Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Waar letten werkgevers op bij het uitvoeren van een antecedentenonderzoek?

Opmerking: het volgende artikel kan u helpen: Waar letten werkgevers op bij het uitvoeren van een antecedentenonderzoek?

Veel werkzoekenden hebben hun sollicitatie- en netwerkvaardigheden geperfectioneerd.

Maar soms is dat niet genoeg. U moet ook slagen voor een antecedentenonderzoek.

Maar waar letten werkgevers precies op bij het uitvoeren van een antecedentenonderzoek? En waarom is er één nodig?

Maak je geen zorgen, ik zal alles uitleggen.

Laten we erin duiken.

Wat is een antecedentenonderzoek?

Een antecedentenonderzoek is een standaardmanier waarop managers de identiteit van een sollicitant of werknemer verifiëren.

Een typisch antecedentenonderzoek voor werk bestaat uit één persoon professionele carrière, onderwijsgeschiedenis, sociale-mediaprofielen, kredietgeschiedenis, en nog veel meer.

Nu.

Volgens de wet moet een potentiële werkgever dat wel doen schriftelijk op de hoogte stellen en schriftelijke toestemming verkrijgen van u voordat u antecedentenonderzoek van uw bedrijf uitvoert.

Als een manager besluit u niet aan te nemen omdat hij tijdens het antecedentenonderzoek iets heeft ontdekt, dan is hij het wettelijk verplicht om u schriftelijk te informeren. U heeft ook recht op een kopie van uw antecedentenonderzoek.

Dat is niet alles.

De werkgever moet u dat geven een redelijke termijn om de melding te betwisten.

Dus waar letten ze op bij een antecedentenonderzoek?

Werkgevers kijken vooral naar documenten die dit kunnen doen getuigen van de geloofwaardigheid van een aanvragerKwalificaties, eerlijkheid en betrouwbaarheid.

Afhankelijk van het soort dienstverband en de omstandigheden rondom het dienstverband kunnen zij ervoor kiezen om een ​​screening van sollicitanten uit te voeren:

 • identiteit
 • Werk geschiedenis
 • Krediet geschiedenis
 • Strafblad
 • Informatie over zedendelinquenten
 • Sociale mediaprofielen
 • Referenties
 • Resultaten van drugstesten
 • Rijgegevens
 • onderwijs enz.

Laten we dat eens van dichterbij bekijken.

identiteit

Gevallen van identiteitsdiefstal komen vrij vaak voor. Daarom is het belangrijk dat werkgevers de ware identiteit van een kandidaat verifiëren.

De meeste werkgevers maken gebruik van antecedentenonderzoek van derden om de naam, geboortedatum, adres, burgerservicenummer en andere belangrijke informatie van een sollicitant te bevestigen. Het registreert ook andere fraude- en actieve servicewaarschuwingen.

Werk geschiedenis

Wanneer managers naar uw werk of arbeidsverleden kijken, willen ze weten dat u niet hebt gelogen op uw cv. Dit proces voor antecedentenonderzoek omvat een telefoontje naar u eerdere beroepen en vraag naar uw taken en prestaties. Mogelijk willen ze ook de arbeidsgegevens bevestigen.

Strafblad

Details van een strafrechtelijk antecedentenonderzoek kunnen betrekking hebben op misdaden gepleegd op districts-, staats- en federaal niveau. Hierbij kan het gaan om seksuele misdaden, identiteitsdiefstal, geweldsmisdrijven, enz., waardoor iemand een riskante aanstelling kan worden. Een onderzoek naar een strafblad omvat ook veroordelingen wegens misdrijf, hangende aanklachten, veroordelingen wegens misdrijf, afgewezen aanklachten en vrijgesproken aanklachten.

Houd er rekening mee dat er niet één centrale database met criminele informatie bestaat. In sommige staten zijn zoekopdrachten niet toegestaan of vragen over incidenten die zich op een bepaald moment in het verleden hebben voorgedaan.

Krediet geschiedenis

Kredietcontroles helpen werkgevers bij het bepalen van de kredietwaardigheid van een persoon financiële verantwoordelijkheid. Meestal gaat het om een ​​antecedentenonderzoek door een derde partij, waarbij het burgerservicenummer en de huidige en vorige adressen van een persoon worden onderzocht. De rapporten kunnen ook het volgende bevatten:

 • Creditcardleningen
 • Schulden van studieleningen
 • Auto betalingen
 • Hypotheken
 • late en gemiste betalingen.

Kredietcontroles komen vaker voor bij financieel gerelateerde banen. Houd er rekening mee dat kredietcontroles bedoeld zijn voor arbeidsdoeleinden op sommige plaatsen illegaal. Bijvoorbeeld:

 • Colorado
 • Hawaii
 • Maryland
 • Washington, DC
 • New York City en
 • Philadelphia,

Informatie over zedendelinquenten

Het zal je misschien verbazen als je hoort dat er in de Verenigde Staten ruim 780.000 geregistreerde zedendelinquenten zijn. Dit wetende, streven werkgevers ernaar de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen om hun bedrijf te beschermen.

Alle staten in de Verenigde Staten hebben een register voor zedendelinquenten. De rapporten zijn openbaar beschikbaar en managers en personeelsafdelingen kunnen ze via internet raadplegen. Echter, dit dekt niet Aanklacht voor kleine zedendelinquent. De meeste werkgevers voeren een grondig antecedentenonderzoek uit.

Sociale mediaprofielen

Er zijn wetten die bepalen hoe het met iemand gaat Sociale media-activiteit beïnvloedt de beslissing van een rekruteringsmanager. Een werkgever kan er echter voor kiezen om de openbare berichten op sociale media van een kandidaat te bekijken. Instanties van Aanzetten tot haat, scheldwoorden, cyberpesten en schadelijke inhoud kan ervoor zorgen dat iemand een kandidaat voor een baan afwijst.

Referenties

Aanvragers moeten vaak referenties opgeven. Dit komt omdat dit het meest voorkomende antecedentenonderzoek is dat door werkgevers wordt gebruikt. Het houdt in dat je rechtstreeks contact opneemt met de genoemde mensen en vragen stelt over je karakter.

Drugstest

Werkgevers in sectoren zoals de automobiel- en luchtvaartsector kunnen drugstests vereisen om te bepalen of sollicitanten drugs gebruiken illegale drugs. De tests kunnen zelfs wijzen op recent gebruik van voorgeschreven medicijnen en alcohol. Sommige illegale drugs waarop doorgaans wordt gescreend in drugstests zijn:

 • THC (marihuana, hasj, cannabinoïden)
 • cocaïne
 • Methamfetamine (speed, meth, ecstasy, crack)
 • Fencyclidine (engelenstof, PCP)
 • Opiaten (opium, heroïne, morfine, codeïne)

Houd er rekening mee dat drugstests een standaardonderdeel zijn van het screeningproces voor de arbeidsachtergrond.

Rijrecord

Bepaalde werkgevers geven er de voorkeur aan om logboekcontroles uit te voeren als onderdeel van hun aanwervingsproces. Dit kan gebeuren, ongeacht of de rol die zij willen vervullen op een bepaald moment autorijden vereist.

Iedereen die op zoek is naar een huurwagen, kan een rijrecordcontrole voltooien via MVR- of DMV-records.

Een Motor Vehicle Record (MVR) -test kan een werkgever informatie geven over de rijgeschiedenis van een kandidaat. Daarop staat welke voertuigklasse zij mogen besturen en hoelang zij hun rijbewijs al hebben. Het vertelt hen ook of die er waren Gevallen van verkeersovertredingen of DUI’s in het verleden.

Opleiding

Bij het uitvoeren van een antecedentenonderzoek voor banen zullen de meeste werkgevers proberen die van een kandidaat te verifiëren Educatieve geschiedenis en certificaten. Het doel is om te weten of de aanvrager daadwerkelijk de school heeft bezocht en de kwalificaties heeft behaald die hij claimt.

Betekent dit dat werkgevers toegang hebben tot alle informatie over een kandidaat?

Zeker niet.

Wat werkgevers niet kunnen zien in een antecedentenonderzoek

Hoewel een eenvoudige antecedentenonderzoek van Google veel over een sollicitant kan onthullen, zijn er bepaalde typen Informatie waartoe zij geen toegang hebben. Enkele voorbeelden hiervan zijn:

Medische gegevens

Het medisch geheim verhindert dat werkgevers toegang krijgen tot de medische dossiers van een kandidaat. Indien nodig kunt u alle informatie die het bedrijf nodig heeft rechtstreeks aan de rekruteringsmanager verstrekken.

Vraagt ​​echter een sollicitant persoonlijke vragen over hun medische geschiedenis kunnen discriminerend zijn en problemen veroorzaken voor de werkgever.

Gedetailleerde schooldocumenten

Juridisch gezien kan iedereen die werk zoekt, verzoeken om verificatie van de opleidingsgeschiedenis en inloggegevens van een sollicitant. Zelfs de meest geavanceerde methoden voor antecedentenonderzoek van werkgevers zullen echter bepaalde schoolgegevens niet onthullen. Zij bijvoorbeeld kan het niet zien nauwkeurige cursussen jij nam en de cijfers die je hebt gekregen. Bovendien zijn de gegevens van de middelbare school niet beschikbaar voor het publiek.

Politieke voorkeuren

De Civil Service Reform Act van 1978 verbiedt werkgevers bij de federale overheid om navraag te doen naar het personeel van een sollicitant politieke voorkeuren. Het stellen van dergelijke vragen kan aanleiding geven tot een beschuldiging van discriminatie.

Federale wetten en de meeste staatswetten verbieden het informeren naar of uitvoeren van antecedentenonderzoeken vóór of na het dienstverband naar de politieke overtuiging van een sollicitant. De uitzondering – wanneer een werkgever het politieke denken van de kandidaat ontcijfert via zijn posts op sociale media.

Militaire documenten

Managers hebben geen toegang tot het militaire dossier van een kandidaat. Alle informatie die zij nodig hebben, kan door de kandidaat worden verstrekt. In dit geval kunnen ze de militaire geschiedenis van de verzoeker niet verifiëren of opvragen. Jij ook niet bevoegd om te zoeken naar bewijs van het ontslag van een sollicitant uit het leger.

Afronden

Waar letten werkgevers op bij het uitvoeren van een antecedentenonderzoek?

Eigenlijk alles wat ze kunnen vinden om het te bewijzen Aanvrager is geloofwaardig. Deze controles omvatten referenties, drugstests, kredietgeschiedenis, criminele geschiedenis, enz. Het uiteindelijke doel van een antecedentenonderzoek is ervoor te zorgen dat de kandidaat goed bij het bedrijf past.

Maar kunnen werkgevers alles zien als ze antecedentenonderzoek uitvoeren?

Nee.

Sommige informatie is ontoegankelijk, andere zijn simpelweg verboden. Dit omvat medische dossiers, politieke overtuiging, schoolafschriften en militaire dossiers.

Dus nu weet je wat je kunt verwachten. Waar solliciteer je hierna?

Mục lục