Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Waarom het nieuwe Android-updatesysteem gebruikers in verwarring zou kunnen brengen

]]]]]]>]]]]>]]>

Er zijn een paar nieuwe updatelocaties in Android 10. Ontdek waar.

Afbeelding: Jack Wallen

]]]]]]>]]]]>]]> ]]]]]]>]]]]>]]>

Het updaten van Android is tot nu toe grotendeels pijnloos verlopen. Gebruikers wachten tot er een systeemupdateprompt in het meldingenpaneel verschijnt. Zodra de prompt verschijnt, kan een gebruiker erop tikken om het updateproces te starten. Het was geen magie, het was niet verwarrend… het was vrij eenvoudig.

Ondertussen werkt Google Play apps voor u op de achtergrond bij. Wanneer uw apparaat wordt bijgewerkt van de ene versie naar de andere, wordt u gevraagd opnieuw op te starten en alles komt goed.

]]]]]]>]]]]>]]>

ZIEN: VPN-gebruiksbeleid (TechRepublic-premium)

Dat was toen, dit is nu.

Voordat ik inga op de mogelijke verwarring, wil ik het volgende zeggen: elke update van Android 10 moet naadloos en automatisch verlopen. Zou het operatieve woord moeten zijn. Dit was eerder het geval in het bètaprogramma.

]]]]]]>]]]]>]]>

Wanneer u echter begint met browsen, kunt u in de war raken. Waarom zeg ik dit?

Denk hier eens over na: vanaf Android 10 bètaversie 6 zijn er nu vier verschillende updatelocaties op het apparaat:

  • Google Play | Mijn apps en games – voor apps.
  • Instellingen | Systeem | Geavanceerd | Systeemupdate – voor Android-upgrades.
  • Instellingen | Beveiliging | Beveiligingsupdate – voor de nieuwste beveiligingspatch.
  • Instellingen | Beveiliging | Google Play-systeemupdate – voor de nieuwste Google Play-update.

Dat klopt, vier updatelocaties.

Wat betekent dat?

]]]]]]>]]]]>]]>

Allereerst hoeft u niet handmatig elk van deze locaties te doorlopen om uw apparaat bij te werken. Waarom? Elk van deze zou automatisch moeten gebeuren. Dat betekent niet dat u ze niet allemaal handmatig kunt controleren om een ​​controle op updates voor de verschillende systemen te activeren. In dit geval controleer ik mijn apparaat dagelijks op updates voor beveiligingspatches. Waarom? Als er een unieke update van betekenis is, dan is het deze wel (vandaar mijn neiging om deze dagelijks te controleren).

Door updates op deze manier te splitsen wordt niet alleen het updateproces betrouwbaarder, maar krijgt de gebruiker ook meer prestaties. Als beveiliging uw grootste zorg is, controleer dan regelmatig de update van de beveiligingspatch. Als functies en betrouwbaarheid hoog op uw lijstje staan, controleer dan op de systeemupdate. En controleer altijd, altijd, altijd Google Play op app-updates.

De zoektocht naar deze updates is hetzelfde als altijd. Navigeer naar een van de locaties (Figuur A) en tik op het item voor de betreffende update. Wanneer er een update beschikbaar is, wordt u hiervan op de hoogte gesteld.

Waarom het nieuwe Android-updatesysteem gebruikers in verwarring kan brengen 1

Figuur A: De beveiligingspatch en Google Play-updates.

]]]]]]>]]]]>]]>

http://www.techrepublic.com/

Is dit de definitieve versie?

Omdat ik de bètaversie 6 van Android 10 gebruik, kan ik er niet 100% zeker van zijn dat deze nieuwe update-adressen beschikbaar zullen zijn in de definitieve versie. Als dit echter het geval is, weet dan dat u er nooit mee te maken zult krijgen. Android 10-ontwikkelaars hebben veel moeite gestoken om het platform zo soepel en gebruiksvriendelijk mogelijk te maken. Daartoe hebben ze de manier waarop Android Pie (zo lange dessertnomenclatuur) werkt en wordt bijgewerkt opmerkelijk verbeterd.

Als u regelmatig updates voor uw mobiele platform verwacht (of wilt), zult u blij zijn met wat ontwikkelaars doen in Android 10. De mogelijkheid om handmatig te controleren op de verschillende soorten updates op het platform zou veel Core-gebruikers moeten aanspreken. Degenen die zich niet druk maken om dergelijke dingen, moeten weten dat het Android-update-/updateproces soepeler en betrouwbaarder moet zijn dan ooit tevoren.

Zie ook

]]]]]]>]]]]>]]>

Mục lục