Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Waarom is mijn laptop zo traag? Hoe u het probleem in minder dan 5 minuten kunt oplossen

Let op: Het volgende artikel helpt je: Waarom is mijn laptop zo traag? Hoe u het probleem in minder dan 5 minuten kunt oplossen

Merkt u dat uw laptop achterloopt? Lijken eenvoudige dagelijkse taken een eeuwigheid te duren?

Ik vroeg me ook af waarom mijn laptop zo traag is. Er kunnen verschillende mogelijke redenen zijn voor de ondermaatse prestaties.

Lees hieronder voor meer informatie.

Waarom is mijn laptop zo traag?

Laten we eens kijken naar andere mogelijke oorzaken van een trage laptop:

  • Achtergrondprocessen
  • Virussen en malware-infecties
  • Laag RAM-geheugen
  • Slecht geheugen
  • Hitte en stof
  • Een HDD gebruiken in plaats van een SSD

Achtergrondprocessen

Dit is een van de meest voorkomende maar subtiele redenen waarom uw computer traag werkt.

Achtergrondprocessen zijn dat wel Programma’s die uw pc vertragen of laptop, die u vaak niet kent omdat ze op de achtergrond draaien zonder ze actief te gebruiken. De meeste helpen uw systeem goed te functioneren, maar sommige verstoppen uw apparaat alleen maar.

Om alle software te zien die momenteel actief is, moet u Taakbeheer openen. Elk lopend proces neemt een percentage van het computergebruik, het geheugen, de schijfruimte, enz. in beslag.

Onder de verschillende kolommen kunt u de exacte hoeveelheid bronnen zien die elk proces nodig heeft. Als er te veel achtergrondprocessen actief zijn, zullen uw CPU, geheugen en schijfruimte het moeilijk hebben.

Het is niet zo dat uw processor langzamer gaat werken; Het werkt simpelweg aan meerdere taken tegelijk en kan de werkdruk niet aan.

Virussen en malware-infecties

Als je laptop hierdoor traag wordt, heb je een ongelukkige weg te gaan… maar niet geheel hopeloos! Wees het malware of een virus; U kunt de situatie verhelpen.

Dit ongedierte kan worden geïnfecteerd door een phishing-e-mail te openen of door eenvoudigweg duistere websites te bezoeken.

Het installeert zichzelf geruisloos en creëert nieuwe processen die gelijktijdig werken met uw reguliere processen. Sommige kunnen zich verspreiden naar verschillende locaties op uw pc, waardoor ze moeilijker te vinden en te verwijderen zijn.

Als gevolg hiervan verbruiken ze het grootste deel van uw RAM en CPU, waardoor uw computer traag wordt en niet meer reageert.

Uiteindelijk kan het virus volledige controle over uw systeem krijgen, tot het punt waarop het uw systeem zelfs zelfstandig kan runnen. Het kan bestandslocaties wijzigen of zelfs hernoemen en verwijderen. Een virus kan ook kritisch eindigen besturingssysteem Processen die leiden tot constante systeemcrashes en lage prestaties.

Laag RAM.

RAM (of Random Access Memory) is een geheugen dat willekeurige werkgegevens verzamelt. Het slaat voortdurend bestanden op die u vaak bezoekt, zodat u deze snel kunt openen, maar heeft een beperkte capaciteit. Als je hebt weinig RAM. Opslag, van jou Laptop werkt langzaam wanneer u meerdere programma’s tegelijkertijd uitvoert.

Ze zijn doorgaans tussen de 4 GB en 16 GB groot. Tegenwoordig hebben programma’s en systemen echter geheugenvreters. De meeste games hebben minimaal 4 GB RAM nodig om soepel te kunnen werken, en populaire besturingssystemen hebben nog eens 1 GB nodig.

Slecht geheugen

Een ander veelvoorkomend probleem dat de trage prestaties van uw laptop kan veroorzaken, is een gebrek aan opslagruimte.

Computers slaan bestanden en programma’s over het algemeen op op opslagschijven, ook wel harde schijven genoemd. Je laptop heeft wat vrije tijd nodig Geheugen liet om het beste te werken.

Dit komt omdat uw besturingssysteem regelmatig zelden gebruikte bestanden van het RAM naar de langzamere schijf overbrengt, zoals B. de harde schijf wordt gekopieerd. Hiervoor is ruimte op de HDD/SSD nodig.

Als er geen of weinig beschikbaar zijn, zal het langer duren om dit te doen. Dit zorgt ervoor dat uw RAM vrijwel voortdurend onvoldoende opslagcapaciteit heeft.

Hitte en stof

Computers, vooral laptops en notebooks, zijn gevoelig voor oververhitting als u er niet goed voor zorgt. Omdat elektronische componenten werken met een specifieke voeding. Dus, De grootste vijand van elk mechanisch of elektronisch apparaat is hitte.

Computers en laptops hebben de neiging om gedurende een lange periode veel stof op te hopen. Het plakt aan alle onderdelen van het apparaat en bemoeilijkt het koelproces.

Naarmate de temperatuur stijgt, zult u merken dat uw computer vertraging oploopt door de overmatige hitte. Om onderdelen te beschermen en te koelen, geeft uw besturingssysteem opdrachten aan de CPU om zowel het geheugen als de centrale processorsnelheid te vertragen.

Met een harde schijf in plaats van één SSD

De reden dat mijn laptop zo traag is, kan niet te wijten zijn aan een gebrek aan bronnen. Het probleem kan zijn dat ik een trage harde schijf (HDD) gebruik.

Ze gebruiken oude technologie waarbij de gegevens worden geschreven of gelezen van de schijf terwijl deze draait. Dit verhoogt de tijd die nodig is om de informatie vast te leggen. Aan de andere kant hebben solid-state drives (of SSD) geen bewegende delen, waardoor ze efficiënter zijn. Je schrijf- en leessnelheid is vijf keer sneller dan een standaard harde schijf.

Door uw harde schijf te vervangen door een SSD, verkort u de tijd die uw besturingssysteem nodig heeft om een ​​specifiek bestand van of naar de schijf te lezen/schrijven, waardoor de algehele prestaties aanzienlijk worden verbeterd.

Hoe een trage laptop te repareren

Het repareren van een trage computer kan voor sommige mensen lastig zijn, maar maak je geen zorgen: wij hebben een oplossing voor je.

Achtergrondprocessen beëindigen

Open Taakbeheer door tegelijkertijd de toetsen Ctrl, Alt en Delete in te drukken.

Zoek naar onbekende processen. Meestal bevat de naam willekeurige letters zoals ‘vtljngr’, terwijl andere de naam van hun hoofdapp hebben. Bekijk deze afbeelding voor een voorbeeld dat kan worden verwijderd.

Zoals we kunnen zien, is CCleaner nog steeds actief nadat we ermee zijn gestopt. U kunt deze beëindigen door rechtsonder in het venster op de knop Taak beëindigen te klikken. Doe dit voor elke verdachte taak die u tegenkomt om uw laptop sneller te maken, maar wees voorzichtig en stop niet besturingssysteem servicetaak; dit kan tot verstoringen leiden.

Scannen op virussen/malware

Wanneer uw laptop traag wordt, is het controleren op computervirussen uw hoogste prioriteit. Hiervoor heb je goede antivirussoftware nodig.

Zodra u degene hebt gekozen die het beste bij u past, installeert u deze en voert u deze uit. Controleer op virussen en als het programma er een vindt, verwijdert u deze eenvoudig. Als dat echter niet genoeg is, neem dan contact op met een specialist. Uw computer staat immers op het spel.

RAM. Update

Als u merkt dat uw laptop vertraging oploopt wanneer u meerdere apps tegelijkertijd gebruikt, kan dit betekenen dat u te weinig RAM-geheugen heeft. Hoewel upgraden kostbaar kan zijn, zal het u zeker ten goede komen Laptop snel Alweer.

Met Taakbeheer kunt u snel controleren of u onvoldoende geheugen heeft.

  • Open Taakbeheer door tegelijkertijd de toetsen Ctrl, Alt en Del in te drukken.
  • Klik op het tabblad Prestaties.
  • Klik en controleer het tabblad Opslag.

Zoals je op de foto kunt zien, is het niet druk en is er veel beschikbaar. Als de cijfers echter anders waren en het RAM-geheugen bijvoorbeeld 99% of 100% was, zou dat een teken zijn dat er weinig geheugen beschikbaar is.

Als u besluit meer geheugen te kopen, Wees voorzichtig met het type RAM.. Er zijn verschillende typen en u moet ervoor zorgen dat ze compatibel zijn met uw specifieke laptop.

Geheugenupgrade

Opslag enz RAM. Upgrades maken het grootste verschil als het om reparaties gaat trage laptopprestaties. Als u overschakelt naar een SSD, verhoogt u de algehele computerwerksnelheid en merkt u een groot verschil.

Anders zou de aanschaf van een grotere kunnen helpen bij het probleem met de lage gegevensopslag. Het installeren van een nieuwe schijf kan echter ingewikkeld zijn, dus breng uw laptop naar een technicus.

Let ook op met welk type stopcontact je apparaat is uitgerust. Uw nieuwe SSD moet hetzelfde connectortype hebben. Als uw laptop bijvoorbeeld is uitgerust met een mSATA-poort op het moederbord, heeft u een solid-state drive met een mSATA-poort nodig.

Hitte en stof

Er zijn twee manieren om overmatige hitte te verhelpen.

Koop eerst een laptopkoeler. Ze zijn bijna overal verkrijgbaar en niet zo duur. Hoewel het de eenvoudigste is, is het dat ook slechts een tijdelijke oplossing. Ten tweede: maak uw apparaat regelmatig schoon. Als je niet zeker weet of je het goed kunt doen, kun je het het beste naar een professional brengen. Als u uw laptop schoonmaakt, gaat deze sneller en voorkom je dat deze onomkeerbaar beschadigd raakt.

Update uw laptop

Denk aan het systeem, de stuurprogramma’s en software-updates. Je kunt het zelf zoeken, maar dat zal niet gemakkelijk zijn. Wij raden aan om het te gebruiken CCleaner om software- en stuurprogramma-updates te ontvangen.

Voor OS-updates moet u de door de fabrikant geleverde systeemupdater gebruiken.

Door uw software bij te werken naar de nieuwste versie kunt u een trage laptop repareren en uw gebruikerservaring verbeteren.

Afronden

We ergeren ons allemaal als er niet meteen iets gebeurt, maar gelukkig is een trage laptop eenvoudig te repareren. Een goede schoonmaakbeurt en antivirusprogramma zouden de meeste problemen moeten oplossen. Mocht dit niet het geval zijn, dan kunt u altijd tegen een specifieke prijs contact opnemen met een vakman.