Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

‘Vals spelen’ Fortnite Kid blijft vals spelen, vertelt Epic Games aan de rechtbank

Een vermeende minderjarige die wordt beschuldigd van het promoten en verkopen van ‘Fortnite’-oplichters heeft onlangs een rechtbank gevraagd zijn zaak af te wijzen omdat hij ‘nog maar een kind’ is. Fortnite-uitgever Epic Games heeft duidelijk een andere mening. In reactie op de motie merkt het bedrijf op dat contracten met minderjarigen afdwingbaar kunnen zijn en merkt het op dat de frauduleuze activiteiten van de beklaagde ondanks de rechtszaak doorgingen.

Spelfabrikant Epic Games heeft harde stelling genomen tegen Fortnite-valsspelers.

Naast het verbieden van spelers zijn er ook rechtszaken aangespannen tegen verschillende mensen die online cheats adverteren of verkopen.

Een van de meest recente rechtszaken is tegen een populaire YouTuber genaamd CBV, die in juni door Epic Games werd aangeklaagd. Het kansspelbedrijf vervolgt de minderjarige (in de klacht CB genoemd) met meerdere claims, waaronder inbreuk op het auteursrecht en schendingen van de omzeilingsbepalingen van de DMCA.

Hoewel veel kinderen bang zouden zijn voor een rechtszaak als deze, CBV leek niet onder de indruk. In een YouTube-video waarin de situatie vorige maand werd uitgelegd, zei de 14-jarige dat hij geen Fortnite-video’s meer zou kunnen maken. Hij was echter allesbehalve verontschuldigend.

“Fuck epische games. Ik bedoel, ze kunnen mijn kanaal tenminste niet meer volgen. Ik zal nooit meer een video maken. Maar als ze mij echt voor 100 miljoen om de nek willen zitten, dan kunnen ze hun merk gewoon zelf neuken”, aldus CBV gezegd.

De vermeende fraudeur diende een verzoek tot ontslag in bij de federale rechtbank in North Carolina. Zijn advocaten wezen er onder meer op dat de rechtbank geen jurisdictie had over deze cliënt en dat een minderjarige die zich in een andere staat zou verdedigen onredelijk zou zijn.

Deze week reageerde Epic op die motie, met het argument dat de zaak moest worden voortgezet.

De speluitgever wijst er onder meer op dat CBV haar fraudeactiviteiten niet heeft stopgezet nadat de rechtszaak was aangespannen. Integendeel, Epic beweert dat de beklaagde nog een oplichtingsvideo op een apart kanaal heeft gemaakt en een nieuw domein heeft geregistreerd dat oplichters kunnen verkopen.

“De beklaagde blijft cheatsoftware ontwikkelen en distribueren die specifiek is afgestemd op Epic en Microsoft Fortnite. In feite heeft “gedaagde een nieuwe website op internet gemaakt op , een domeinnaam die gedaagde op 1 augustus 2019 heeft geregistreerd”, schrijft Epic.

Epic, die de naam van de nieuwe zender niet vermeldt, vertelt de rechtbank dat de verdachte deze gebruikte om zijn oplichters te promoten. Hij plaatste een video met de titel “Fortnite AIMBOT / WALLHACKS / **LIVE** (Nexuscheats)”, terwijl hij vragen stelde en vermeldde dat hij een zeer goede advocaat heeft.

“De beklaagde stopte zijn inbreukmakende gedrag niet nadat hij de klacht van Epic had ontvangen en juridisch advies had ingewonnen”, schrijft Epic. “In deze 87 minuten durende video maakte de beklaagde bekend dat het zijn eerste streaming was sinds ik werd aangeklaagd….” Vervolgens logde hij in op de livestream van Fortnite en demonstreerde zijn hacks terwijl hij de game speelde. ”

De video is nu verwijderd nadat Epic een DMCA-melding had gestuurd. Volgens de game-uitgever blijkt hieruit echter dat de onderwijsactiviteiten nog niet voorbij zijn.

Reactie van Epic

Hoewel het antwoord van Epic zich richt op aanhoudend bedrog, is de belangrijkste vraag of er redenen zijn om de zaak te seponeren. De verdediging voerde aan dat de EULA en TOS die frauduleuze activiteiten verbieden niet afdwingbaar zijn omdat CBV minderjarig is. Maar Epic is het daar niet mee eens.

“Zijn argumenten dat hij immuun is voor deze gevolgen, inclusief zijn bewering dat deze rechtbank geen jurisdictie over hem heeft omdat ‘hij een kind is’, zijn ongegrond”, zegt Epic tegen de rechtbank.

Volgens Epic zijn niet alle contracten met minderjarigen automatisch ongeldig. Er zijn uitzonderingen die volgens haar hier van toepassing zijn. Bovendien is deze “kinderbeschermingsregeling” niet van toepassing omdat de vermeende fraudeur ook misbruik heeft gemaakt van deze overeenkomsten.

Volgens de antwoordbrief van Epic was de beklaagde zich bewust van de potentieel illegale aard van zijn activiteiten – nadat hij beschuldigd, verboden en aangevallen was met herhaalde DMCA-aankondigingen – maar hij ging toch door.

“Niet alleen bleef hij zijn toegang tot Fortnite gebruiken om het spel te bedriegen nadat hij de klacht had gekregen, hij bleef video’s plaatsen waarin hij zijn bedrogsoftware promootte en goedkeurde. “Dit was in strijd met zowel de rechten van Epic onder de auteursrechtwet die het onderwerp is van deze rechtszaak als de voorwaarden van de overeenkomsten daarin. Gedaagden hebben in de eerste plaats toegang tot Fortnite.”

Op basis van deze en andere argumenten zegt Epic dat de motie tot afwijzing moet worden afgewezen. Het bedrijf is ook van mening dat er specifieke jurisdictie bestaat om de zaak in North Carolina voort te zetten, ook al komt de gedaagde uit Illinois.

Indien de rechtbank oordeelt dat er onvoldoende gronden zijn om jurisdictie vast te stellen, zal Epic om beperkte inzage verzoeken, zodat zij aanvullend bewijs kan vinden. Als alternatief vraagt ​​de uitgever van het spel dat de zaak wordt verwezen naar het centrale district van Illinois waar de vermeende valsspeler zich bevindt.

Een kopie van de reactie van Epic Games op het verzoek tot afwijzing van de beklaagde vindt u hier (pdf).