minuten mee.

Toshiba Satellite Pro R50 recensie 3

Als het scherm gedimd is en de energiebesparende modus is geselecteerd, zou de tijd maximaal acht uur moeten zijn. Het kan echter niet concurreren met concurrenten als Latitude 13, die momenteel voorop loopt met 12 uur en 33 minuten.

Teleurstellende advertentie

Het 15,6-inch display biedt een resolutie van 1.366 x 768. Het is niet ideaal voor werken met meerdere vensters, beschikt niet over touchscreen-functionaliteit en is niet geschikt voor werk met hoge resolutie. Het heeft echter een matte afwerking die er zelfs in helder verlichte kantooromgevingen goed uitziet.

Toshiba Satellite Pro R50 recensie 4

Het helderheidsniveau van 233 cd/m2 was redelijk, maar elk ander aspect van dit paneel stelde teleur. De onvoorspelbare Delta E (8,18) en de koude kleurtemperatuur (6,931 K) zorgden ervoor dat de kleuren bleek waren.

De zwartniveaus waren zo hoog dat ze een diepe grijstint vertoonden. En een laag contrast (231:1) betekende dat kleuren geen diepte hadden.

Met een prijs van £ 500 is dit typerend voor de kwaliteit, en hoewel het prima is voor browsen en tekstverwerking, is het niet geschikt voor multimediawerk.

Bouwkwaliteit

Met 2,3 kg is de R50 niet de lichtste notebook, maar hij is wel draagbaar.

De bouwkwaliteit is solide met de kleine flex aan de onderkant of de polssteunen. Toshiba heeft een optische drive toegevoegd, een bedreigde diersoort in 2014, en ook een numeriek toetsenblok. De randen bevatten 2 x USB 3-poorten, een USB 2-poort en HDMI- en D-SUB-uitgangen. Er is een kaartlezer en een Kensington-slot, maar geen vingerafdruklezer.

Toshiba Satellite Pro R50 recensie 5

Het lijkt erop dat het budget al op was voordat de R50 bij de ontwerpafdeling van Toshiba terechtkwam, aangezien het een van de eenvoudigste draagbare apparaten is die we ooit hebben gezien. Het zwarte plastic is nauwelijks versierd met subtiele rechte lijnen, het toetsenbord en het trackpad zijn beide zwart en alleen het Toshiba-logo op de klep is versierd met glanzend metallic plastic.

Toetsenbord/trackpad

Het toetsenbord van de R50 heeft een redelijke indeling met grote toetsen en een numeriek toetsenblok, en het typeoppervlak met Scrabble-tegels bleek prettig. De toetsen waren consistent, met een lichte, snelle actie, ondersteund door de solide basis.

Toshiba Satellite Pro R50 recensie 6

Het trackpad was prima en Toshiba kon geen trucjes ontdekken. We vonden het gladde oppervlak nauwkeurig.

Er zijn betere ergonomische ontwerpen beschikbaar, maar u zult aanzienlijk meer moeten uitgeven.

Keuze tussen Windows

Ongewoon wordt de R50 geleverd met twee besturingssystemen. Windows 7 Professional 64-bit is vooraf geïnstalleerd en een exemplaar van Windows 8.1 Pro 64-bit staat op een dvd.

Zoals bij de meeste pc’s is bloatware een ongewenste gebeurtenis. De beveiligingssoftware van McAfee veroorzaakte talloze irritante pop-ups en Internet Explorer werd uitgerust met een extra tabblad van de bladwijzertool Symbaloo.

De toevoeging van Evernote, Spotify en Winzip was welkom, maar er waren ook meer dan een dozijn Toshiba-tools inbegrepen.

Het is aan de gebruikers om te beslissen hoeveel van deze software ze behouden, maar we hebben al gezien hoe dit de prestaties kan verminderen.

Het verwijderen van al deze applicaties hielp ook bij het opstarten – het trage opstarten van 47 versnelde tot 27 seconden nadat we het bloatware-probleem hadden opgelost.

In totaal

Dit no-nonsense bedrijfssysteem blinkt op geen enkel vlak uit. Het toetsenbord en trackpad zijn goed, de bouwkwaliteit is voldoende en de prestaties zijn gemiddeld.

Dit apparaat kan basiswerktaken aan en dankzij het robuuste ontwerp past hij thuis op kantoor of onderweg. Het systeem van Dell is lichter, heeft een betere ergonomie en een langere batterijduur, en is niet veel duurder. Daarom kiezen we voor de Latitude in plaats van voor de nieuwste Satellite Pro.