Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

USB4-specificatie bevestigd – Gebaseerd op Thunderbolt, biedt een snelheid van 40 Gbps

Het USB Implementers Forum (USB-IF) heeft na de aankondiging de USB4-specificatie vrijgegeven, een belangrijke update voor USB 3.2. De USB4-architectuur is gebaseerd op de Thunderbolt-protocolspecificatie die onlangs door Intel Corporation aan de USB Promoter Group is verstrekt. De groep is naast Intel ook eigenaar van Apple Inc., Hewlett-Packard Inc., Microsoft Corporation, Renesas Corporation, STMicroelectronics en Texas Instruments. USB4 verdubbelt de maximale totale bandbreedte van USB en maakt meerdere gelijktijdige gegevens- en weergaveprotocollen mogelijk.

Het doel voor USB4 blijft hetzelfde, met als extra doel het ondersteunen van de convergentie van het USB Type-C-connectorsysteem en het minimaliseren van verwarring bij de eindgebruiker. USB4 maakt het mogelijk dat USB-gegevensoverdracht parallel werkt met andere onafhankelijke protocollen voor weergave, laden/opslaan en host-to-host-interface. Bovendien breidt USB4 de prestaties uit tot voorbij de 20 Gbps (Gen 2 x 2) van USB 3.2 naar 40 Gbps (Gen 3 x 2) via dezelfde tweebaans, dual-simplex-architectuur.

Belangrijke kenmerken van de USB4-oplossing zijn:

  • Dual-lane-werking met bestaande USB Type-C-kabels en werking tot 40 Gbps via gecertificeerde 40 Gbps-kabels
  • Meerdere data- en weergaveprotocollen die de maximale totale bandbreedte efficiënt delen
  • Achterwaartse compatibiliteit met USB 3.2, USB 2.0 en Thunderbolt 3

Dankzij de USB4-specificatie kan de host worden geschaald voor optimale toewijzingen van de gegevensstroom. Zelfs als de USB4-specificatie een nieuw onderliggend protocol introduceert, wordt compatibiliteit met bestaande USB 3.2-, USB 2.0- en Thunderbolt 3-hosts en -apparaten ondersteund. De resulterende verbinding wordt geschaald naar de best mogelijke wederzijdse mogelijkheden van de aangesloten apparaten.

Bron 1, 2

Auteur: Srivatsan Sridhar

Srivatsan Sridhar is een liefhebber van mobiele technologie met een passie voor mobiele telefoons en mobiele apps. Hij gebruikt de telefoons die hij controleert als zijn primaire telefoon. Je kunt hem volgen op Twitter en Instagram. Bekijk alle berichten van Srivatsan Sridhar