Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Verstoring van de Twitter-dienst veroorzaakt onrust onder gebruikers

Let op: het volgende artikel kan je helpen: Verstoring van de Twitter-service zorgt voor onrust onder gebruikers

Maandagavond werd de webgebaseerde dienst van Twitter vanaf 19.30 uur ET gedurende ten minste drie uur afgesloten, waardoor gebruikers met een groot probleem achterbleven. Gebruikers over de hele wereld hadden tijdens de serviceonderbreking van Twitter geen toegang tot het sociale-mediaplatform via internet. De mobiele app was volledig functioneel en gebruikers hadden er normaal toegang toe.

Twitter lost eindelijk de serviceonderbreking op

De webgebruikers die geen toegang konden krijgen tot hun accounts vanaf internet, schakelden over naar mobiele apparaten en ontvingen een melding van het bedrijf over het probleem bij het verkrijgen van toegang tot het platform via internet. Na de storing stuurden gebruikers over de hele wereld rapporten over serviceonderbrekingen en de meeste rapporten kwamen uit New York City. De website voor het volgen van verontwaardiging, Downdetector, bevestigde ook dat het webplatform van Twitter offline was en voor veel gebruikers ontoegankelijk was. Twitter-ondersteuning plaatste een tweet:

“Twitter werkt voor sommigen van jullie online misschien niet zoals verwacht. We controleren dit zodat je terug kunt keren naar de tweets.”

Gebruikers gebruiken het sociale mediaplatform niet alleen om te posten en te chatten, maar veel gebruikers voeren ook belangrijke zakelijke transacties en officiële procedures uit via dit platform, dat getroffen werd en veel gebruikers een paar uur in grote nood verkeerden.

Deze storing komt bovenop de reeks storingsincidenten op het sociale mediaplatform die zich de afgelopen maanden hebben voorgedaan. Een paar weken geleden vond er een Twitter-storing plaats waardoor Twitter-services voor iOS, Android en internet over de hele wereld stopten. Bij dit incident kon de app geen nieuwe tweets uploaden. In juni en juli hadden zich al twee incidenten voorgedaan waardoor de dienst enkele uren stil lag.

Na de storing om 19.30 uur begonnen ingenieurs het probleem op te sporen en uiteindelijk binnen drie uur op te lossen, en het ondersteuningsaccount van het bedrijf bracht gebruikers om 22.15 uur ET op de hoogte met een tweet, waarin stond:

“We hebben dit opgelost en Twitter voor het web zou nu weer normaal moeten functioneren.”

De wereld is zo afhankelijk van internet en sociale mediaplatforms dat wanneer er iets misgaat, zowel hun dagelijkse activiteiten als hun werk worden beïnvloed. Een uitval van slechts een paar uur kan voor sommige gebruikers en ook voor het platform grote verliezen betekenen.

Lees ook: Twitter integreert podcasts in het nieuwe tabblad Spaces – PhoneWorld