Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Vijf iPhone-instellingen die je leven kunnen redden

iPhone heeft veel verborgen functies waarvan je misschien niet wist dat ze bestonden. Sommige van deze instellingen kunnen u zelfs beschermen in een noodsituatie. In dit artikel zal ik erover praten Vijf iPhone-instellingen die letterlijk je leven kunnen redden!

Niet storen tijdens het rijden

Hoewel velen van ons het misschien niet snel toegeven, hebben onze telefoons ons op een gegeven moment afgeleid terwijl we reden. Zelfs een snelle blik op een melding kan tot een ongeval leiden.

Niet storen tijdens het rijden is een relatief nieuwe iPhone-functie die inkomende oproepen, sms-berichten en meldingen tijdens het rijden dempt. Zo ga je veilig en ongestoord de weg op.

Open het selectievakje Niet storen tijdens het rijden op een iPhone om dit in te schakelen de instellingen en tik Niet storen -> activeren. Hier kunt u kiezen of u de functie Niet storen tijdens het rijden automatisch wilt inschakelen, wanneer Bluetooth is verbonden met de auto, of handmatig.

Wij raden u aan dit zo in te stellen dat het automatisch wordt ingeschakeld. Zo hoef je er nooit meer aan te denken om hem aan te zetten!

Nood-SOS

SOS voor noodgevallen is een functie waarmee u direct de hulpdiensten kunt bellen na vijf keer snel drukken op de aan/uit-knop (iPhone 8 of ouder) of de zijknop (iPhone X of hoger). Dit werkt in elk land, of u nu een internationale mobiele service heeft of niet.

Openen om Emergency SOS te activeren de instellingen en tik Nood-SOS. Zorg ervoor dat de schakelaar naast Bellen met zijknop is ingeschakeld.

Schakel noodoproep 13 in

Je hebt ook de mogelijkheid om aan te zetten Automatische oproep. Als je gebruikt automatische oproep, Uw iPhone speelt een waarschuwingstoon. Dit heet de aftelgeluidom u te laten weten dat er binnenkort contact wordt opgenomen met de hulpdiensten.

Schakel Automatisch bellen in voor noodoproepen

Deel mijn locatie

Met deze instelling kunt u uw locatie delen met familie en vrienden. Dit kan vooral handig zijn als uw kind een iPhone heeft en u er zeker van wilt zijn dat het veilig thuiskomt.

Openen om Locatie delen in te schakelen de instellingen en tik Privacy -> Locatiediensten -> Deel mijn locatie. Zet vervolgens de schakelaar ernaast aan Deel mijn locatie.

Deel mijn locatie op de iPhone

U kunt uw locatie ook delen vanaf andere apparaten die met uw iCloud-account zijn verbonden.

Update uw Wi-Fi-beladres

Bellen via Wi-Fi is een instelling waarmee u vanaf uw iPhone kunt bellen via uw Wi-Fi-verbinding. Als u uw Wi-Fi-beladres bijwerkt, kunnen de hulpdiensten u zoeken als u zich ooit in een gevaarlijke situatie bevindt.

Navigeer vanaf de startpagina naar de instellingen -> telefoon en tik Wi-Fi-oproepen. Tik vervolgens op Noodadres bijwerken.

Update het noodadres voor wifi-oproepen

A Noodadres bijgewerkt wordt verzonden naar de alarmcentrale voor alle 911-oproepen via een Wi-Fi-netwerk. Als de adresvalidatie mislukt, wordt u gevraagd een nieuw adres in te voeren totdat een geldig adres is ingevoerd.

Bekijk ons ​​andere artikel als u problemen ondervindt bij het bellen via Wi-Fi op uw iPhone!

Medische identiteitskaart

Medical ID bewaart uw persoonlijke gezondheidsinformatie op uw iPhone, waardoor deze gemakkelijk toegankelijk is voor noodgevallen. U kunt persoonlijke informatie opslaan, zoals uw medische toestand, medische aantekeningen, allergieën, medicijnen en meer.

Om dit in te stellen, opent u de Gezondheid-app en tikt u op het tabblad Medische ID rechtsonder in het scherm. Tik vervolgens op Medische ID aanmaken.

Hoe maak ik een medische identiteitskaart aan op een iPhone?

Voer uw persoonlijke gegevens in en tik vervolgens op Voltooid in de rechterbovenhoek van het scherm. Als je ooit de jouwe wilt bijwerken Medische identiteitskaarttik op de knop Bewerken.

Als u nog geen contactpersoon voor noodgevallen aan uw iPhone heeft toegevoegd, is dit een goed moment om dat te doen! U kunt uw noodcontacten ook instellen in de Gezondheid-app.

Instellingen die uw leven redden!

U bent nu beter voorbereid als u ooit in een noodsituatie terechtkomt. Als u ooit een van deze instellingen heeft gebruikt, kunt u hieronder een reactie achterlaten en ons laten weten hoe deze voor u hebben gewerkt. Let op je veiligheid!