Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Waar wordt C# voor gebruikt? [All You Need To Know]

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Waar wordt C# voor gebruikt? [All You Need To Know]

Als je alleen de naam kent, maar deze programmeertaal nog nooit in actie hebt gezien, vraag je je waarschijnlijk af waar C# voor wordt gebruikt.

Hier gaat het om:

Het kan een reeks taken en processen in verschillende niches uitvoeren. Het is zelfs een van de meest veelzijdige talen op de markt en biedt ongelooflijke efficiëntie en schaalbaarheid.

Dit is echter slechts een algemene beschrijving van C#.

Lees verder om alle details te ontdekken.

Wat is C-scherp??

C# is een moderne, krachtige, objectgeoriënteerde taal waarmee ontwikkelaars een breed scala aan applicaties voor het Microsoft .NET-platform kunnen creëren. Het ook werkt op tal van andere open source platformsdus u hoeft zich geen zorgen te maken.

Het is een uitstekende optie voor het ontwikkelen van componentgerichte software. Een belangrijk kenmerk van de taal is attribuutondersteuning, waarmee ontwikkelaars declaratieve programmeerconstructies kunnen maken. Dit maakt het eenvoudig om herbruikbare softwarecomponenten te ontwikkelen die in verschillende applicaties kunnen worden geïntegreerd.

De taal C# is erg populair en wordt gebruikt door veel grote organisaties zoals Microsoft, Amazon en Google. Het is ook overgenomen door verschillende open source-projecten, zoals het Mono-project.

Belangrijk is ook om te vermelden dat deze programmeertaal blijft groeien. Vanaf vandaag is dat zo De nieuwste stabiele versie is C# 10.0, dat in 2021 in NET 6.0 werd geïntroduceerd. Versie 11.0 staat gepland voor november 2022.

Waar wordt C# voor gebruikt??

C# is een programmeertaal voor algemene doeleinden waarmee u verschillende soorten applicaties kunt maken. Omdat het snel en gemakkelijk te gebruiken is, is het erg populair onder alle ontwikkelaars.

Laten we eens kijken naar een lijst met waar u de toepassing van C# het vaakst kunt vinden:

webontwikkeling

Met C# kun je zowel traditionele webapplicaties als moderne webservices ontwikkelen. Sinds zijn volledig geïntegreerd in de .NET-bibliotheekhet is een ideale taal voor elk type webontwikkeling.

Workflow-applicaties

C# kan worden gebruikt om workflowtoepassingen te maken met behulp van Windows Workflow Foundation (WF). Bedrijven gebruiken deze om processen te automatiseren. Het kan bijvoorbeeld een onkostengoedkeuringssysteem zijn waarmee managers personeelskosten kunnen goedkeuren of afwijzen.

Dergelijke systemen zijn meestal gebaseerd op .NET en daarom kiezen veel ontwikkelaars ervoor om er C#-applicaties van te maken.

Spelontwikkeling

C# ook handig voor het maken van videogames met de Unity-game-engine. Het is een van de populairste moderne engine en meer dan een derde van de toptitels wordt er mee gemaakt.

Windows-apps

C# is natuurlijk degene Meest voorkomende taal voor het bouwen van Windows-apps. Het vereenvoudigt talloze projecten!

Een ander voordeel is dat computeringenieurs hierdoor gemakkelijk kunnen vertrouwen op C#-documentatie en community-ondersteuning. Het resultaat zijn apps en programma’s die volledig compatibel zijn met de Microsoft-architectuur.

Zelfs als u een beginner bent, kan C# u helpen een eenvoudige applicatie te maken met een op Windows gebaseerde gebruikersinterface.

Voordelen van C# Sharp-programmeertaal

De taal heeft talloze voordelen die precies zijn waar sommige ontwikkelaars naar op zoek zijn:

Snellere ontwikkeltijd

De tijd die u nodig heeft om één regel C Sharp-code te schrijven is veel korter dan bij andere talen.

Als u de hoogst mogelijke snelheid wilt, kunt u Visual Studio gebruiken om in C Sharp te coderen en het hele proces nog sneller te maken.

Lage leercurve

C# is een gemakkelijk te leren taal, ook als je geen voorkennis hebt. Dit komt omdat de syntaxis sterk lijkt op die van andere C-gebaseerde talen zoals C++ en Java.

Meer objectgericht

C# is een volledig objectgeoriënteerde taal. Dit betekent dat objecten en klassen worden gebruikt om entiteiten uit de echte wereld te modelleren. Als gevolg hiervan is het eenvoudiger om C-Sharp-code te schrijven, te onderhouden en uit te breiden.

Hoge schaalbaarheid

C# is dus een schaalbare taal kan worden gebruikt om grootschalige toepassingen te creëren. Dergelijke apps kunnen zonder problemen overweg met veel gebruikers en gegevens.

Het heeft een van de grootste en meest actieve gemeenschappen vanuit elke programmeertaal. Ongeacht uw niveau, u kunt ondersteuning en hulpmiddelen vinden wanneer u die nodig heeft. Veel C#-programmeertaalexperts zijn online en willen beginners en andere ontwikkelaars helpen.

Ondersteuning voor meerdere platforms

Hoewel C# voornamelijk wordt gebruikt voor Windows-ontwikkeling, is het kan ook op andere platforms worden gebruikts. Met het Mono-project kunnen ontwikkelaars bijvoorbeeld C#-apps uitvoeren op Linux en macOS.

Leerling C-taal

Er zijn een aantal vereisten om C# snel en effectief te leren.

Uiteraard heb je wel enige basiscomputervaardigheden nodig, zoals: Bijvoorbeeld het werken met opdrachtregels, bestandssystemen en dergelijke.

Het begrijpen van objectgeoriënteerd programmeren is ook meer dan welkom. Misschien wil je beginnen met het leren van cis-taal zodra je vertrouwd bent met concepten als inkapseling, abstractie en polymorfisme.

Een basiskennis over C, C++ of Java kan ook helpen.

Voordat u in C# kunt schrijven, moet u verschillende concepten begrijpen, waaronder:

  • Syntaxis, variabelen en gegevenstypen
  • Voorwaarden en lussen
  • Functies/methoden en arrays
  • Klassen en objecten
  • Interfaces en overerving

Er zijn talloze plaatsen waar u C-Sharp en daaropvolgende programmeertalen kunt leren. Om dit te doen, kunt u enkele van de volgende bronnen raadplegen:

  • De officiële Microsoft C#-website
  • Het C# Developer Center op MSDN
  • De programmeertaal C# op Wikipedia
  • Het Mono Project (open source-implementatie van .NET)
  • Het DotNetty-project (open source .NET-netwerkbibliotheek)

De officiële Microsoft C#-website is een perfecte plek om te beginnen, omdat deze talloze C#-documentatie biedt. Er is zelfs een videoserie voor beginners die je kan helpen alle basisbeginselen te leren. Daar kun je ook zien wat er nieuw is in de nieuwste versies van C#.

Online leerplatformen zoals Codecademy en Treehouse bieden ook cursussen speciaal ontworpen voor C#.

De tijd die het kost om C# te leren, hangt af van hoeveel vrije tijd je hebt om te oefenen.

Wanneer is C# gemaakt?

Het heeft zijn wortels in de programmeertaal C en is gemaakt om een ​​objectgeoriënteerd alternatief voor C++ te bieden. C# werd voor het eerst uitgebracht in 2000en is sindsdien een van de meest populaire programmeertalen geworden die tegenwoordig worden gebruikt.

De geschiedenis van C# is nauw verweven met de ontwikkeling van het .NET-platform van Microsoft. Het platform is gemaakt om een ​​robuustere en schaalbare programmeeromgeving te bieden dan destijds beschikbaar was. C# is ontworpen om naadloos samen te werken met het platform en is de primaire taal geworden die wordt gebruikt om er software op te ontwikkelen.

C# heeft sinds de eerste release verschillende grote herzieningen ondergaan, waarbij elke nieuwe versie nieuwe functies en mogelijkheden toevoegt.

TIOBE, dat meer dan 1.056 miljoen regels software onderzoekt, plaatst Cis op de vijfde plaats onder de programmeertalen, met Python bovenaan.

Afronden

C# is een krachtige programmeertaal die voor een breed scala aan toepassingen kan worden gebruikt. Het is gemakkelijk te leren en de syntaxis is vergelijkbaar met die van andere C-gebaseerde talen. C# is ook volledig objectgeoriënteerd, schaalbaar en breed ondersteund door de gemeenschap.

Als je meer wilt weten over C Sharp, bekijk dan enkele van de bronnen in dit bericht.

Met een beetje oefening schrijf je er binnen de kortste keren code in!