Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Wachtwoorden exporteren en importeren in Mozilla Firefox

Applicaties, websites, abonnementsdiensten en de enorme lijst met suggesties waarvoor een wachtwoord nodig is om toegang te krijgen, maken het moeilijk om onze inloggegevens voor elk ervan te onthouden. Wachtwoordmanagers zijn echter een van de meest praktische oplossingen We kunnen ze ook via de browser beheren.

Als we van de ene naar de andere browser willen overschakelen, ook al zijn er opties om via onze e-mailaccounts te synchroniseren, kan dit een goed idee zijn Leer hoe u deze wachtwoorden handmatig kunt exporteren en importerenom er een bestand van bij de hand te hebben als back-up of welk hulpprogramma dan ook geschikt lijkt.

Wachtwoorden exporteren in Mozilla Firefox

In tegenstelling tot Google Chrome is het sinds de nieuwste versies van Firefox (vooral sinds 57) niet mogelijk om wachtwoorden native te exporteren en importeren. Echter er is een tool die zowel op macOS als Windows werkt Hierdoor kunnen we wachtwoorden zeer snel in CVS- of JSON-formaat opslaan.

Via GitHub kunnen we FF Password Exporter downloaden, een gratis tool waarmee we wachtwoorden binnen enkele seconden kunnen exporteren

Het heet FF Password Exporter en kan worden gedownload van GitHub. Het gebruik van het programma is net zo eenvoudig als het uitvoeren ervan (we hebben een draagbare versie of een installeerbaar programma als zodanig beschikbaar) en klikken op de knop ‘Wachtwoorden exporteren’. Automatisch herkent het pad van de “profielen” van Firefox.de plaats waar wachtwoorden worden opgeslagen.

Nadat u het pad heeft gevonden, kunt u het resulterende bestand opslaan in CSV- en JSON-indeling. Deze formaten worden door browsers zoals Chrome gebruikt om de kopie van hun eigen instellingen te maken.

Wachtwoorden importeren in Mozilla Firefox

Firefox-wachtwoord importeren

Net als bij exporteren staat Mozilla niet toe dat Chrome CSV-bestanden rechtstreeks importeert. Echter We kunnen al onze gegevens (bladwijzers, geschiedenis, wachtwoorden, enz.) vanuit elke browser importeren, zodat onze inloggegevens onderweg niet verloren gaan. Om de gegevensoverdracht uit te voeren, hoeven we alleen maar de volgende stappen te volgen.

  • Open het Firefox-menu
  • Open de optie “Catalogus”.
  • Open de optie Bladwijzers
  • Ga naar “Alle bladwijzers”
  • Selecteer “Importinstellingen” en selecteer de browser waarvan u de gegevens wilt importeren

Deel Wachtwoorden exporteren en importeren in Mozilla Firefox