Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

U kunt uw Android-smartphone nu gebruiken als een fysieke tweefactorauthenticatiesleutel

Let op: Het volgende artikel helpt je: Je kunt nu je Android-smartphone gebruiken als een fysieke tweefactorauthenticatiesleutel

Google staat nu toe dat uw Android-smartphones een fysieke tweefactorauthenticatiesleutel zijn. Dit zal zeker de veiligheid verbeteren bij het inloggen op Google-applicaties en phishing-aanvallen voorkomen.

Als het om beveiliging gaat, nemen gebruikers alle voorzorgsmaatregelen om ervoor te zorgen dat hun apparaten worden beschermd. Want tegenwoordig hoef je niet alleen op te passen voor nieuwsgierige blikken van vreemden.

Gebruikers moeten hun persoonlijke gegevens ook kunnen beschermen tegen online aanvallers en oplichters.

Android-smartphone als fysieke tweefactorauthenticatiesleutel voorkomt phishing

Nou, dat is goed nieuws voor beveiligingsbewuste gebruikers. Dit maakte Google bekend tijdens zijn jaarlijkse Cloud Next-conferentie.

Het bedrijf hoopt hiermee de veiligheid op je smartphones te verbeteren. Deze stap is bedoeld om te voorkomen dat gebruikers gaan phishing.

Phishing houdt in dat aanvallers gebruikers misleiden om persoonlijke informatie zoals creditcardgegevens, wachtwoorden en meer vrij te geven om toegang te krijgen tot hun accounts.

Tweefactorauthenticatie maakt het nog moeilijker voor fraudeurs en phishing-aanvallers om toegang te krijgen tot uw persoonlijke gegevens.

Het bedrijf heeft aangekondigd dat elke telefoon met Android 7.0 Nougat of hoger kan worden gebruikt als fysieke tweefactorauthenticatie.

Houd er rekening mee dat dit alleen werkt met smartphones met Google Play Services en ook met Bluetooth-apparaten met Chrome OS, macOS X of Windows 10 met een Chrome-browser.

De ingebouwde dubbele authenticatiesleutel op smartphones instellen

Voorheen waren fysieke sleutels alleen beperkt tot dongles zoals Yubikey en Google’s Titan Security Key. Gebruikers hoeven nu niet langer extra sleutels bij zich te hebben.

Hoe werkt tweefactorauthenticatie?

Het proces is ook heel eenvoudig. Het instellen van de ingebouwde sleutel is voor gebruikers dus een fluitje van een cent. Volg gewoon de onderstaande stappen:

Zorg er bij het inloggen voor dat Bluetooth is ingeschakeld op uw telefoon en het apparaat waarmee u verbinding maakt.

Ten slotte raadt Google gebruikers aan een back-upbeveiligingssleutel voor hun accounts te registreren en deze op een veilige plaats te bewaren. Mocht u dus ooit uw smartphone kwijtraken, dan heeft u nog steeds toegang tot uw accounts.

Mục lục