Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Voor legale verkopers werkte de SmartMatic-software “slecht”

Ze waarschuwden dat het bedrijf de consultatietoepassing en het verkiezingsdirectoraat “aanzienlijk zou moeten verbeteren” om intensieve tests uit te voeren

Het computeronderzoeksteam, dat de ontwikkeling van de voorlopige controle van de laatste PASO-verkiezingen onderzocht, kwam tot de conclusie dat het systeem voor het tellen van de voorlopige resultaten van SmartMatic “volledig foutloos werkt”, hoewel het duidelijk maakte dat het scansysteem en de telegramoverdracht “werkten”. Perfect en veilig.”

Dit kwam tot uiting in een rapport dat werd voorgelegd aan de electieve federale rechter María Romilda Servini, die, als onderdeel van een beroep ingediend door het Front of All, een team van gerechtelijke veteranen had samengesteld om de evolutie van het voorlopige aantal stemmen van de STEP te bestuderen. vanaf 11 maart.

In de conclusies waarover het bureau Télam overeenstemming heeft bereikt en die de handtekening dragen van de directeur-generaal Technologie van de Raad van de Magistratuur van de Natie, systeemingenieur Juan Antonio Franchino, erkenden zij twijfels over het scan- en transmissiesysteem van telegrammen en merkten op dat “het correct en veilig heeft gewerkt”. Het rapport benadrukt zelfs dat “het aantal door het Hof vereiste telegrammen om 21.15 uur werd overschreden.”

Met betrekking tot het systeem voor het tellen van de voorlopige resultaten “dat wordt geëxploiteerd door SmartMatic en op servers van dat bedrijf”, was het door Justitie aangestelde computerverkoopteam echter van mening dat “het volledig gebrekkig functioneert”.

“Het kon niet in gebruik worden genomen in de veteranenkamer; het werkte alleen een tijdje in de terminals van de officier van justitie; ze moesten het gebruik van officieren van justitie verminderen; en ondanks voldoende informatie kon hij om 21.15 uur pas informatie verstrekken .” 22.30 uur”, aldus de brief van de verkoper aan rechter Servini.

In die zin begrepen ze dat voor de volgende verkiezingen op 27 oktober “het bedrijf SmartMatic het consultatieverzoek aanzienlijk zou moeten verbeteren en dat het Nationale Electorale Directoraat (DINE) het intensief zou moeten testen”.

Zij van hun kant reageerden vanuit SmartMatic op de informatie over de fouten en wezen erop dat de processen “zeer goed werkten”.

“Smartmatic neemt deel aan de Argentijnse verkiezingen van 2019 in twee specifieke processen, en beide processen werkten heel goed en werden overeengekomen in de open, gelijktijdige en verplichte voorverkiezingen, volgens het rapport van de gerechtelijke veteranen. De aanbeveling van het rapport is niet dat het verwijst naar elk van deze beide fasen/processen. Het heeft specifiek te maken met de overlegmodule, die wordt geactiveerd om partijdige politieke aanklagers in staat te stellen de verkiezingen te volgen, “legden ze uit.

“De aanbeveling van het rapport gaat niet in op de processen waaraan Smartmatic deelnam aan STEP 2019, maar specifiek op de consultatiemodule die partijdige aanklagers in staat stelde de verkiezingen te monitoren.” voegden ze eraan toe.

En ze benadrukten: “Voor deze consultatiemodule heeft Smartmatic talloze vereiste wijzigingen ontvangen en nageleefd, evenals de opname van nieuwe Telegram-configuraties en kiezersregistratie-updates, zelfs tijdens de verkiezingsdag. Al deze kortetermijnvereisten die het bedrijf aan de partijen heeft gesteld ‘ eisen vertraagden de overlegmodule.”

Ontdek de laatste ontwikkelingen op het gebied van de digitale economie, startups, fintech, bedrijfsinnovatie en blockchain. KLIK HIER