Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Valdetectie en ECG zullen volgend jaar beschikbaar zijn

Galaxy Watch actief

Samsung introduceerde begin augustus een nieuwe smartwatch Galaxy Watch Active2, die onnodig lange namen heeft, een minimalistisch design zonder fysiek draaibare ring en tal van sportieve features.

Basisversie Galaxy Watch Active2 begint hier met verkopen 13 september voor 299 EUR. Het topmodel met een LTE RVS-aansluiting kreeg een prijskaartje 469 euro (Beschikbaar in oktober).

Zelfs vóór de officiële show was bekend dat deze horloges ook twee belangrijke kenmerken zouden krijgen die zich zouden onderscheiden van de concurrentie met Apple Watch. Het gaat over ECG-monitoring en detectie van ernstige valpartijen. Je bent echter nog niet op de hoede.

Sammobile zegt dat Samsung het beschikbaar zal maken via een grote software-update die op een gegeven moment aan klanten zal worden gerapporteerd in het eerste kwartaal van 2020. ECG-monitoring moet eerst worden goedgekeurd door de Amerikaanse Food and Drug Administration. De certificering moet in februari 2020 voltooid zijn.

Helaas zal dit rapport alleen klanten plezieren die in het buitenland wonen. Indien beschikbaar in Europa moeten ECG’s worden goedgekeurd door de lokale autoriteiten. Het horloge maakte een soortgelijk scenario door Apple Watch Series 4 met ECGdie in september 2018 zijn geïntroduceerd.

Model Galaxy Bekijk Active2 Foto: Samsung

In Europa was de ECG-bewakingsfunctie echter daarna beschikbaar in Apple Watch meer dan zes maanden sinds de officiële presentatie. Op het ECG in het horloge Galaxy Bekijk Active2 Wij zullen dus zeker moeten wachten.

Aan de andere kant Detectie van ernstige valpartijen mogen niet aan significante beperkingen worden onderworpen. De toegankelijkheid in Europa is hier beslist realistischer. Als de drager van het horloge op de grond valt (misselijkheid, sporten etc.) merkt het horloge dit op, begint te trillen en heeft interactie nodig.

Als de gebruiker niet op het display aangeeft dat alles in orde is, zal het horloge na enige tijd zelf contact opnemen met het noodnummer en mogelijk geselecteerde personen in de monitoringlijst. Dankzij de geïntegreerde GPS is het mogelijk om de exacte locatie van de gewonde te bepalen.

Kijk hoe Apple Watch alleen positieve punten verdient voor het detecteren van ernstige valpartijen en ECG’s. Ze hebben al meerdere mensen geholpen, zoals een 67-jarige man uit Noorwegen die flauwviel in de badkamer. Samsung zou deze features zo snel mogelijk op zijn horloge moeten brengen als het echt wil concurreren met het marktonderdeel.