Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Waaruit bestaat een antecedentenonderzoek?

Let op: Het volgende artikel zal u helpen: Waaruit bestaat een antecedentenonderzoek?

Het is zeer waarschijnlijk dat u er ooit aan heeft gedacht om bij iemand langs te gaan. Het is de veiligste manier om erachter te komen met wie u te maken heeft, of het nu gaat om leasen, daten of zakendoen.

Maar bent u ooit even stil geweest en heeft u zich afgevraagd: wat houdt een antecedentenonderzoek in? Het heeft immers geen zin om hier tijd aan te verspillen als u geen idee heeft welke informatie het rapport zal opleveren.

In dit bericht verduidelijken we wat er in een antecedentenonderzoek naar voren komt en hoe ver de rapporten teruggaan.

Maar laten we het stap voor stap bekijken.

Wat is een antecedentenonderzoek?

Een antecedentenonderzoek is een proces dat u kan helpen meer inzicht te krijgen in wie iemand werkelijk is. Het is de beste manier om meer te weten te komen over iemands opleiding, criminele geschiedenis en meer.

Je hebt de term waarschijnlijk vaak gezien in nieuwsmedia, films en televisieshows. Het onderwerp antecedentenonderzoek komt het vaakst ter sprake bij het aannemen van nieuwe werknemers. Hoewel het vaak bedrijven zijn die potentiële werknemers screenen, zijn antecedentenonderzoeken voor iedereen beschikbaar.

Of u nu meer wilt weten over iemand met wie u zaken doet of iemand die u op een datingwebsite heeft ontmoet, een standaard antecedentenonderzoek geeft u gemoedsrust.

Waaruit bestaat een antecedentenonderzoek?

Wanneer u de woorden ‘antecedentenonderzoek’ hoort, is het eerste dat waarschijnlijk in u opkomt het controleren van iemands strafblad. En hoewel ze vaak in het proces worden meegenomen, bevatten deze rapporten meer informatie.

Voordat we verder gaan, moeten we eerst zeggen dat niet alle antecedentenonderzoeken hetzelfde zijn. Zoals je later zult zien, zijn er verschillende soorten die je kunt doen. Wat er bij een antecedentenonderzoek verschijnt, hangt af van welke u kiest.

Laten we praten over wat ze kunnen onthullen.

Ware identiteit

De meeste antecedentenonderzoeken beginnen op dezelfde manier: met identiteitsverificatie. Ongeacht wat u al weet, bevat het rapport hun persoonlijke gegevens, zoals naam en adres.

Het kan in allerlei situaties nuttig zijn om iemands ware identiteit te leren kennen. Als u bijvoorbeeld een werknemer in dienst neemt, moet u ervoor zorgen dat deze in zijn sollicitatie geldige persoonlijke gegevens heeft verstrekt. Of als je iemand ontmoet die je online hebt ontmoet, is het een goed idee om zijn of haar identiteit te verifiëren, om er zeker van te zijn dat hij of zij je niet lastigvalt.

Daarom is ware identiteit ons eerste antwoord op de vraag “Wat blijkt uit een antecedentenonderzoek?”

Adressen uit het verleden

Adresgeschiedenis is een tijdlijn van alle plaatsen waar iemand in de recente geschiedenis heeft gewoond. Normaal gesproken werkt het rapport door alle adressen weer te geven waarnaar ze e-mails hebben ontvangen. Na een antecedentenonderzoek zou je moeten kunnen zien of ze bij hun ouders of op de universiteit hebben gehuurd of gewoond.

Deze informatie kan uiterst waardevol zijn bij het screenen van huurders als uw lokale wetgeving dit toestaat. Hoewel het op basis van deze gegevens lastig is om te zeggen of iemand een goede huurder zal zijn, kan het toch nuttig zijn.

Strafblad

Als ze zich afvragen wat er uit een antecedentenonderzoek blijkt, willen de meeste mensen weten of er al dan niet sprake is van een criminele geschiedenis.

Antecedentenonderzoek kan veroordelingen voor misdrijven en misdrijven en lopende zaken aan het licht brengen. Elke opsluiting als volwassene komt ook in het rapport voor.

Dit is waardevolle informatie in verschillende situaties, zoals: B. bij het solliciteren naar een baan of het kopen van vuurwapens.

Zelfs als iemand van zijn aanklacht is vrijgesproken, kan hij of zij nog steeds verschijnen bij antecedentenonderzoek. Pas als ze het uit hun administratie verwijderen, verschijnen ze niet meer in vertoningen.

Internationale misdaden en misdaden

Een van de meest voorkomende redenen waarom mensen antecedentenonderzoek uitvoeren, is om vast te stellen of iemand een strafblad heeft.

In veel situaties is het simpelweg niet voldoende om te controleren of ze in de VS zijn gearresteerd of ergens van beschuldigd. Om deze reden zijn sommige antecedentenonderzoeken bedoeld om internationale misdaden en misdaden op te sporen.

SSN-verificatie

Een ander antwoord op de vraag “Wat houdt een antecedentenonderzoek in?” is BSN-verificatie.

Werkgevers gebruiken het burgerservicenummer om te verifiëren of iemand bevoegd is om in de Verenigde Staten te werken

SSN-verificatie onthult de naam en het adres die zijn gekoppeld aan het burgerservicenummer dat door de kandidaat is opgegeven.

Register voor zedendelinquenten

In de Verenigde Staten zijn alle staten verplicht een register van zedendelinquenten bij te houden. Deze rapporten zijn openbare informatie en zullen verschijnen bij antecedentenonderzoek.

Om de lijst van zedendelinquenten van het land op te zoeken, hoeft u geen antecedentenonderzoek uit te voeren. Het register is voor iedereen op internet toegankelijk.

Houd er rekening mee dat kleine kosten niet zijn inbegrepen. Een grondigere controle is meestal een beter idee.

Werkgeschiedenis

Als u zich afvraagt ​​wat er bij een antecedentenonderzoek voor een baan komt kijken, moet u weten dat bedrijven uw arbeidsverleden kunnen controleren als onderdeel van het aanwervingsproces.

Dat komt omdat het niet ongebruikelijk is dat kandidaten op hun cv liegen.

Werkgevers die er zeker van willen zijn dat ze de juiste mensen in dienst nemen, moeten controleren of alle informatie die zij verstrekken juist is. In plaats van elk eerder dienstverband zelf te verifiëren, kunnen ze eenvoudigweg een antecedentenonderzoek uitvoeren.

In de regel worden alle belangrijke details besproken met vorige werkgevers.

Kredietrapport

Een ander belangrijk stukje informatie dat screenings aan het licht kunnen brengen, is het kredietrapport. Het bevat informatie zoals creditcardschulden, hypotheken en autobetalingen.

Bij aanwerving hebben werkgevers de schriftelijke toestemming van de kandidaat nodig om een ​​kredietcontrole uit te voeren. Sommige bedrijven hebben dit nodig.

En als u zich afvraagt ​​welke informatie in een antecedentenonderzoek wordt opgenomen: het heeft betrekking op functies in de boekhouding, het bankwezen en beleggen.

Rijgegevens

Elke staat in de VS heeft zijn eigen regels en voorschriften met betrekking tot antecedentenonderzoek en rijgegevens.

Sommigen van hen bieden werkgevers, vrijwilligersorganisaties, scholen en anderen de mogelijkheid om rijgegevens tot tien jaar terug te bekijken.

Verschillende soorten antecedentenonderzoek

Dus.

Wat blijkt uit een antecedentenonderzoek?

Er is niet één juist antwoord. Hoewel er informatie is die bijna alle antecedentenonderzoeken bieden, krijgt u niet altijd hetzelfde rapport.

Dit komt omdat er verschillende soorten zijn waar je uit kunt kiezen. Ze zijn allemaal ontworpen voor specifieke gelegenheden en er is altijd wel een type dat bij je past.

Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten antecedentenonderzoek:

 • Professionele antecedentenonderzoek
 • Crimineel antecedentenonderzoek
 • Universele achtergrondcontrole
 • Controle van de dossiers van motorvoertuigen
 • OIG-achtergrondcontrole
 • Antecedentenonderzoek voor professionele licenties
 • Internationaal antecedentenonderzoek
 • Persoonlijk antecedentenonderzoek
 • Kredietcontrole

Wat er in een antecedentenonderzoek verschijnt, is afhankelijk van het type dat u selecteert.

Als u bijvoorbeeld een antecedentenonderzoek van uw medewerkers uitvoert, krijgt u geen informatie over bijvoorbeeld verkeersovertredingen en schorsing van uw rijbewijs. U wordt meegenomen naar een voertuigkeuring.

Hoe ver gaat een antecedentenonderzoek?

Er zijn veel dingen die van invloed zijn op het type rapport dat u ontvangt wanneer u een antecedentenonderzoek uitvoert. En dat omvat niet alleen de informatie die het onthult, maar ook hoe ver het teruggaat.

Het maakt niet uit waarom u iemand zoekt, u moet weten hoeveel jaar het rapport teruggaat. Zonder deze informatie kunt u het rapport dat u ontvangt niet volledig vertrouwen.

Dus.

Hoe ver terug gaan antecedentenonderzoeken?

Het antwoord is niet zo eenvoudig als het lijkt.

Nationaal geldt er geen limiet voor het aantal jaren dat uw antecedentenonderzoek terug kan gaan. Dus als iemand een vonnis van twintig jaar oud heeft, kan het nog steeds verschijnen als je het snel controleert. Tegelijkertijd kan het, afhankelijk van de lokale wetgeving, volledig ontbreken in het rapport.

Bedrijven voor antecedentenonderzoek in sommige staten kunnen bijvoorbeeld informatie bevatten die maximaal tien jaar oud is.

Bepaalde staten hebben echter bepaalde beperkingen.

Hier zijn bijvoorbeeld alle staten met de limiet van zeven jaar:

 • Californië
 • Maryland
 • Massachusetts
 • Montana
 • Nevada
 • New York
 • Texas
 • Washington

Er zijn echter enkele uitzonderingen op de limiet van zeven jaar. De limiet van zeven jaar voor antecedentenonderzoek in Californië werkt in sommige situaties bijvoorbeeld anders. Werkgevers in deze staat kunnen iemand onderzoeken en informatie verzamelen die tot tien jaar teruggaat als de functie een salaris heeft van meer dan $ 125.000.

Zoals u zich al kunt voorstellen, is de dop niet in alle staten hetzelfde. In Colorado en Texas is de limiet van zeven jaar bijvoorbeeld niet van toepassing op salarissen boven $ 75.000. In Kansas, Maryland en andere staten in de bovenstaande lijst is dit niet van toepassing op salarissen van meer dan $ 25.000.

Strengere staten hebben schuldige, onschuldige en misdrijfvonnissen op antecedentenonderzoek, ongeacht hoe oud ze zijn.

Dus hebben we de grote vraag beantwoord: waaruit bestaat een antecedentenonderzoek?

Nu is het tijd om te praten over enkele van de meest populaire sites voor antecedentenonderzoek.

waarheid vinder

TruthFinder biedt een van de meest unieke diensten die u kunt vinden.

Naast de standaard mogelijkheden wordt er een stamboombouwer meegeleverd. U kunt een visuele weergave maken van de voorouders van uw familie. De tool biedt ook monitoring op het dark web: het waarschuwt u als uw persoonlijke gegevens op dark webs verschijnen.

Het volledige lidmaatschap van TruthFinder voor één maand is beschikbaar voor $ 27,78.

Intelius

Intelius is uw aanspreekpunt voor het uitvoeren van basisachtergrondcontroles. De database met meer dan 20 miljard openbare documenten is precies wat u nodig heeft voor een goed rapport.

Met de grootste database in de branche genereert de site de meest uitgebreide rapporten.

Met Intelius kunt u een basisrapport voor het zoeken naar personen krijgen voor $ 0,95 of een maandelijks abonnement voor $ 19,95.

De volgende website – US Search – staat vooral bekend om zijn functionaliteit en overzichtelijke interface. Zodra u besluit iemand te zoeken, ontvangt u een volledige uitleg van wat er zal verschijnen tijdens een antecedentenonderzoek op hun website. Als u bijvoorbeeld op adres zoekt, krijgt u de naam, leeftijd en telefoonnummer van die persoon.

Er is ook een functie voor het omgekeerd opzoeken van telefoonnummers waarmee u elke telefoon kunt vinden.

Een eenmalig zoekrapport voor mensen is beschikbaar voor $ 2,45, terwijl een maandelijks abonnement beschikbaar is voor $ 19,95.

Direct schaakmat

Een andere website voor achtergrondcontrole om uit te checken is Instant Checkmate.

Een van de coole functies is dat je gevangenen in de VS kunt controleren. Als u dus wilt controleren of iemand die u kent momenteel een straf uitzit, kunt u dit eenvoudig opzoeken.

Instant Checkmate heeft een van de laagste introductieprijzen op de markt. U kunt een proefperiode van vijf dagen krijgen voor slechts $ 1,00.

Mensenzoekers

Last but not least hebben we PeopleFinders. Het is een van de oudste websites in de branche.

Het biedt verschillende soorten antecedentenonderzoek en kan binnen enkele minuten openbare gegevens doorzoeken. Met zijn database van 43 miljard rapporten kunt u ervan uitgaan dat de resultaten van PeopleFinders zo nauwkeurig mogelijk zijn.

Een standaardpan voor een proefperiode van drie dagen kost slechts $ 0,95, terwijl u voor een maandelijks abonnement $ 24,95 moet uitgeven.

Afronden

Wat houdt een antecedentenonderzoek in? Eigenlijk alles. Het hangt sterk af van wat voor soort antecedentenonderzoek het is.

Er is een hele reeks achtergrondinformatie die je over een persoon kunt verzamelen, maar om de gegevens te krijgen die je zoekt, moet je ook het juiste type kiezen.

Het gaat erom dat u een controle uitvoert die past bij uw huidige situatie.

Om ook te beantwoorden hoe ver antecedentenonderzoeken gaan – nogmaals, het hangt ervan af. Sommige staten hebben grenzen. Het kan 10 jaar geleden dateren, het kan u zelfs informatie van 20 jaar geleden tonen.

Gelukkig bieden topwebsites zoals US Search, Intelius en andere sites die in dit bericht worden vermeld gedetailleerde informatie over de soorten rapporten die ze aanbieden. Wat u ook nodig heeft, u kunt de nodige informatie vinden.

Blijf gewoon graven, Sherlock!

Mục lục