Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Wacht je op een nieuwe PlayStation of koop je Switch?

joatseu / Pixabay

Nintendo Switch is een betaalbare en extreem populaire console. Sinds de lancering in maart 2017 zijn er meer dan 35 miljoen exemplaren van verkocht. Ondanks dat het veel minder krachtig is dan PlayStation 4 en Xbox One, heeft het beide consoles stevige concurrentie opgeleverd. Nintendo heeft ook een indrukwekkende lijst met populaire titels van eerste en derde partijen. Aan de andere kant bereidt Sony zich voor op de lancering van de volgende generatie PlayStation 5-console. Als je je bestaande console wilt upgraden, vraag je je misschien af ​​of je moet wachten op de Sony PS5 of de Nintendo Switch moet kopen. Laten we naar de details kijken om erachter te komen.

De Switch was in de eerste helft van het jaar de populairste gaminghardware in de VS. Het haalde ook de PlayStation 4 in Japan in qua verkoop. De huidige console van Sony nadert het einde van zijn levenscyclus.

Nintendo heeft een bijgewerkte versie van Switch gelanceerd met een langere batterijduur. Net als het originele model werkt het zowel in de tabletop-modus, de tv-modus als in de handheld-modus. De nieuwe Switch belooft een batterijduur van 4,5 tot 9 uur, afhankelijk van de game die je speelt, de helderheid van het scherm en de netwerkfunctionaliteit. Het wordt echter voor dezelfde prijs van $ 300 verkocht. Er zijn ook lichte prestatieverbeteringen dankzij de nieuwe Nvidia Tegra X1-chip.

Nintendo heeft ook een nog goedkopere Nintendo Switch Lite aangekondigd, die alleen in de handheld-modus werkt en slechts $ 200 kost. Het heeft een relatief klein 5,5-inch display en biedt een batterijduur van 3-7 uur na één keer opladen.

Aan de andere kant laat de Sony PS5 nog even op zich wachten. De verwachting is dat deze eind 2020 in de winkels zal liggen. Tegen die tijd zou Nintendo een nieuwe versie van de Switch kunnen uitbrengen met een snellere processor, een flashgeheugenchip en andere verbeteringen.

Nintendo Switch versus Sony PS5: specificaties onder de motorkap

Nintendo Switch is niet zo krachtig als Sony’s PlayStation 4, dus het maakt geen schijn van kans tegen de volgende generatie PlayStation 5 als het om prestaties gaat. Hij heeft net genoeg kracht om de meeste games op Full HD 1080p resolutie te spelen, maar verlaagt de framesnelheid als je veeleisende games speelt.

De switch wordt aangedreven door Nvidia’s eigen Tegra X1-chip met een gedeelde GPU. Het kan een maximale resolutie bereiken van 1080p in de dockmodus en 720p in de handheldmodus. De Nintendo-console biedt slechts 4 GB RAM en 32 GB opslag. De opslagruimte is voor de meeste gebruikers niet voldoende. Maar de Switch ondersteunt tot 512 GB externe opslag via een microSDXC-kaart.

Met de Nintendo Switch-onlineabonnementsservice van $ 20 per jaar heb je toegang tot in de cloud opgeslagen gamegegevens en gameback-ups. U verliest echter de toegang tot de opgeslagen spelgegevens als u uw lidmaatschap opzegt. Je moet het abonnement binnen zes maanden verlengen om weer toegang te krijgen tot de gamegegevens. Anders wordt het permanent verwijderd.

Daarentegen zal de Sony PS5 een beest zijn qua prestaties en opslagcapaciteit. Het gerucht gaat dat AMD’s aangepaste Ryzen-chip van de derde generatie op octa-core technologie draait. De processor zou gebaseerd zijn op Zen 2-architectuur met Navi-graphics. Het zal een van de krachtigste consoles zijn wanneer het in de winkelschappen ligt. Uit een uitgelekte benchmarktest bleek dat de Sony PS5 vier keer krachtiger zou zijn dan de bestaande PlayStation 4.

Mark Cerny, de belangrijkste systeemarchitect van Sony, vertelde eerder dit jaar aan Wired dat de volgende generatie PlayStation-console een 8K-resolutie zou hebben om hem toekomstbestendig te maken. Het biedt ook solid-state drive (SSD)-opslag voor hogere laadsnelheden. Er wordt verwacht dat de PS5 minimaal 1 TB aan interne opslag zal bieden. Sony geeft gamers al toegang tot gamegegevens in de cloud als ze een PlayStation Plus-lidmaatschap hebben.

De Sony PS5 zou 3D-audio en ray tracing moeten ondersteunen. Voor niet-ingewijden is ray tracing een grafische weergavetechniek die ongelooflijk realistische lichteffecten creëert. Het is momenteel te vinden op geavanceerde pc’s.

Online abonnementsdiensten

Nintendo heeft zijn eigen premium online abonnementsservice genaamd Nintendo Switch Online. Hier kunnen gebruikers online met hun vrienden spelen en hebben ze ook toegang tot een selectie klassieke Nintendo-spellen. De dienst kost $ 3,99 per maand. Als u een kwartaalabonnement wilt, kost dit $ 7,99. Volgens de website van Nintendo kost het jaarabonnement $ 19,99.

De Switch Online-service is allesbehalve premium. Klanten moeten een aparte app voor smartphones gebruiken om voicechat te gebruiken, terwijl het spelen van online multiplayer-games behoorlijk vervelend is.

Sony biedt de PlayStation Plus-service al een tijdje aan en zal dit naar verwachting voortzetten met de PS5. De PS Plus kost $ 60 per jaar. Je hebt toegang tot online multiplayer-functies en hebt elke maand toegang tot gratis games. Met de service hebt u ook toegang tot opgeslagen spelgegevens.

Spellenbibliotheek

Nintendo Switch heeft een indrukwekkende bibliotheek met games van eerste en derde partijen. De legende van Zelda: Breath of the Wild blijft zelfs twee jaar na de lancering populair. Net als andere titels Splatoon 2, Super Mario Odyssey, Mario Tennis Aces en Super Smash Bros Ultimate En Octopaat reiziger maakte de spelers verslaafd.

Nintendo en zijn partners werken aan nog meer spannende exclusieve titels voor de Switch, waaronder een remake van The Legend of Zelda: Link’s Awakening, Bayonette 3, Pokemon-zwaard, En Super Mario Maker 2. Veel Nintendo Switch-titels ondersteunen platformonafhankelijke gameplay, waardoor je met je vrienden op andere consoles kunt spelen. De Nintendo-console biedt echter geen achterwaartse compatibiliteit met oudere Nintendo-systemen. Dit betekent dat je deze games niet op de Switch kunt spelen.

Sony heeft de lijst met titels voor PS5 nog niet officieel bevestigd. Maar deskundigen uit de sector geloven van wel De oudere rollen VI En Sterrenveld op de console zou arriveren. De PS5 biedt achterwaartse compatibiliteit met PlayStation 4- en PlayStation VR-titels. Sony heeft een uitgebreide bibliotheek met consoles van eerste en derde partijen.

Nintendo Switch heeft veel beperkingen. Het is niet de krachtigste console met de hoogste resolutie. De online multiplayer biedt geen vlotte game-ervaring. Maar de betaalbaarheid, het gemak van het onderweg spelen van games en de bibliotheek met blockbustertitels van Nintendo hebben een positieve impact gehad. Als je dat wilt, kies dan voor de Switch. Als je een hardcore gamer bent die waarde hecht aan een hoge resolutie, meer opslagruimte en een meeslepende ervaring, moet je wachten op de Sony PS5.