Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Waar moet u op letten bij het kiezen van een CDN?

Heb je ooit gehoord dat content koning is? Als u waarschijnlijk een maker van inhoud bent, moet u bevestigen dat u dit idioom dagelijks tegenkomt bij het maken van inhoud. Als je deze inhoud echter niet op de best mogelijke manier aan je kijkers aanbiedt, is de koning slechts een nutteloze stijlfiguur. Om uw inhoud tijdig aan uw gebruikers te kunnen leveren, is een netwerk voor inhoudslevering essentieel. Maar hoe kies je een CDN?

Het kiezen van een CDN- of contentleveringsnetwerk kan een moeilijke taak zijn. Het internet is doordrenkt met talloze CDN-services, en als je deze oplossingen tegenkomt, denk je misschien dat ze één en dezelfde zijn. Als je je er echter in verdiept, zul je een aantal grote verschillen tussen beide opmerken.

Wanneer u een CDN kiest, moet u met veel dingen rekening houden voordat u er een kiest. Idealiter wil je de beste oplossing tegen de goedkoopste prijs.

Eerst en vooral moet u de specifieke behoeften van uw website kennen. Hieronder hebben we een lijst samengesteld met factoren waarmee u rekening moet houden om de beste implementatie van het inhoudsnetwerk te bereiken.

Laten we beginnen!

    Ken uw bandbreedtebehoeften

Om een ​​geschikte CDN-service te krijgen, moet u eerst duidelijk zijn over uw bandbreedtebehoeften. Als uw site 100 GB per maand of 10 TB gebruikt, worden CDN’s meestal geprijsd in termen van gegevens die in GB worden overgedragen. Als uw siteverkeer echter niet hoger is, kunt u kiezen voor een goedkoop of zelfs gratis CDN dat aan uw behoeften voldoet. Als uw dataverbruik hoger is, b.v. Als u bijvoorbeeld 100 TB aan statische inhoud per maand heeft, moet u een geschikt CDN kiezen.

Hierdoor kunnen uw websitebezoekers uw video’s, muziekbestanden, grote afbeeldingsbestanden en documenten sneller en efficiënter downloaden zonder lang te moeten wachten.

Houd er rekening mee dat een CDN-provider verschillende abonnementen aanbiedt, afhankelijk van hoeveel bandbreedte uw website gebruikt. Daarom is het kennen van de bandbreedtevereisten van uw website cruciaal bij het kiezen van een perfecte CDN voor uw website.

    De kosten van een CDN

Nadat u de vereisten voor uw website heeft bepaald, moet u de kosten van het CDN bepalen. U moet begrijpen dat CDN-providers CDN’s tegen verschillende prijzen aanbieden. Om een ​​geschikt CDN tegen een redelijke prijs te krijgen, kun je het beste de prijzen van verschillende CDN-aanbieders met elkaar vergelijken. Zorg er echter voor dat de aangeboden prijs aan uw eisen voldoet. Vermijd minder of meer.

    De locatie van uw gebruikers

De inhoud kent geen beperkingen, overstijgt ruimte en tijd, ongeacht waar een gebruiker zich bevindt, en zij hebben online toegang tot inhoud. Daarom is het belangrijk om te overwegen waar ter wereld uw meeste gebruikers zich bevinden voordat u een CDN kiest. Houd er rekening mee dat CDN een verbinding is van servers verspreid over verschillende geografische locaties.

U moet er dus voor zorgen dat uw CDN servers heeft in de buurt van waar uw gebruikers zich bevinden. Als uw bezoekers zich bijvoorbeeld in de VS bevinden, moet u een CDN kiezen met servers in die regio.

    prestatie

Een ander belangrijk ding dat u niet over het hoofd mag zien, zijn de prestaties. De prestaties van een CDN zijn cruciaal; Anders zul je je doelen niet kunnen bereiken. Controleer de responstijd om de sterkte van een CDN te bepalen. Hoe dan ook, de belangrijkste zorg van een CDN is het verbeteren van de prestaties van uw website en het verbeteren van de levering van inhoud om vertragingen te minimaliseren.

    Beveiliging

Met de toename van hackers, spammers en internetbedreigingen is cyberbeveiliging van cruciaal belang voor internetgebruikers. Daarom mag u ze nooit over het hoofd zien bij het kiezen van uw CDN. Websitebeveiliging is de mogelijkheid om uw website te beschermen tegen externe bedreigingen door te voorkomen dat deze bedreigingen uw website beïnvloeden. Een goed CDN kan alle beveiligingsproblemen op internet wegnemen.

Conclusie

Daar heb je het: 5 dingen waarmee je rekening moet houden bij het kiezen van een CDN. Zorg ervoor dat u alle genoemde factoren in overweging neemt, zodat u een CDN krijgt die geschikt is voor uw behoeften. Het belangrijkste is dat u een oplossing vindt die problemen met het langzaam laden van pagina’s oplost en uw website beschermt tegen externe bedreigingen.

Mục lục