Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Voor Google Pixel Watch met ingebouwde camera is patent aangevraagd

Geruchten over een Google Pixel smartwatch doen al jaren de ronde, en ondanks dat Google’s Wear OS-platform verschillende smartwatches van derden draait, moet er nog een Pixel smartwatch verschijnen.

Dit zou echter snel kunnen veranderen nadat LetsGoDigital een ontwerpoctrooi ontdekte dat in 2017 door Google was ingediend en eind augustus 2019 in de USPTO-database (United States Patent and Trademark Office) werd gepubliceerd.

Hoewel het patent geen specifieke details bevat – en er moet worden opgemerkt dat veel patenten nooit het daglicht zien – verwijst het patent naar een ‘camerahorloge’ en bevat het zeven ontwerpschetsen, die allemaal een rond gezicht tonen.

LetsGoDigital heeft de schetsen omgezet in een render, zodat je makkelijker kunt zien hoe de Google Pixel smartwatch eruit zou kunnen zien. Er is echter nog niets bevestigd. Op basis van het patent lijkt het erop dat er een camera in het horloge zal worden ingebouwd, maar het is momenteel niet duidelijk of het een camera onder het display of een perforatiesysteem zal zijn, zoals bij de nieuwste Samsung Galaxy S10- en Note 10-toestellen.

Er lijken geen knoppen in de patenttekeningen te zitten, wat erop wijst dat de Google Pixel Watch zou kunnen kiezen voor een draaibare rand of een aanraakrand om de interface te bedienen – vergelijkbaar met respectievelijk de Samsung Galaxy Watch en Galaxy Watch Active 2.

Naar verwachting zal Google zijn Pixel 4-apparaten onthullen tijdens een evenement in oktober 2019. We houden echter niet op dat op dit evenement ook de Google Pixel Watch wordt onthuld. Het zou ons niet verbazen als er ooit een Google smartwatch verschijnt.

Je kunt ons Google Pixel Watch-gerucht lezen in onze aparte rubriek.