Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Verizon schrijft klanten automatisch in voor zijn robocall-blokkeringsprogramma

Er lijkt de laatste tijd een hernieuwde poging te zijn gedaan om robocalls te bestrijden, waarbij luchtvaartmaatschappijen nieuwe robocall-gevechtsprogramma’s hebben aangekondigd en overheidsorganisaties zoals de FCC hun inspanningen ook hebben opgevoerd. De vraag is echter: hoe profiteren klanten van deze programma’s?

We gaan ervan uit dat er gebruikers zijn die misschien niet eens weten dat dergelijke programma’s bestaan. Maar het goede nieuws is dat u als Verizon-abonnee al bent ingeschreven voor het robocall-blokkeringsprogramma van de provider. In een aankondiging van Verizon zei de koerier dat het automatisch in aanmerking komende klanten inschrijft voor zijn oproepfilterservice.

Dit is een gratis service van Verizon die is ontworpen om robocalls te blokkeren. Eerder dit jaar kondigde Verizon aan dat ze hun anti-robocalling-functie gratis zouden maken, maar nu lijken ze in gebreke te blijven aan de nieuwe FCC-regels voor het blokkeren van robocalls door hun klanten automatisch in te schrijven.

Dit betekent dat oproepen van nummers die als frauduleus zijn gemeld, automatisch worden geblokkeerd en naar de voicemail worden gestuurd. Spamoproepen worden op het scherm voor inkomende oproepen gelabeld om gebruikers te laten weten dat ze deze mogelijk niet willen beantwoorden. Het programma is al live en klanten zouden al automatisch geregistreerd moeten zijn als u een Android-gebruiker bent.

Bron: Verizon