Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Uitbreiding van de deal – NASA vraagt ​​SpaceX om nog vijf astronautenmissies uit te voeren

Opmerking: het volgende artikel kan je helpen: Dealuitbreiding – NASA vraagt ​​SpaceX om nog 5 astronautenmissies uit te voeren

Zoals verwacht heeft NASA SpaceX een nieuw contract ter waarde van $1,44 miljard gegund voor vijf extra astronautenmissies, waarmee het totale aantal Crew Dragon-lanceringen op veertien komt. Het doel is om een ​​regelmatige aanvoer van bemanningsleden naar het International Space Station (ISS) te garanderen. SpaceX-concurrent Boeing heeft moeite om zijn eigen Starliner-bemanningssysteem in te zetten.

In een persbericht zei het ruimteagentschap:

Met de nieuwste onderscheiding kan NASA tot 2030 een ononderbroken Amerikaanse capaciteit voor menselijke toegang tot het ruimtestation behouden met twee unieke commerciële partners uit de bemanningsindustrie.

Uitbreiding van de deal – NASA vraagt ​​SpaceX om nog vijf astronautenmissies uit te voeren

In november 2020 kreeg SpaceX toestemming voor het transport van bemanningsleden en hun Crew-4-missie werd gelanceerd op 27 april 2022. NASA kondigde eerder dit jaar aan dat het drie extra missies zou kopen voor een totaalbedrag van $900 miljoen, waarmee de oorspronkelijke deal zou worden verhoogd van $2,6 miljard naar $3,49 miljard. En nu stijgt het totale Commercial Crew Transportation Capability (CCtCap)-contract van SpaceX tot 4,93 miljard dollar

Dit alles is te wijten aan de moeite van Boeing om aan de vraag te voldoen, aangezien zijn Starliner-capsule, compatibel met ULA’s Atlas V en andere raketten, veel vertragingen heeft opgelopen. De laatste onbemande testvlucht vond plaats op 19 mei dit jaar, zes dagen na langdurige vertraging vanwege klepproblemen. De eerste bemande vlucht stond oorspronkelijk gepland voor 2017, maar moet nog van start gaan. Boeing en NASA richten zich nu op de eerste vlucht van een astronautencarrier voor begin 2023.

Uitchecken? Blue Origin biedt NASA het bedrag van 2 miljard dollar aan, en dit is waarom