Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Verzend en ontvang tekst van alle computers met Android-berichten «Android::

Het is geen geheim dat Android problemen heeft met het verzenden van berichten. IPhone-gebruikers kunnen overstappen op iMessage als gemakswinkel voor al hun berichtenbehoeften: functies zoals leesbevestigingen en de mogelijkheid om sms-berichten te verzenden vanaf een computer zijn nu al een tijdje een standaard Apple-product. Android heeft deze oplossing niet, maar Google wil dit oplossen met een grote update van de Android-berichtenapp.

Als u niet bekend bent met Android Berichten, is dit de de facto standaard sms-app voor Android. Ook al was het nog niet eerder geïnstalleerd iedereen U kunt de app op uw Android-telefoon installeren en deze gebruiken om binnen enkele seconden sms- en mms-berichten te verzenden en ontvangen.

Hoewel dit een geweldige berichten-app is en al een nieuwe RCS-standaard ondersteunt die sms-berichten zal vervangen, valt de nieuw toegevoegde functie van Google op. Door een QR-code te scannen, kunt u nu een Android-bericht aan elke computer koppelen met tekst van een gewoon telefoonnummer op uw laptop of desktop.

Stap 1: Update naar de nieuwste versie van Android Berichten

Om dit te testen moet je updaten naar Android Messages versie 3.3.043 of hoger. De update wordt momenteel uitgebracht in de Play Store. Misschien heb je het nog niet gezien. Maar check eerst de volgende link:

Als er nog geen update beschikbaar is, kunt u deze nu downloaden. Zorg ervoor dat Onbekende bronnen is aangevinkt en open vervolgens de volgende link. Er zijn zes APK-varianten. U moet dus het processortype kennen en de schermdichtheidswaarde vinden om te zien welke versie u moet downloaden. Nadat u het juiste APK-bestand hebt gemaakt, voert u het uit vanuit het meldingsscherm en klikt u op “Installeren” om Android News bij te werken.

Verzend en ontvang tekst vanaf elke computer met een Android-bericht
Verzend en ontvang tekst vanaf elke computer met een Android-bericht

Er zijn ook server-side componenten voor updates. Daarom moet u mogelijk zelfs na de update wachten tot Google uw accountwisseling activeert voordat u Android Berichten op uw computer kunt gebruiken. Volgens Google kan dit proces wel een week duren. Voor degenen die niet willen wachten, biedt XDA een gedetailleerde tutorial over het inschakelen van functies, maar vereist root-toegang.

Stap 2: Sluit uw telefoon aan op uw computer

Open vervolgens de nieuwe Android-berichtenwebsite op uw computer. Deze website werkt in Chrome, Safari, Firefox, Microsoft Edge of Opera. Als u regelmatig berichten verzendt vanaf uw computer, bekijk dan zeker deze link:

Verzend en ontvang tekst vanaf elke computer met een Android-bericht

Afbeeldingen via Android-berichten

Open nu de Android-berichtenapp op uw mobiele apparaat. Als alles goed gaat met applicatie-updates en updates aan de serverzijde, hoeft u alleen maar op de menuknop met drie stippen in de rechterbovenhoek te tikken en ‘Bericht voor web’ te selecteren. Als u deze optie niet ziet, moet u wachten op de update aan de serverzijde.

Als er een Message for Web-optie is, tikt u op. Tik in het volgende scherm op “QR-code scannen” en scan vervolgens eenvoudig de QR-code op uw computerscherm. Nadat u de instructies heeft gevolgd, ziet u het bericht ‘Verbinding maken met berichten voor internet’. Deze applicatie toont nu uw ingelogde computer. Houd dit menu goed in de gaten, aangezien u deze computer indien nodig later kunt loskoppelen.

Verzend en ontvang tekst vanaf elke computer met een Android-bericht
Verzend en ontvang tekst vanaf elke computer met een Android-bericht

Afbeelding van Mighty Quinn Apps/Imgur

Stap 3: Verzend en ontvang berichten vanaf uw computer

Eenmaal verbonden, toont de browser aan de linkerkant een nieuwe pagina met alle actieve gesprekken. Als u er een selecteert, verschijnt het gesprek aan de rechterkant. Om een ​​nieuw bericht te starten, selecteert u de knop “+” in de linkerbovenhoek van uw scherm. Voer de naam, het telefoonnummer of het e-mailadres in van de persoon met wie u contact wilt opnemen. Nadat u bent ingelogd, schrijft u een bericht in het onderstaande tekstvak.

Verzend en ontvang tekst vanaf elke computer met een Android-bericht

Afbeelding van Mighty Quinn Apps/Imgur

Je zult verschillende nieuwe functies zien met geleende webversies van andere door Google ontwikkelde applicaties. U kunt een GIF-zoekopdracht uitvoeren met behulp van het smileypictogram in het tekstvak (tweede pictogram van links). Er is ook een donkere modus voor degenen die dat willen, die kan worden geactiveerd door drie verticale stippen in de rechterbovenhoek van het venster te selecteren en ‘Instellingen’ te selecteren. Selecteer ‘Donker thema inschakelen’ om de donkere modus in te schakelen.

Verzend en ontvang tekst vanaf elke computer met een Android-bericht

Afbeelding van Mighty Quinn Apps/Imgur

Nu zijn we eindelijk begonnen met het bereiken van functiepariteit met iMessage op Android. Er zijn nog steeds veel opties, maar zodra het nieuwe Google Universal Profile RCS door meer operators wordt geïmplementeerd, zullen we de meeste iMessages-functionaliteit hebben via de Android-berichtenapp en deze desktopsite.

Een speciale dank aan Kieron Quinn, ook bekend als Quinny898, de ontwikkelaar van Mighty Quinn Apps. We wachten zelf nog steeds op de server-side update, dus de bovenstaande screenshots zijn allemaal van hem. Hij is ook een van onze favoriete ontwikkelaars. Als je tijd hebt, bekijk dan enkele van de geweldige apps zoals Aangepaste snelle instellingen, GeoGuess en de getransporteerde Pixel Launcher.

Dit artikel is tot stand gekomen tijdens een speciale berichtgeving over het verzenden van sms-berichten, instant messages, oproepen en audio/video met uw smartphone. Bekijk de hele chatserie.

Omslagfoto en screenshot door Jon Knight /