Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Waarom is C altijd de standaard stationsletter van het Windows-systeem?

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Waarom is C altijd de standaard stationsletter van het Windows-systeem?

Sommigen van ons hebben een laptop, terwijl anderen een desktopcomputer hebben. Maar alle computersystemen hebben één ding gemeen ramen Dit is de harde schijf van het systeem waarop het besturingssysteem is geïnstalleerd C

Besturingssysteem Microsoft Windows gebruikt altijd de standaardletter C voor de primaire harde schijf waarop alle programma’s zijn geïnstalleerd. Als u ooit een nieuw besturingssysteem heeft geïnstalleerd ramen Het is je misschien opgevallen dat dit de standaardinstallatielocatie is Windows-besturingssysteem(Windows-besturingssysteem) is schijf C. U kunt de installatielocatie echter wijzigen.

Waarom is C een letter? Standaard Windows-systeemschijf?(Windows-systeemstation)

Heb je je ooit afgevraagd waarom Microsoft gebruikt C als standaard schijfletter? Waarom kunnen we er nooit harde schijf A of B in krijgen? ramen Standaard? A en B gaan immers vooraf aan C!

Om het antwoord te vinden, moeten we terug in de tijd gaan voordat harde schijven werden uitgevonden. Tegenwoordig hebben we voldoende ruimte om gegevens op onze computers en laptops op te slaan. Dit komt omdat ze worden geleverd met ingebouwde harde schijven. Bij eerdere computers was dit echter niet het geval. Vroege computers hadden geen ingebouwd geheugen. Daarom gebruikten ze externe media om het programma op te slaan. Deze media waren dat Diskettes(Diskettes).

(Computer)eigenaar Computers gebruikten deze Diskettes(floppy disks) om hun gegevens op te slaan en hun computersystemen te bedienen. Zonder Diskettes(Floppy disks) eerdere computersystemen konden niet werken. Omdat flexibel schijf(Disk) was de eerste harde schijf voor het opslaan van gegevens en het uitvoeren van computerprogramma’s, zo werd de naam genoemd MAAR(A) en werd gepresenteerd IBM .

diskette had(Floppy disk) capaciteit is slechts 1,44 MB. In de loop van de tijd is de technologie verbeterd en hebben gebruikers twee slots ontvangen Diskettes(floppy disks) op hun computersystemen. Deze nieuwe diskette(Floppy Disk) kreeg de naam met een letter B.

Met deze Diskettes A(Schijven A) en B-gebruikers hebben meer opslagruimte op hun computersystemen. Maar nog steeds Diskettes (harde schijven)niet(Floppy) kan een enorme hoeveelheid gegevens opslaan. Bovendien waren ze niet veilig omdat ze konden worden gestolen of beschadigd omdat het externe opslagmedia waren.

Vanwege beperkingen Diskettes(Floppy disks) werden later uitgevonden Harde schijf . (Harde schijven) De eerste harde schijf bood gebruikers in vergelijking meer opslagruimte Diskettes(Diskettes). Sinds de eerste harde schijf na twee werd uitgevonden Diskettes A(floppy disks A) en B, het kreeg de naam C. We kunnen het als volgt samenvatten:

  • A: De eerste diskette.
  • B: Tweede schijf.
  • C: Eerste harde schijf.

Er kan een vraag bij u opkomen: “Kan ik de naam veranderen Schijf C(harde schijf C) naar A of B? Lente(“Nou”), het antwoord op deze vraag hangt af van uw computersysteem. Als u geen gereserveerde zitplaats heeft Diskettes(floppy disks) kunt u elke harde schijf hernoemen van A tot Z.

Dat kun je inchecken Schijfbeheer(Schijfbeheer). Als uw computer ruimte heeft gereserveerd voor A en B, verschijnen deze twee letters niet wanneer u de naam van de harde schijf wijzigt.

Lezen(Lees): Hoe u de stationsletter kunt wijzigen in Windows 10.

We hopen dat je het artikel informatief vond. Niet vergeten(Don) deel uw mening in het commentaargedeelte.

Sommigen van ons hebben een laptop, anderen een desktop. Maar één ding dat alle Windows-computersystemen gemeen hebben, is dat op de systeemschijf het besturingssysteem is geïnstalleerd C.

Het Microsoft Windows-besturingssysteem gebruikt altijd de standaardletter C voor de primaire harde schijf waarop alle programma’s zijn geïnstalleerd. Als u ooit een nieuw Windows-besturingssysteem hebt geïnstalleerd, is het u wellicht opgevallen dat de standaardlocatie voor de installatie van het Windows-besturingssysteem de C-schijf is. U kunt de installatielocatie echter wijzigen.

Waarom is C de standaard stationsletter van het Windows-systeem?

Heb je er ooit over nagedacht waarom Microsoft C als standaard stationsletter gebruikt? Waarom krijgen we in Windows nooit standaard schijf A of B? A en B komen immers vóór C!

Om het antwoord te weten, moeten we teruggaan in de tijd, toen harde schijven nog niet waren uitgevonden. Tegenwoordig hebben we veel opslagruimte op onze computersystemen en laptops. Dit komt omdat ze worden geleverd met ingebouwde harde schijven. Maar dat was niet het geval met de eerdere computers. De eerdere computers hadden geen ingebouwde opslagruimte. Om deze reden gebruikten ze externe opslagmedia om het programma op te slaan. Deze opslagmedia waren de Diskettes.

Computereigenaren gebruikten deze diskettes om hun gegevens op te slaan en hun computersystemen te laten draaien. Zonder de diskettes konden de vroegere computersystemen niet werken. Omdat diskette de eerste harde schijf was waarop gegevens werden opgeslagen en computerprogramma’s werden uitgevoerd, werd deze met de letter genoemd A en werd geïntroduceerd door IBM.

De schijf had slechts 1,44 MB opslagcapaciteit. In de loop van de tijd werd de technologie geüpgraded en kregen gebruikers twee slots voor diskettes op hun computersystemen. Deze nieuwe schijf kreeg de naam met de letter B.

Met deze diskettes A en B hebben gebruikers iets meer opslagruimte op hun computersystemen. Desondanks waren de diskettes niet in staat een grote hoeveelheid gegevens op te slaan. Ze waren ook onveilig omdat ze als externe opslagmedia konden worden gestolen of beschadigd.

Vanwege de beperkingen van diskettes werden later harde schijven uitgevonden. De eerste harde schijf bood gebruikers uitgebreide opslagruimte vergeleken met de diskettes. Omdat de eerste harde schijf werd uitgevonden na de twee diskettes A en B, kreeg deze de naam C. We kunnen deze als volgt samenvatten:

  • A: Eerste schijf.
  • B: Tweede schijf.
  • C: Eerste harde schijf.

Er kan een vraag bij u opkomen: “Kan ik de naam van harde schijf C veranderen in A of B?” Welnu, het antwoord op deze vraag hangt af van uw computersysteem. Als u geen gereserveerde ruimte voor diskettes heeft, kunt u elke disk hernoemen van A tot Z.

Dit kunt u doen bij “Schijfbeheer.” Als uw computer een gereserveerde ruimte heeft voor A en B, zullen deze twee letters niet verschijnen om de naam van een harde schijf te wijzigen.

lezen: Hoe u een schijfletter kunt wijzigen in Windows 10.

We hopen dat je het artikel informatief vond. Vergeet niet uw mening te delen in het commentaargedeelte.