Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

USB 4, de nieuwe standaard die snelheden tot 40 Gbs per seconde belooft

Gerelateerd nieuws

Als er één ding is dat techfans op de proef stelt, dan is het wel de nomenclatuur van USB-standaarden. Momenteel zien we dat USB 3, USB 3.1 en USB 3.2 zich aanpassen aan onze markt, en nu is USB-IF op de voorgrond gesprongen met een nieuwe standaard: USB 4 Generatie 1.

Deze nieuwe standaard stelt verschillende doelen, waaronder het vereenvoudigen van de nomenclatuur, die meer verwarring veroorzaakt dan wat dan ook. De USB-ZF beschikt al over de USB 3-poorten met 5 Gbit/s als USB SuperSpeed, die met 10 Gbit/s als USB SuperSpeed ​​met 10 Gbit/s en die met 20 Gbit/s als USB 3.2 Gen 2 x 2 (iets dat gewoon niet hielp bij de vereenvoudiging waar de USB-IF naar op zoek is).

De USB 4 biedt alle voordelen die USB 3.0 al biedt via een enkele USB Type-C-kabel: De sleutel tot USB 4 is niet het verhogen van de snelheid, maar het verbeteren van de communicatie tussen USB-randapparatuur.

USB 4, de nieuwe USB die ons 40 Gbs per seconde pure snelheid geeft

De sleutel tot USB 4 past niet alleen een hogere overdrachtssnelheid toe, Verhoog echter het aantal USB-randapparatuur. De communicatie tussen elkaar als host die bandbreedte deelt, is verbeterd en er is een tweede verbindingslijn geïntroduceerd door een systeem te creëren met de naam Dual-Lane USB 4 Link.

Dankzij dit systeem kunnen verschillende protocollen worden gegroepeerd om de resulterende bandbreedte te delen. Deze technologie heet protocol-tunneling, of USB-bustunnelprotocol.

We vinden onder meer absolute compatibiliteit met eerdere versies voor USB Gen 3.2, 2.0 en Thunderbolt 3. Om de 40 Gbs per seconde te halen die de USB-IF met de standaard belooft, blijft de instelling USB-C gebruiken. Hij kan tot 100 watt per apparaat opladen en we kunnen genieten van 2 schermen 4K bij 60 Hz.

Deze twee schermen zijn het resultaat van het bovenstaande protocol, omdat het de digitale interface gebruikt als laad-/opslagapparaat op basis van de PCI Express-bus. USB 4 ondersteunt zelfs de displayport als “Stap door” Integratie van een DP OUT-adapter die dataverkeer ontvangt “getunneld” Verzenden naar een DisplayPort-ontvanger.

Deze mogelijkheden bieden nieuwe mogelijkheden voor consumenten, bedrijven en slimme perifere markten. Niet voor niets moesten ze aan deze eindspecificatie voldoen ruim 50 bedrijven om een ​​compatibel ecosysteem te bereiken. Volgens de laatste schattingen zal USB 4 eind dit jaar of begin 2020 op de eerste compatibele apparaten verschijnen.

Bron | USB ALS