Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Waarom stock-Android beter is dan aangepaste Android-ROM’s van Samsung, LG, Xiaomi, Oppo en andere smartphones

Vanaf 2019 heeft Android een marktaandeel van 76,08%, volgens Statcounter.

Eén reden voor het immense succes van Android is dat alle grote smartphone-OEM’s Android OS gebruiken om apparaten van stroom te voorzien.

Het andere mobiele besturingssysteem met een marktaandeel van 22% is iOS, dat alleen op iPhones wordt gebruikt.

Dus afgezien van de concurrentie met de iPhones, OEM-en alle andere Android-smartphones elkaar.

En om smartphones uniek te maken, passen ze het Android-besturingssysteem zo aan dat ze een ervaring kunnen bieden die uniek is voor hun smartphones.

Er is een voortdurend debat over de vraag of de stock-Android beter is of de aangepaste ROM’s van Android gemaakt door OEM’s.

Puur Google

Als we het over Stock Android hebben, hebben we het over het Android-besturingssysteem in zijn oorspronkelijke vorm, dat een pure Google-ervaring biedt aangezien alle diensten van Google zelf komen.

Bovendien zijn er geen aanpassingen, dus je krijgt helemaal geen bloatware.

Als je een smartphone van Samsung, LG, Asus of Sony koopt, hebben ze het Android-besturingssysteem sterk aangepast om hun gebruikersinterface (UI) samen met hun services te brengen.

Gebruikers hebben dus twee soorten apps voor dezelfde dienst. Een Samsung-smartphone heeft bijvoorbeeld een agenda-app van Samsung en Google.

Naast Google Assistant beschikken Samsung-telefoons ook over Bixby. U beschikt ook over Samsung Wachtwoordmanager en u heeft Google Wachtwoordmanager uitgeschakeld.

Daarnaast werken de smartphonefabrikanten ook met andere apps van derden, zodat ze gratis apps van deze bedrijven kunnen installeren.

Als u echter een smartphone met stock-Android gebruikt, zijn er geen services van derden vooraf geïnstalleerd. Naar mijn mening is het een schonere ervaring en ik vind het leuk zoals het is.

Doe het zelf

Een voordeel van aangepaste ROM’s ten opzichte van Android is dat ze verschillen van de standaard Android-ROM’s en uniek zijn omdat ze er op elke telefoon hetzelfde uitzien, of het nu een vlaggenschip of een middenklasse is.

Bij Android draait alles om maatwerk en er zijn genoeg apps van derden beschikbaar in de Play Store om je Android-smartphone volledig te personaliseren.

Van het vergrendelscherm tot het app-opstartprogramma en de app-pictogrammen: bijna elk aspect van Android kan worden gepersonaliseerd. Als je dit eenmaal doet, ga je niet meer terug.

En in sommige gevallen kunt u uw Android-smartphone personaliseren, zelfs als u een smartphone met een Android-interface koopt.

Snellere updates

Het andere goede aan het hebben van een smartphone met stock-Android is dat je sneller updates ontvangt. Wanneer Google de volgende versie van Android aankondigt, zal jouw smartphone waarschijnlijk een van de eersten zijn die de update ontvangt.

Omdat alleen Google het Android-besturingssysteem beheert en smartphone-OEM’s slechts minimale aanpassingen hoeven te doen. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom smartphones vertraagde updates ontvangen en dat de updates binnen een jaar of twee eindigen.

Stock Android is ook beschikbaar voor smartphones uit het middensegment

Het is een veel voorkomende misvatting dat alleen de smartphone-afbeeldingen van Google ervoor zorgen dat Android werkt, en dat smartphones veel kosten.

Niemand is bereid om €1000 uit te geven aan een smartphone om een ​​premium Android-ervaring te hebben en Google weet dit en daarom heeft het bedrijf ook een middensegment geïntroduceerd.

Ze hebben onlangs Pixel 3A en Pixel 3A XL gelanceerd, hoewel deze smartphones op de internationale markt voor ongeveer 400 dollar verkrijgbaar zijn, is het in India met ongeveer 40.000 roepies nog steeds behoorlijk duur.

En dit is waar smartphones op Android in beeld komen.

Google is zich bewust van Android-fragmentatie, slechts 22,6% van de gebruikers gebruikt Android 9.0 en ruim 14,5% van de gebruikers is verdwaald in de wereld van het 5 jaar oude Android-besturingssysteem.

Google doet er alles aan, van het verwijderen van de dessertnamen uit de Android-versie tot het lanceren van programma’s als Android One, dat gedurende minimaal drie jaar frequente updates van de Android-versie belooft.

De Xiaomi Mi A3 is de goedkoopste smartphone die dit jaar werd gelanceerd met iets minder dan $ 250.

Er zijn veel andere smartphones in het middensegment die stock-Android-ervaring bieden.

Dus, heb je een voorkeur? Stock Android of aangepaste ROM’s?