Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

USB4 is snel, krachtig en klaar voor gebruik vanaf 2023

USB4 maakt snelheden van 40 Gbps mogelijk, wat overeenkomt met Thunderbolt 3 dat momenteel te vinden is op geavanceerde computers zoals MacBook Pro en randapparatuur.

Het USB Implementers Forum (USB-IF) heeft vandaag aangekondigd dat de organisatie de technische specificaties voor USB4 heeft afgerond. Deze specificaties zullen binnenkort ontwerpers, ingenieurs en fabrikanten bereiken, wat betekent dat de eerste USB4-producten tegen 2020 op de markt zullen komen. USB4 is de volgende grote versie van USB, die een grote snelheidsboost kent dankzij Intel-licenties voor zijn Thunderbolt 3-protocol aan de USB Promoter Group zonder royalty’s. Deze groep omvat Apple, HP, Intel, Microsoft en Texas Instruments. USB4 maakt snelheden van 40 Gbps mogelijk, wat overeenkomt met Thunderbolt 3 dat momenteel te vinden is op geavanceerde computers zoals MacBook Pro en randapparatuur.

Net als bij eerdere USB-upgrades waarvoor achterwaartse compatibiliteit nodig was, kunt u nog steeds oude USB-apparaten op nieuwe USB4-poorten aansluiten. USB4 vereist echter nieuwe USB-C-connectoren: de ovale connectoren die te vinden zijn op pc’s en telefoons die zich geen zorgen meer hoeven te maken over de bovenkant. Daarom hebben ze mogelijk een dongle nodig om oudere apparaten draaiende te houden. Naast snelheid helpt Thunderbolt-technologie USB4 tegelijkertijd videosignalen voor externe beeldschermen en tv’s te verwerken, evenals gegevens van externe harde schijven. Dit betekent dat USB4 kan worden gebruikt om meerdere beeldschermen tegelijkertijd en meerdere datatoepassingen op één enkele verbinding te hosten.

Net als bij Thunderbolt is het vandaag de dag nog steeds mogelijk om externe grafische kaarten aan te sluiten om de grafische weergave op laptops te verbeteren. Nu de USB4-specificatie is afgerond en gepubliceerd, kunnen we van apparaatfabrikanten verwachten dat ze de interface in hun nieuwste consumentenproducten gaan implementeren. De eerste USB4-apparaten worden tegen 2020 verwacht, maar we zijn meer geïnteresseerd in wanneer pc-gebruikers de interface op laptops, moederborden en pc-behuizingen zullen zien.

bron

Diploma informatica/multimedia. Ik werk al 10 jaar in de logistiek in de auto-industrie. Ik heb een passie voor nieuwe technologieën, ben opgegroeid met computers en alomtegenwoordige technologieën, ben getuige geweest van de ontwikkelingen tot nu toe en blijf evenveel informatie absorberen als een tech-junkie. Verslaafd aan smartphones en natuurlijk aan AndroidGeek.com