Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

TSMC begint 3nm-chipproductie voor M2 Pro voor iPhone 15

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: TSMC begint de productie van 3nm-chips voor M2 Pro voor iPhone 15

Volgens een rapport dat deze week is gepubliceerd, zal TSMC eind 2022 beginnen met de productie van 3nm-chips voor Apple. Volgens een afzonderlijk rapport uit de publicatie zal TSMC in september beginnen met de massaproductie van 3nm-chips.

De MacBook Pro’s uit 2022 van Apple kunnen beschikken over nieuwe M2 Pro- en M2 Max-chipsets die zijn vervaardigd door TSMC met behulp van het nieuwste 3nm-productieproces. Volgens het rapport zal Apple in de tweede helft van 2022 3nm-wafers gaan gebruiken, hoogstwaarschijnlijk voor zijn M2 Pro-chipsets. Toekomstige op 3 nm gebaseerde versies zouden de iPhone-specifieke A17-chipset kunnen bevatten, evenals een toekomstige derde generatie M-serie.

De A17 Bionic-chip van Apple voor de iPhone 15 Pro-modellen van volgend jaar, evenals de M3-chip voor toekomstige MacBook Air- en 13-inch MacBook Pro-modellen, worden vervaardigd met behulp van het 3nm-proces van TSMC. De overstap van het 5 nm-proces van TSMC naar het 3 nm-proces van Apple zou resulteren in snellere prestaties en een verbeterde energie-efficiëntie voor toekomstige Macs en iPhones, wat mogelijk zou bijdragen aan een langere levensduur van de batterij. De enige huidige Macs die geen Apple siliciumchips gebruiken zijn de high-end Mac mini en de Mac Pro Tower.

TCT biedt ook enige context voor Intel-concurrentie: