Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Verwijder deze twee apps nu van je Android-apparaat !!

Uit onderzoek van Alware is gebleken dat er twee Android-apps in gebruik zijn in de Google Play Store met ruim 1,5 miljoen downloads. Dit is een verborgen klikfraude-adware die de prestaties van mobiele telefoons vertraagt, het dataverbruik verhoogt en de batterij sneller leegraakt.

Verwijder deze twee apps nu van je Android-apparaat !!

De twee toepassingen van Developer “Ideemeester” Zijn Ideenotitie: OCR-tekstscanner, GTD, kleurnotitiesEn “Beauty Fitness: dagelijkse training, beste HIIT-trainer.” De met malware geladen applicaties werden gedurende het jaar in totaal ruim 1,5 miljoen keer gedownload en werden door de Play Store niet als virussen herkend.

Volgens Symantec, Beide Idea Master-applicaties zitten boordevol legitieme packers die zijn ontworpen om het intellectuele eigendom van Android-apps te beschermen.

Bron – Symantec

De volledige structuur en stroom van een Android Package Kit (APK) kan door Android-packers worden aangepast. Dit vergroot de complexiteit voor beveiligingsonderzoekers om het gedrag van de APK te volgen. Dit laat duidelijk zien hoe intelligente ontwikkelaars erin zijn geslaagd adware in hun applicatie te integreren en onopgemerkt te blijven.

De eenmaal geïnstalleerde applicaties sturen meldingen via de notificatiebalk op het Android-apparaat. Wanneer je erop klikt, worden de Toast-meldingen gebruikt om een ​​verborgen weergave met advertenties weer te geven.

De advertenties worden buiten uw advertentieweergave weergegeven. Dit betekent dat advertenties zonder uw medeweten op de achtergrond verschijnen. Idea Master heeft een geautomatiseerd advertentieklikproces geprogrammeerd dat op de achtergrond advertentie-inkomsten genereert, en gebruikers hebben er zeker geen idee van.

Hartelijk dank aan Symantec voor het detecteren van het kwaadaardige gedrag van de applicaties en het informeren van Google over de adware-applicaties in de Play Store. Google verwijderde de apps echter direct uit de Play Store en verwijderde ook het account van de ontwikkelaar.

Daarom zijn er opnieuw vraagtekens gezet bij de veiligheid van de Playstore, omdat veel adwareproducten de Playstore binnenkomen zonder te worden gedetecteerd. Onlangs ontdekten Kaspersky-onderzoekers malware in een populaire Camerascanner App die al door Google is verwijderd.