Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Volume-GUID vinden en volume-GUID’s per schijf weergeven.

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Volume-GUID vinden en volume-GUID’s per schijf weergeven.

Windows gebruikt stationsletters en labels (of beide) om het voor de eindgebruiker gemakkelijker te maken partities (volumes) op geïnstalleerde schijven te identificeren.

In plaats daarvan gebruikt het besturingssysteem voor interne doeleinden een Global Unique Identifier (GUID) die elk volume (partitie) afzonderlijk identificeert. Dit komt omdat het moeilijk is om specifieke volumes te identificeren met alleen letters en schijflabels, en ook omdat aan sommige schijfpartities (zoals Systeem en Herstel) geen letters zijn toegewezen.

De volume-GUID is een unieke volumenaam die wordt toegewezen wanneer u voor het eerst een volume aan het besturingssysteem koppelt en die niet verandert, zelfs niet als de stationsletter van het gekoppelde volume verandert.

Het volume-GUID-pad heeft de vorm “\\?\Volume{}\“, waar GUIDis een Globally Unique Identifier (GUID) die het volume identificeert. *

* bijv

In deze zelfstudie leert u hoe u de GUID van alle volumes op uw systeem kunt vinden en kunt ontdekken op welke fysieke schijf de GUID van elk volume zich bevindt (als u twee of meer fysieke schijven heeft). *

* Opmerking: als u de GUID Partition Table (GPT)-identificatie of de Master Record (MBR)-handtekening van een fysieke schijf wilt achterhalen, opent u Opdrachtprompt als beheerder en geef deze opdrachten in volgorde:

  • Harde schijf onderdeel
  • Lijst schijven
  • Selecteer schijfnummer
  • uniqueid-schijf

Hoe u volume-GUID’s kunt vinden en alle volume-GUID’s voor elke schijf kunt bekijken. *

* Opmerking: om de GUID van alle volumes te vinden, kunt u Methode-1 of Methode-2 hieronder gebruiken. Houd er echter rekening mee dat als u meer dan één fysieke schijf hebt, deze methoden niet laten zien op welke schijf elke volume-GUID zich bevindt. Als je deze informatie wilt weten, gebruik dan de Methode-3-instructies.

  1. Zoek de volume-GUID in de opdrachtprompt.
  2. Zoek de volume-GUID van PowerShell.
  3. Zoek volume-GUID’s per schijf.

Methode 1. Bekijk alle volume-GUID’s op Windows met de opdracht MOUNTVOL.

De eenvoudigste manier om alle volume-GUID’s op uw systeem te bekijken, is door de opdracht mountvol uit te voeren via de opdrachtprompt.

* Opmerking: de opdracht mountvol wordt gebruikt om een ​​volumekoppelpunt te maken, te verwijderen of weer te geven. Maar als u de opdracht met argumenten geeft, worden alle volume-GUID’s weergegeven.

Methode 2. Volume-GUID’s bekijken met PowerShell.

De tweede methode om de GUID van alle volumes op uw systeem te vinden is door de volgende PowerShell-opdracht te gebruiken: *

* Opmerking: Daarnaast kunt u de volgende opdracht gebruiken, die ook informatie weergeeft over de capaciteit en vrije ruimte van het volume:

  • GWMI -Naamruimte root\cimv2 -class win32_volume | FL-eigenschapslabel, stationsletter, apparaat-ID, systeemvolume, capaciteit, vrije ruimte

Methode 3. Geef volume-GUID’s per schijf weer.

Met de bovenstaande methoden kunt u de GUID van elk volume op uw systeem bekijken, maar kunt u niet identificeren op welke fysieke schijf elk volume zich bevindt als u meer dan één schijf in het systeem heeft en als de volumes geen station hebben. letter (het volume “Systeem” of “Herstel” heeft bijvoorbeeld geen stationsletter).

Omdat Windows (voor zover ik weet) geen enkel commando biedt om de fysieke locatie van elke volume-GUID op een of meer schijven te krijgen (op welke schijf de volume-GUID’s zich bevinden), gebruik ik het DiskExt-hulpprogramma van Sysinternals om deze taak uit te voeren :

1. Download DiskExt en pak het uit naar een map.

2. Open de uitgepakte DiskExt-map, selecteer het pad en kopieer het naar het klembord.

Vind volumegids per schijf

3. Open Opdrachtprompt als beheerder.

4. Typ het opdrachtpromptvenster CDdruk de Spatiebalk één keer en druk op CTRL+V om het gekopieerde pad te plakken. Als u klaar bent, drukt u op Binnenkomen.

5. Geef vervolgens dit commando en druk op Binnenkomen.

6. Nadat u de opdracht hebt uitgevoerd, ziet u alle volume-GUID’s op uw systeem en op welke schijf deze zich bevinden (bijvoorbeeld op schijf 0, schijf 1, enz.).

Bekijk de volumegids per schijf

Dat is het! Laat me weten of deze gids je heeft geholpen door een reactie achter te laten over je ervaringen. Like en deel deze gids om anderen te helpen.

Als je wilt blijven voortdurend beschermd tegen malwarebedreigingen, bestaand en toekomstigwij raden aan om het te installeren Malwarebytes Anti-Malware PRO door hieronder te klikken (we verdienen een commissie op de verkopen die via deze link worden gegenereerd, maar zonder extra kosten voor u. We hebben ervaring met deze software en raden deze aan omdat deze nuttig en nuttig is):

Volledige pc-bescherming voor thuis – Bescherm tot 3 pc’s met NIEUW Malwarebytes Anti-Malware Premium!Volume-GUID vinden en volume-GUID's per schijf weergeven.  1