Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Updates verwijderen in Windows 11 (alle methoden).

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Updates verwijderen in Windows 11 (alle methoden).

In deze handleiding laten we u verschillende methoden zien om updates in Windows 11 te verwijderen. Windows-updates bevatten vaak bugfixes, beveiligingspatches en nieuwe functies, maar ze kunnen ook problematisch zijn en prestatieproblemen of andere problemen bij de werking van de computer veroorzaken. .

Als u na een recente update van Windows 11 een probleem tegenkomt, kunt u dit eenvoudig oplossen door de recent geïnstalleerde update te verwijderen. Hieronder vindt u verschillende methoden om updates in het Windows 11-besturingssysteem te verwijderen.

Hoe Windows 11-updates te verwijderen.*

*Opmerking: al deze methoden werken ook op Windows 10.

Methode 1. Verwijder updates via Windows Update-opties.

1. druk op ramen + Ik sleutel tegelijkertijd op uw toetsenbord om Windows-instellingen te starten.

2. Selecteer in het nieuw geopende venster Windows-updates in het linkerdeelvenster en klik vervolgens op Werkt de geschiedenis bij aan de rechterkant.

3. Klik nu op Updates verwijderen onder Gerelateerde instellingen.

4. Selecteer de update die u wilt verwijderen (of Klik met de rechtermuisknop erop) en klik Verwijderen.

5. Klik op als u daarom wordt gevraagd Ja om uw beslissing te bevestigen en te wachten tot het proces is voltooid.6. Zodra de update is verwijderd, opnieuw beginnen uw pc.

Methode 2. Verwijder updates van Programma’s en onderdelen in het Windows Configuratiescherm.

1. Navigeren naar Schakelbord > Programma’s en functiesof…

    1. druk de Winnen+R Sleutel om te openen Loop Dialoog.
    2. Type appwiz.cpl in het zoekveld en druk op Binnenkomen

clip_image011[1]

2. Klik op Programma’s en onderdelen Toon geïnstalleerde updates in het linker gebied.

Toon geïnstalleerde updates

3. Selecteer of Klik met de rechtermuisknop Klik op de update die u wilt verwijderen Verwijderen.4. Wanneer het verwijderen van de update is voltooid, opnieuw beginnen jouw computer.

Methode 3. Verwijder Windows 11-updates van de opdrachtprompt.

1. Druk daarop Zoekopdracht Symbool en type CMD of Opdrachtprompt.2. Klik Uitvoeren als beheerder om de opdrachtprompt te starten met beheerdersrechten.

Open de opdrachtprompt als beheerder

3. Typ in het opdrachtpromptvenster de volgende opdracht en druk op Binnenkomen Een lijst met geïnstalleerde updates bekijken:

  • wmic qfe lijst kort /format:tabel

Geïnstalleerde Windows-updates bekijken via de opdrachtprompt

4. Kijk nu”HotFixID“Kolom en noteer de KB nummer van de update die u wilt verwijderen.

Geïnstalleerde updates bekijken via de opdrachtprompt

4. Verwijder nu de gewenste update van de opdrachtprompt met behulp van de volgende opdracht:

  • wusa /uninstall /kb:nummer

Let op: Vervang “nummer” door het KB-nummer van de update die je wilt verwijderen. Voorbeeld: Om KB5005635 te verwijderen, voert u deze opdracht in:

Windows-updates verwijderen via de opdrachtprompt

5. Er verschijnt een bevestigingsvenster op uw scherm om de actie te bevestigen. Kiezen Ja Doorgaan.6. Wanneer het verwijderen is voltooid, opnieuw beginnen uw pc.

Methode 4. Verwijder updates van PowerShell.

1. Druk daarop Zoekopdracht Symbool en type Powershell.2. Klik Uitvoeren als beheerder om Windows PowerShell te openen met beheerdersrechten.

Open Powershell als beheerder

3. Typ in het PowerShell-venster de onderstaande opdracht en klik op Binnenkomen om een ​​lijst met geïnstalleerde updates te krijgen.

  • wmic qfe lijst kort /format:tabel

Hoe u geïnstalleerde Windows-updates van PowerShell kunt bekijken

4. Er verschijnt nu een overzicht van alle Windows-updates die op uw systeem zijn geïnstalleerd. Let op de KB nummer die is gekoppeld aan de Windows Update die u wilt verwijderen.

Bekijk de lijst met geïnstalleerde updates – PowerShell

4. Voer nu de volgende opdracht uit om de gewenste update in PowerShell te verwijderen:

  • wusa /uninstall /kb:nummer

Let op: Vervang “nummer” door het KB-nummer van de update die je wilt verwijderen. Voorbeeld: Om KB5005635 te verwijderen, voert u deze opdracht in:

Hoe Windows-updates van PowerShell te verwijderen

5. Als er een beveiligingsvraag verschijnt, selecteert u Ja. Zodra het proces is voltooid, opnieuw beginnen jouw computer.

Dat is het! Laat me weten of deze gids je heeft geholpen door een reactie achter te laten over je ervaringen. Like en deel deze gids om anderen te helpen.

Als je wilt blijven voortdurend beschermd tegen malwarebedreigingen, bestaand en toekomstigwij raden aan om het te installeren Malwarebytes Anti-Malware PRO door hieronder te klikken (we verdienen een commissie op de verkopen die via deze link worden gegenereerd, maar zonder extra kosten voor u. We hebben ervaring met deze software en raden deze aan omdat deze nuttig en nuttig is):

Volledige pc-bescherming voor thuis – Bescherm tot 3 pc’s met NIEUW Malwarebytes Anti-Malware Premium!Updates verwijderen in Windows 11 (alle methoden).  1

Mục lục