Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

vivo publiceert derde 6G-witboek: 6G-diensten, -functies en -technologieën

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: vivo publiceert derde 6G-witboek: 6G-services, functies en technologieën

vivo Communications Research Institute heeft zijn derde 6G-witboek uitgebracht, “Building a Freely Connected Physical and Digital Integrated World: 6G Services, Capabilities and Enabling Technologies.” Het rapport onderzoekt het 6G-framework en de technologieën die volgens vivo-experts het leven van mensen na 2030 zullen bepalen.

“Als een van ‘s werelds toonaangevende smartphoneaanbieders willen we consumenten empoweren door geavanceerde 5G-smartphones betaalbaar en toegankelijk te maken. Tegelijkertijd hebben we onze ogen gericht op de toekomst, dat wil zeggen op 6G”, zegt Qin Fei, president van het vivo Communications Research Institute. “Als leider op het gebied van onderzoek en ontwikkeling blijven we onderzoeken hoe een 6G-wereld eruit zou kunnen zien en welke technologieën we moeten ontwikkelen om daar te komen.”

De afgelopen twee jaar heeft de industrie geleidelijk overeenstemming bereikt over de diensten die door 6G kunnen worden geleverd en over de belangrijkste capaciteitsindicatoren die moeten worden bereikt. Het onderzoek en de ontwikkeling van gerelateerde sleuteltechnologieën winnen ook aan kracht. vivo Communications Research Institute heeft actief bijgedragen aan het vormgeven van de toekomst van 6G door middel van diepgaande analyse en evaluatie van 6G-bedrijfsmodellen en -drivers, toepassingsscenario’s, systeemarchitecturen en ondersteunende technologieën.

Het nieuwste 6G-witboek van vivo bouwt voort op twee eerdere artikelen die in 2020 zijn gepubliceerd, waaronder ‘Digital Life 2030+’, dat inzicht biedt in enkele van de vele potentiële digitale 6G-scenario’s voor het komende decennium, en ‘6G Vision, Requirements and Challenges’, dat schetst vivo’s visie op 6G, namelijk dat 6G de convergentie van de digitale en fysieke wereld mogelijk zal maken.

Diensten en mogelijkheden

In het witboek wordt voorgesteld dat 6G supercommunicatie-, informatie- en geconvergeerde computerdiensten zal bieden en de basis zal worden voor een verbonden en geconvergeerde fysieke en digitale wereld. Volgens de analyse zal 6G communicatie, berekeningen en detectie in één enkel systeem brengen. Een geïntegreerd 6G-netwerk verbindt niet alleen mensen met mensen, maar ook mensen met machines en machines met machines, waardoor een geheel nieuwe digitale wereld wordt gecreëerd. De verwachting is dat in 2030 honderden miljarden apparaten met elkaar verbonden zullen zijn.

“6G zal ons in staat stellen de volgende generatie connectiviteit naar elk aspect van het leven van mensen te brengen. Het zal meer toegangstechnologieën integreren, een grotere fysieke ruimte bestrijken en betere kernfuncties bieden, waardoor meer diensten worden ondersteund”, zegt Rakesh Tamrakar, expert op het gebied van 5G-standaarden bij vivo. “Door industrieën, transport, werkplekken en huizen naadloos met elkaar te verbinden, zal 6G een enorme bijdrage leveren aan de samenleving – van het democratiseren van professioneel talent tot het verbeteren van nood- en rampenbestrijding.”

6G zal de basistelecommunicatiediensten uitbreiden om geheel nieuwe ervaringen te ondersteunen, zoals: B. meeslepende gemengde realiteit en holografische en multisensorische communicatie. 6G mobiele dataconnectiviteitsdiensten zullen blijven verbeteren in termen van capaciteit, datasnelheid, latentie, betrouwbaarheid en vele andere aspecten. Dit zal het klantenbereik vergroten en de waarde van diensten vergroten, met een grotere end-to-end flexibiliteit en aanpassingsvermogen om aan de behoeften van individuen en industrieën te voldoen.

Dit betekent dat elke prestatie-indicator, zoals B. De datasnelheid, inclusief piekdatasnelheid en door de gebruiker ervaren datasnelheid, communicatievertraging en verkeerscapaciteit in de omgeving, moet meerdere malen of meer worden verbeterd in vergelijking met 5G.

Het definiëren van de 6G-servicemogelijkheden vereist een zorgvuldige afweging van vraag, technologie en kosten, waarbij prestatiestatistieken en efficiëntie-indicatoren in evenwicht worden gebracht.

Technologieën maken dit mogelijk

Er moeten nieuwe netwerkfuncties worden geïntroduceerd om de nieuwe 6G-diensten te ondersteunen en de integratie van detectie en communicatie te bewerkstelligen. 6G zal mobiel netwerk en computergebruik, domeinoverschrijdende data-interactie en een native AI-netwerk samenbrengen. Daarom is een geheel nieuw systeemarchitectuurontwerp vereist.

Het integreren van sensor- en communicatiekranen in een nieuw domein van mogelijkheden in cellulaire draadloze netwerken – native 6G AI zou de efficiëntie van netwerk- en luchtinterfaces verbeteren, de systeemflexibiliteit vergroten en de kosten verlagen. Het introduceren van een consistente, gelaagde datalaag is essentieel voor het ondersteunen van intelligente en essentiële informatiediensten. Communicatie met ultralaag vermogen verlaagt de barrière voor terminaltoegang en maakt werkelijk alomtegenwoordige connectiviteit mogelijk. Momenteel zijn de evolutie van Multiple-Input Multiple-Output (MIMO), Reconfigurable Intelligent Surface (RIS)-technologie en nieuwe golfvormen enkele van de opwindende onderzoeksgebieden die de weg vrijmaken voor een efficiënter en flexibeler netwerk dat meer toepassingsscenario’s kan ondersteunen. en bieden geavanceerde sensorfuncties.

Het onderzoek naar en de ontwikkeling van 6G-technologiestandaarden staat nog in de kinderschoenen. vivo Communications Research Institute richt zich op het verder verfijnen van gebruiksscenario’s en technische indicatoren voor 6G-scenario’s, het uitvoeren van diepgaand onderzoek en experimentele verificatie van potentiële 6G-technologieën, en het ontwikkelen van een wereldwijd uniforme 6G-technologiestandaard.

Uitchecken? Slim, krachtig en efficiënt – de vivo Y55 is geliefd bij alle technologieliefhebbers!