Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Volgens een rapport is Telegram “de favoriete toepassing” voor terroristen die gefinancierd willen worden met cryptocurrencies

MEMRI (Middle East Media Research Institute) heeft een rapport uitgebracht waarin wordt beweerd dat verschrikkelijke groepen zoals Hamas, Al-Qaeda of ISIS Je maakt onder andere gebruik van Telegram Verzamel donaties en ontvang financiering via Bitcoin.

Het nieuws komt in de context van de aanstaande lancering van cryptocurrency en blockchain, gepland voor 31 oktober. Als de door MEMRI verstrekte informatie waar is, dan is dit het geval Dit zou het probleem verder verergerenDit maakt het voor groepen gemakkelijker om geld te financieren via Gram, de valuta van Telegram.

Het vermoeden blijft bestaan: eerst Facebook, daarna Telegram

Zoals we in JNS lezen, beweert het rapport van MEMRI voorbeelden te bevatten van inhoud die wordt gedeeld door jihadistische groepen die Telegram zouden gebruiken als een middel om geld in te zamelen. Speciaal Er zouden via Telegram-kanalen oproepen worden gedaan om “het islamitische verzet te steunen”en vroeg om betalingen via Bitcoin.

verdenking op hem Het gebruik van cryptocurrencies om geld wit te wassen De terroristen laten ze niet terugkomen. Iets meer dan een maand geleden herhaalden we de verlamming van Weegschaal op Facebook, in afwachting ervan Alle twijfels over de regelgeving zijn opgehelderd. Onder hen vonden we verklaringen van de Amerikaanse minister van Financiën, Steven Mnuchin, die geloofde dat “Libra gebruikt kan worden voor het witwassen van geld en voor financiële terroristen.”

MEMRI stelt dat Telegram het sociale netwerk is waar terroristen de voorkeur aan geven en dat vermoedens over Facebook “ze overdreven zijn”

Pond

Geconfronteerd met dit verdachte scenario verduidelijkte MEMRI dat “de angst voor Libra overdreven is” en dat “de belangrijkste dreiging van criminele activiteiten met betrekking tot Telegrams onder het strafrecht wordt genegeerd.” Mediakanalen zoals de New York Times hebben er al over gesproken de aantrekkingskracht van cryptocurrencies voor terroristische activiteitenen de verschillende campagnes die zijn ondernomen om financiering te verkrijgen.

In het geval van Telegram, Lanceer uw eigen munt als het vermoeden bestaat dat uw aanvraag wordt gebruikt om terroristische groeperingen te financieren Het kan betekenen dat je in moerassig terrein betreedt, hoewel het, net als elk ander sociaal netwerk, onderhevig is aan dit soort gevaar.

Via | JNS

Telegram is volgens een rapport “de toepassing bij uitstek” voor terroristen die gefinancierd willen worden met cryptocurrencies