Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Veho Z8-test – een knaller voor je hoofdtelefoon

Op het eerste gezicht deed de Veho Z8-hoofdtelefoon me denken aan de Sennheiser Urbanite. De vierkante oorkussens zijn een beetje onorthodox en voegen karakter toe aan een verder vrij eenvoudig ontwerp. Smaak is altijd een subjectief iets, maar ik vond het niet de meest stijlvolle hoofdtelefoon.

Voor goedkope hoofdtelefoons wordt echter het gebruik van materialen van hogere kwaliteit aanbevolen. Er is zacht leer voor de oorkussens en een zilveren aluminium afwerking die contrasteert met het zwart op de achterkant van de oorschelpen rond de in reliëf gemaakte Veho-logo’s. De randen voelen echter wat verfijnd aan. Over het Veho-logo gesproken, ik telde vijf logo’s tussen de hoofdband en de oorschelpen, wat een beetje overdreven is. De overhoorbare oorkussens isoleren je passief van omgevingsgeluid, en zenden ook geen enkel geluid uit.

De hoofdband is licht rubberen en voelt goed aan. Het is echter naar mijn smaak een beetje te stijf, wat betekent dat hoewel de oorkussens niet van je hoofd glijden, je na een tijdje te veel druk op je hoofd zult voelen. De oorschelpen zijn in hoogte verstelbaar en glijden over een duidelijk gegroefde rail. Ik had geen problemen met het vinden van een comfortabele maat, maar het zou leuk geweest zijn als de hoofdband wat meer vulling had. De Z8 hoofdtelefoon is opvouwbaar. De oorschelpen kunnen worden opgevouwen, zodat ze gemakkelijker te vervoeren zijn.

Veho Z-8 hoofdband

Je krijgt een licht gewatteerde draagtas die goed werk levert, maar een beetje goedkoop aanvoelt en daarom in strijd is met de betere materialen en bouwkwaliteit die elders worden gebruikt. Er zit een royaal lange, afneembare witte platte kabel bij die niet in de knoop raakt. Hij is 130 cm lang, dus iets langer dan gemiddeld, maar omdat hij niet in de knoop raakt, is de extra lengte geen probleem als je hem niet nodig hebt. Het is bedekt met een rubberen materiaal en voelt overeenkomstig robuust aan. Het eindigt in een rechte 3,5 mm-aansluiting. Teleurstellend genoeg is er geen microfoon of afstandsbediening, wat ik had verwacht, hoewel je de kabel zou kunnen ruilen voor een kabel met dergelijke functies als je die hebt (of £ 5 uitgeven als je die niet hebt).

Veho Z-8 kabel

Wat de geluidskwaliteit van de 4 mm-drivers betreft, is er verrassend veel goed verwerkte lage bas. Er is veel warmte en aanwezigheid zonder het volume te vervormen. Het is verrassend zwaar in zijn levering. Het middengebied is zacht en aangenaam. De Z8’s komen een beetje tekort als het gaat om de hoge tonen, en missen een zekere mate van transparantie en aandacht voor detail. Toch klinken de Z8’s eigenlijk heel goed voor de prijs.

Met een adviesprijs van ongeveer £ 90 is het moeilijk om ze aan te bevelen, maar als je lokaal winkelt, zijn ze meestal voor ongeveer de helft verkrijgbaar, waardoor ze veel verleidelijker worden. Ze zijn momenteel slechts £ 45 op Amazon. Zeker voor het geld klinken ze uitstekend. Zelfs toen had ik verwacht dat er een kabel bij zou komen met een in-line afstandsbediening en microfoon. Toch zijn ze een goede keuze voor de prijs, die bijna de helft is van de prijs van mijn favoriete Sennheiser Urbanite-hoofdtelefoon. Momenteel £ 80 op Amazon.

HardwareKoop informatie
Subtype hoofdtelefoon Over-ear hoofdtelefoon
Stuurprogramma hoofdtelefoon Gesloten
Actieve ruisonderdrukking Nee
Energiebron Geen
Gevoeligheid hoofdtelefoon 92dB
Frequentierespons 20-20.000 Hz
Impedantie van hoofdtelefoon 32 ohm
Stekkertype 3,5 mm jackplug
Inline-volume Nee
Gewicht 249g
Kabellengte 1,3 m
Accessoires Zachte draagtas
garantie Eén jaar RTB
leverancier www.veho-world.com
details www.amazon.co.uk
Artikelcode VEP-008-Z8