Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Videostreamingdiensten worden door vrijwel alle Amerikaanse internetproviders beperkt

  • Bijna alle Amerikaanse internetproviders beperken actief de internetsnelheden van mobiele netwerkverbindingen.
  • Dit gebeurt niet tijdens periodes van netwerkcongestie, maar altijd met consistentie.
  • Een VPN-tool helpt in de meeste gevallen de beperking te omzeilen, omdat de ISP het type verkeer dat verborgen is via een VPN-tunnel niet kan detecteren.

Volgens een Recent onderzoek Onder leiding van vijf onderzoekers van twee universiteiten in de VS zijn de grootste ISP’s (Internet Service Providers) van het land actief bezig met het beperken van de internetsnelheid voor streamingdiensten. Het onderzoek verzamelt gedurende 12 maanden (januari 2018 tot januari 2019) gegevens en onderzoekt de prestaties van internetverbindingen op YouTubeNetflix Amazon Prime Video, NBCSports, Skype, Spotify en Vimeo. Om er zeker van te zijn dat hun laboratoriumresultaten geldig waren, vergeleken de onderzoekers hun resultaten met crowdsourced-gegevens, die hun bevindingen in alle gevallen bevestigden.

Bron afbeelding: wehe.meddle.mobi

De ergste overtreders in de VS waren NextLink, AT&T, BoostMobile, Cellcom, Family Mobile, GCI, Iowa/iWireless, MetroPCS, Sprint, Verizon en T-Mobile. Er werd bevestigd dat deze ISP’s ten minste drie streamingdiensten beperken, terwijl andere providers hun beperking beperkten tot een of twee van de geteste apps. Google Fi was de enige ISP die geen technologiegerelateerde differentiatie in internetsnelheid ondervond, maar beperking is min of meer iets voor iedereen. Gemiddeld bedroeg de throttling-snelheid 1,5 Mbps, waarbij de slechtste cijfers afkomstig waren van BoostMobile met 0,5 Mbps en CSpire en CGI met 1 Mbps.

Throttling rate "width =" 810 "height =" 467 "data-srcset =" https://secinfinity.net/wp-content/uploads/2019/08/1567072636_976_Video-Streaming-Services-are-used-by-virtually- all-US -american-internet-providers-throttled.png 810w, https://cdn.technadu.com/wp-content/uploads/2019/08/throttling_rate-300x173.png 300w, https://cdn.technadu. com/wp-content /uploads/2019/08/throttling_rate-768x443.png 768w, https://cdn.technadu.com/wp-content/uploads/2019/08/throttling_rate-200x115.png 200w, https:// cdn.technadu.com /wp-content/uploads/2019/08/throttling_rate-696x401.png 696w , https://cdn.technadu.com/wp-content/uploads/2019/08/throttling_rate-728x420.png 728w " maten =" (maximale breedte: 810px) 100vw, 810pxBron afbeelding: wehe.meddle.mobi

De meerderheid van de ISP’s in de VS beperkt zich tot het mobiele verbindingsniveau, wat geen invloed heeft op wifi. Een opmerkelijke bevinding uit het rapport betreft het gebruik van VPN-tunnels, die werden gezien als een effectieve maatregel om op inhoud gebaseerde beperking te omzeilen. Nog een reden voor videoconsumenten om via een VPN-product toegang te krijgen tot hun favoriete streamingdienst, ook al heeft dat platform niets met piraterij te maken. Zoals de onderzoekers kenmerkend aangeven, werd het afspelen van video in veel testgevallen met een lagere resolutie gestreamd als ze geen VPN-tool gebruikten. De enige uitzondering was Amazon, dat een lagere resolutie gebruikte dan de beschikbare netwerksnelheid zou moeten volstaan ​​en geen verschil liet zien bij het gebruik van een VPN.

Ten slotte moeten we erop wijzen dat onderzoekers grote inspanningen hebben geleverd om vooringenomenheid te minimaliseren en betrouwbare en gevalideerde gegevens te verstrekken. Deze studie heeft echter aanzienlijke waarde voor voorstanders van alomvattende regulering van netneutraliteit en verschillende overwegingen voor degenen die beweren dat ISP’s niet van plan zijn de netwerkprestaties te verslechteren. De belangrijkste conclusie is dat ISP’s in de VS mobiele verbindingen al beperken en dit 24/7 doen, ongeacht de netwerkbelasting.

Heeft u iets te melden? Aarzel niet om dit te doen in het onderstaande gedeelte of op onze sociale netwerken Facebook En Twitteren.