Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Waarom worden computers vaker gehackt in derdewereldlanden zoals Pakistan?

Let op: het volgende artikel zal je helpen: Waarom worden computers vaker gehackt in derdewereldlanden zoals Pakistan?

2020 wordt gewoonlijk het jaar van de digitale pandemie genoemd, omdat er in de recente geschiedenis het hoogste aantal hackaanvallen plaatsvond. Zelfs de meest geavanceerde systemen ter wereld kunnen niet beweren dat het een veilig jaar is. Tegen deze achtergrond was het hacken van computers en systemen in Pakistan geen verrassing. We erkennen dat Pakistan digitale modernisering ondergaat op belangrijke afdelingen en ministeries en dat de overgang van het oude naar het nieuwe zijn eigen risico’s met zich meebrengt.

De mondiale afhankelijkheid van informatiesystemen neemt voortdurend toe. Omdat we echter zo sterk afhankelijk zijn van geautomatiseerde systemen, is de beveiliging van deze systemen van cruciaal belang. Dit artikel schetst de tekortkomingen van dergelijke systemen in Pakistan. Waarom het hackpercentage hoger? Hoe kan dit gevaar worden verminderd? Dit informatieve stuk zal ook de impact aantonen en aanbevelingen doen.

Hackers zijn degenen die een computersysteem gebruiken om ongeautoriseerde toegang te krijgen tot gegevens uit een ander systeem of om dat systeem onbruikbaar te maken. Deze hackers gebruiken hun vaardigheden om een ​​specifiek doel te bereiken, zoals: B. Bekendheid verwerven door een computersysteem uit te schakelen, geld te stelen of een netwerk ontoegankelijk te maken.

Redenen om computers te hacken

Fundamentele opscheprechten, nieuwsgierigheid, wraak, verveling, uitdaging, diefstal voor financieel gewin, sabotage, vandalisme, economische spionage, afpersing en afpersing zijn populaire motivaties voor hacken. Deze redenen worden vaak door hackers gebruikt om hun activiteiten uit te leggen.

Door computerhacking kunnen hackers uw identiteit aannemen en deze vervolgens voor iets anders gebruiken, zoals: B. om een ​​lening af te sluiten of geld over te maken. De prevalentie van dergelijke gebeurtenissen is toegenomen sinds mobiel bankieren en internetbankieren wijdverbreid zijn geworden. Met de komst van mobiele apparaten zoals smartphones is er ook de mogelijkheid om geld te verdienen met hacken.

1. Illegale Windows

Een illegale Windows is een Windows die illegaal is geactiveerd. De meeste gebruikers kiezen voor een gekraakte versie van Windows om te voorkomen dat Microsoft voor het officiële exemplaar hoeft te betalen, terwijl ze toch volledige toegang hebben tot de functies ervan.

2. Rol van Windows-beveiliging

Windows Security is ingebouwd in het besturingssysteem en bevat een antivirusprogramma genaamd Microsoft Defender Antivirus. (Eerdere versies van Windows 10 noemden Windows Security Windows Defender Security Center).

Als u een ander antivirusprogramma hebt geïnstalleerd en actief bent, wordt Microsoft Defender Antivirus onmiddellijk uitgeschakeld. Als u de andere software verwijdert, wordt Microsoft Defender Antivirus onmiddellijk opnieuw opgestart.

Virus- en bedreigingspreventie – Houd risico’s voor uw apparaat in de gaten, voer scans uit en ontvang updates om de nieuwste aanvallen te helpen detecteren. (Sommige van deze opties zijn niet toegankelijk als Windows 10 in de S-modus draait.)

Accountbeveiliging – Winst Krijg toegang tot aanmeldingsopties en accountinstellingen zoals Windows Hello en dynamische vergrendeling.

Firewall- en netwerkbeveiliging – Beheer firewallinstellingen en houd uw netwerken en internetverbindingen bij.

Apparaatbeveiliging – Controleer de ingebouwde beveiligingsinstellingen om uw apparaat te beschermen tegen ongewenste malware-aanvallen.

3. Piratenspellen en -software

Het downloaden van illegale software maakt pc’s kwetsbaar; Malware legt onder meer e-mailadressen en inlogwachtwoorden vast.

Adware is nu de norm

Alle gamingpiraten zijn zich bewust van de verschillende soorten adware en wat ze kunnen doen. Hoewel adware niet bijzonder gevaarlijk of schadelijk is, kan het een verscheidenheid aan problemen veroorzaken en uw computer kwetsbaar maken voor aanvallen van hackers. Bovendien kan het erg irriterend zijn.

Risico bovenaan de zoekresultaten

De meeste gamers weten dat de beste plaats om officiële games te kopen via een speciale winkel zoals Steam is. Ze gebruiken zoekmachines om een ​​‘Minecraft-crack’ of een ‘virusvrije FIFA’ te vinden. Hackers profiteren hiervan door websites op te zetten die gratis sleutels, cracks en ontgrendelde versies van games verkopen, evenals Trojaanse paarden, en deze naar de top van de zoekresultaten te duwen.

Per ongeluk downloaden van virussen

Hoewel het geen malware lijkt te zijn, bevatten illegale softwareproducten deze vaak wel. De crack-ontwikkelaars beweren vaak dat hun crack een antiviruswaarschuwing kan veroorzaken, maar deze signalen zijn slechts valse positieven.

Geen updates voor uw software

U kunt software-upgrades niet bijhouden omdat uw apparaten ongeautoriseerde en illegale software bevatten. Naarmate er nieuwe software wordt uitgebracht, wordt deze geleidelijk kwetsbaar voor kwetsbaarheden en andere malwarerisico’s. Dit komt omdat crackers hun tijd besteden aan het proberen in te breken en het systeem binnen te dringen.

4. Te veel vertrouwen op internet

Een cybersecurity-expert waarschuwt smartphonegebruikers om geen nep-apps te downloaden die hackers mogelijk volledige toegang kunnen geven tot de persoonlijke gegevens op uw telefoon. Een cybersecurity-expert waarschuwt smartphonegebruikers om geen nep-apps te downloaden die hackers mogelijk volledige toegang kunnen geven tot de persoonlijke gegevens op uw telefoon.

Cyberbeschermingsbeleid in Pakistan

Momenteel zijn er in Pakistan geen wetten die het groeiende probleem van cybercriminaliteit adequaat aanpakken. Het bestaande strafrechtsysteem in Pakistan is ontoereikend en niet in staat om de geavanceerde online gevaren van het cybertijdperk het hoofd te bieden. Dit nieuwe tijdperk heeft zowel bestaande misdaden geschaad als nieuwe vormen van criminaliteit en cybercriminaliteit voortgebracht, zoals hacking (illegale toegang tot gegevens), interferentie met gegevens- en ICT-systemen, met name cybergerelateerde elektronische vervalsingen en fraude. Deze digitale misdaden kunnen binnen het huidige wettelijke kader niet adequaat worden aangepakt of bestraft.

Conclusie

Computerhacking heeft de definitie van diefstal uitgebreid tot het infiltreren van uw computer, het stelen van persoonlijke informatie, het misleiden van u om privégegevens vrij te geven en het vervolgens gebruiken van die gegevens om persoonlijke informatie te stelen, zoals bedrijfsgeheimen, bankrekeninggegevens en zelfs het stelen en chanteren van de identiteit van mensen. . U kunt uw computer helpen beschermen door deze regelmatig te gebruiken.