Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

UPDATE: PNP_DETECTED_FATAL_ERROR op Windows 10.

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: UPDATE: PNP_DETECTED_FATAL_ERROR op Windows 10.

Als u het blauwe schermprobleem “PNP DETECTED FATAL ERROR” ondervindt in Windows 10, lees dan hieronder verder om het probleem op te lossen.

De PNP_DETECTED_FATAL_ERROR-fout in Windows 10 duidt meestal op een hardwareprobleem met een plug-and-play-apparaat dat op de computer is aangesloten. In andere gevallen kan de fout te maken hebben met een problematisch stuurprogramma dat het systeem niet laadt of crasht.

Deze gids voor probleemoplossing biedt stapsgewijze instructies om PNP_DETECTED_FATAL_ERROR in Windows 10 op te lossen.

Gids voor FIX: PNP GEDETECTEERDE FATAL FOUT bsod op Windows 10.

Suggesties: Voordat u doorgaat met de volgende methoden, voert u de volgende acties uit en controleert u of de problemen aanhouden.

1. Koppel alle randapparatuur los die u niet nodig heeft (bijvoorbeeld USB-drives, SD-kaarten, draadloze USB-muis of toetsenbordontvanger, draadloze USB-netwerkkaart, printer, enz.)

2. Als u PNP_DETECTED_FATAL_ERROR tegenkomt na het installeren van Windows-updates, probeer dan uw systeem te herstellen naar een eerdere besturingssysteem* of Windows 10 terug te zetten naar een eerdere versie.

*Opmerking: Als u Windows niet kunt opstartenstart uw computer op vanaf een Windows-installatiemedium en ga naar Probleemoplossen -> Uitgebreide opties -> Updates verwijderen of te Problemen oplossen -> Geavanceerde opties -> Systeemherstel.

3. Installeer Windows 10-updates: Het is mogelijk dat het probleem dat u ondervindt te wijten is aan een gebrek aan updates. Dus ga je gang en installeer alle beschikbare updates op je pc:

1. Ga naar Begin -> Instellingen -> Updates en beveiliging -> Windows Update.

A. Klik daarop Controleer op updates in het rechterpaneel en wacht tot de scan is voltooid. Als er updates in behandeling zijn, installeer deze dan.

B. Klik Bekijk optionele updates

controleer op updates windows 10

C. Uitbreiden Stuurprogramma-updates en selecteer vervolgens en Installeren alle beschikbare stuurprogramma’s.

Installeer optionele updates voor Windows 10

Methode 1. Koppel hardwareapparaten los of schakel deze uit.

Zoals eerder vermeld kan PNP_DETECTED_FATAL_ERROR op Windows 10 worden veroorzaakt door hardwareproblemen. Als dit het geval is, zijn er twee manieren om het probleem op te lossen.

A. Koppel externe apparaten los.

Probeer eerst alle externe apparaten die niet nodig zijn voor de werking van uw computer (bijvoorbeeld USB-opslagapparaten, printers, enz.) één voor één los te koppelen en kijk of dat het probleem oplost.

Als dit u helpt het problematische apparaat te identificeren, update dan het stuurprogramma zoals beschreven in Methode 2.

B. Schakel interne apparaten uit.

Als “PNP DETECTED FATAL ERROR” aanhoudt nadat u de externe apparaten hebt losgekoppeld, schakel dan één voor één alle hardwareapparaten uit die niet kunnen worden losgekoppeld en die niet nodig zijn voor de werking van uw systeem.

1. Navigeren naar Apparaat beheerder. Om dat te doen:

  1. druk op ramen Afbeelding + R Knoppen voor het laden van de Loop Dialoog venster.
  2. Type devmgmt.msc en druk op Binnenkomen om Apparaatbeheer te openen.

afbeelding_duim[22]

2. In Apparaatbeheer, Klik met de rechtermuisknop op elk niet-kritisch apparaat* en selecteer Deactiveren.

* U kunt bijvoorbeeld de volgende apparaten veilig uitschakelen:

 • Netwerkadapter (Ethernet en/en Wi-Fi).
 • Audio-, video- en gamecontrollers.
 • Stel je apparaten voor (scanners en camera’s)

Schakel het apparaat Windows 10 uit

3. Controleer na het uitschakelen van een apparaat of de PNP_DETECTED_FATAL_ERROR aanhoudt.* Als dit niet het geval is, gaat u verder met het uitschakelen van het volgende apparaat. Anders schakelt u het problematische apparaat opnieuw in en werkt u de stuurprogramma’s bij, zoals beschreven in Methode 2 hieronder.

* Opmerking: als het probleem is opgelost nadat u de netwerkadapter(s) hebt uitgeschakeld, schakelt u de adapter opnieuw in en gaat u door met het wijzigen van de instellingen voor energiebeheer zoals beschreven in Methode 3.

Methode 2. Herstel PNP GEDETECTEERDE FATALE FOUT door apparaatstuurprogramma’s bij te werken.

Als u het problematische apparaat nog steeds niet kunt vinden, update dan de stuurprogramma’s op deze apparaten:

  1. Video adapter *
  2. Netwerkadapter

*Opmerking: Verwijder vooral voor de videoadapter het videostuurprogramma en alle bijbehorende software volledig en installeer de nieuwste of een eerdere, stabielere versie.

1. Klik met de rechtermuisknop op het apparaat waarvan u de stuurprogramma’s wilt bijwerken en klik op Stuurprogramma’s bijwerken.

Stuurprogramma's bijwerken

2. Klik Automatisch zoeken naar stuurprogramma’s.

afbeelding_duim[11]

3. Laat Windows een bijgewerkt stuurprogramma zoeken en installeren. Als Windows geen bijgewerkt stuurprogramma kan vinden, gaat u naar de ondersteuningswebsite van de fabrikant van het apparaat om te zien of er een bijgewerkt stuurprogramma voor het apparaat beschikbaar is. Zo ja, download en installeer.

Methode 3. Wijzig de energiebeheerinstellingen op netwerkadapters.

1. Vouw in Apparaatbeheer uit Netwerkadapter.

2. Klik met de rechtermuisknop op elke netwerkadapter en selecteer Kenmerken.

afbeelding_duim[41]

3. Ga naar Energiebeheer tabblad en deactiveren de optie Toestaan ​​dat deze computer dit apparaat uitschakelt om energie te besparen. Klik OK wijzigingen toepassen.

FIX pnp heeft een fatale fout aangetroffen

Methode 4. Schakel snel opstarten uit om PNP_DETECTED_FATAL_ERROR te FIXen.

Met Snel opstarten kan uw computer sneller opstarten na het afsluiten. Als u merkt dat deze status op uw pc is ingeschakeld, raden wij u aan deze uit te schakelen door de onderstaande stappen te volgen. Het kan soms problemen veroorzaken binnen het besturingssysteem.

1. Voer het zoekvak in Schakelbord en druk op Binnenkomen.

afbeelding_duim[18]

2. Verander dat Bekijk B (rechtsboven). Kleine iconen en klik vervolgens Energie opties.

Afbeelding

3. Selecteer in het linkerdeelvenster Kies wat de aan/uit-knoppen doen.

Afbeelding

4. Klik Wijzig instellingen die momenteel niet beschikbaar zijn.

Afbeelding

5. Scroll naar beneden en deactiveren de Schakel snel opstarten in (aanbevolen) optie en klik Wijzigingen opslaan. *

*Opmerking: Als de “Schakel snel opstarten in (aanbevolen)” ontbreekt in dit venster, moet u de slaapstand op uw computer inschakelen.

Afbeelding

6. Start opnieuw op de pc en controleer of het probleem zich blijft voordoen.

Methode 5. FIX PNP GEDETECTEERDE FATAL FOUT door systeembestanden te repareren.

1. Open de opdrachtprompt als beheerder. Om dat te doen:

1. Voer in het zoekveld het volgende in: cmd of opdrachtprompt

2. Klik met de rechtermuisknop op de opdrachtprompt (Resultaat) en selecteer Uitvoeren als beheerder.

Opdrachtpromptbeheerder

2. Typ in het opdrachtpromptvenster de volgende opdracht en druk op Enter:

 • Dism.exe /Online /Cleanup-Image /Restorehealth

dism herstel gezondheid windows 10 8 7

3. Wees geduldig totdat DISM de onderdelenwinkel repareert. Wanneer het proces is voltooid (u zou moeten worden geïnformeerd dat de beschadiging van de componentopslag is gerepareerd), typt u deze opdracht en drukt u op Enter:

SFC-scan Windows 10-8

4. Wanneer de SFC-scan is voltooid, opnieuw beginnen jouw computer.5. Controleer na het opnieuw opstarten of het PNP_DETECTED_FATAL_ERROR-probleem is opgelost.

Methode 6. Ontdek wat de PNP_DETECTED_FATAL_ERROR veroorzaakt.

Als u na het volgen van de bovenstaande methoden niet kunt vinden welk apparaat of welke software de PNP_DETECTED_FATAL_ERROR Blue Screen of Death (BSOD) veroorzaakt, probeer dan de ware oorzaak van het probleem te achterhalen door de instructies in de volgende artikelen te volgen:

Methode 7. Herstel Windows 10 met een interne upgrade.

Een andere methode die meestal werkt om meerdere problemen op te lossen is het repareren/upgraden van Windows 10. Volg voor deze taak de gedetailleerde instructies in dit artikel: Windows 10 repareren.

Dat is het! Welke methode heeft voor u gewerkt? Laat me weten of deze handleiding u heeft geholpen door een reactie achter te laten over uw ervaringen. Like en deel deze gids om anderen te helpen.

Als je wilt blijven voortdurend beschermd tegen malwarebedreigingen, bestaand en toekomstigwij raden aan om het te installeren Malwarebytes Anti-Malware PRO door hieronder te klikken (we verdienen een commissie op de verkopen die via deze link worden gegenereerd, maar zonder extra kosten voor u. We hebben ervaring met deze software en raden deze aan omdat deze nuttig en nuttig is):

Volledige pc-bescherming voor thuis – Bescherm tot 3 pc’s met NIEUW Malwarebytes Anti-Malware Premium!UPDATE: PNP_DETECTED_FATAL_ERROR op Windows 10. 1

Mục lục