Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Wat betekent GSM ontgrendeld? [All You Need To Know]

Let op: Het volgende artikel zal je helpen: Wat betekent GSM Unlocked? [All You Need To Know]

Als u erover denkt om van telefoonaanbieder te veranderen of een nieuwe telefoon te kopen, hebben we veel nuttige informatie voor u.

Als u het verschil kent tussen een vergrendelde en een ontgrendelde smartphone, kunt u betere beslissingen nemen bij het kiezen van een nieuw apparaat. En afhankelijk van de voor- en nadelen neemt u een beter geïnformeerde beslissing.

Wat betekent GSM ontgrendeld?

Laten we beginnen met het beantwoorden van deze vraag.

Wat betekent GSM ontgrendeld??

Het Global System for Mobile (GSM) is een netwerk dat wordt gebruikt door telefoonaanbieders die gebruik maken van Subscriber Identity Module (SIM)-kaarten waaraan telefoonnummers en diensten zijn gekoppeld.

Wanneer een telefoon is vergrendeld, kan deze slechts met het netwerk van één provider werken. Als de simkaart van de provider wordt verwijderd en vervangen door een andere, werkt het apparaat niet.

Aan de andere kant, als u een ontgrendelde telefoon heeft, kan deze werken met de simkaart van elke provider, zolang deze GSM-compatibel is.

Met ontgrendelde apparaten kunt u de beste provider voor u kiezen, op de lange termijn geld besparen en hoeft u niet te werken met vooraf geïnstalleerde apps. Je moet de telefoon echter vooraf betalen en er is geen garantie van de vervoerder.

In de fabriek ontgrendelde GSM-telefoon

Een smartphone met GSM Factory Unlock wordt geproduceerd en verkocht zonder providercontract. Dergelijke telefoons geven gebruikers de vrijheid om vanaf het begin de GSM-aanbieder te kiezen die het beste bij hun behoeften en financiën past. Het werkt met elk GSM-netwerk en biedt de grootste flexibiliteit.

En in tegenstelling tot een ontgrendelde telefoon van een specifieke provider, heb je voor het resetten nooit de simkaart van de oorspronkelijke provider nodig. Met een fabrieks-GSM-ontgrendeling is het proces eenvoudiger.

Hoe ontgrendel ik een telefoon via GSM?

Er zijn verschillende manieren om een ​​GSM-vergrendelde smartphone te ontgrendelen:

 • Over de dienstverlener
 • Gebruik van gespecialiseerde software
 • Via de hardware
 • Met behulp van de IMEI-methode

Dit is hoe ze werken:

 • Contact opnemen met uw serviceprovider is de gemakkelijkste methode.

Bel uw provider en vraag een telefoonontgrendeling aan. Ze zullen hoogstwaarschijnlijk vragen om te bevestigen dat u de eigenaar van het apparaat bent. Als u er een aanvraagt, moet u mogelijk tot 30 dagen wachten voordat ze u er een sturen Netwerkontgrendelingscode.

Houd er rekening mee dat providers mogelijk betaling vereisen voor GSM-ontgrendelingen.

 • Het gebruik van gespecialiseerde software vereist enige technische kennis.

Voor deze methode moet u uw telefoon op een computer aansluiten om een ​​ontgrendelingsprogramma uit te voeren.

Dit is echter niet aan te raden, omdat dit mogelijk niet veilig is voor uw apparaat of ervoor kan zorgen dat het niet goed werkt.

 • Hardware-ontgrendeling is iets dat u zelf kunt doen.

Het is echter gemakkelijker en veiliger om een ​​technicus te vertrouwen. Hoewel het niet eens wordt aanbevolen om dit te doen.

Als er een fout optreedt, is uw telefoon waarschijnlijk beschadigd. Bovendien betekent het wijzigen van de hardware van het toestel dat de garantie van GSM-netwerkexploitanten niet langer wordt gehonoreerd.

 • Het gebruik van de IMEI-methode is de meest effectieve methode van allemaal.

Een International Mobile Equipment Identity (IMEI) is een identificatiecode die aan alle mobiele apparaten wordt gegeven. Sommige websites kunnen u helpen de IMEI-databaserecord van uw telefoon te wijzigen en te ontgrendelen.

Deze methode is snel, betaalbaar en kan vaak het beste aan professionals worden overgelaten.

GSM ontgrendeld versus volledig ontgrendelde mobiele telefoon

Het verschil tussen ontgrendelde GSM-telefoons en in de fabriek ontgrendelde of volledig ontgrendelde mobiele telefoons is als volgt:

Een ontgrendelde GSM-telefoon maakt alleen gebruik van GSM-technologie en werkt alleen met providers die dit ondersteunen.

Een volledig ontgrendelde telefoon wordt ondersteund GSM- en CDMA-technologie en werkt onder elke drager.

CDMA versus GSM-ontgrendeling

Nu vraag je je misschien af ​​wat CDMA is.

CDMA versus GSM-netwerk

Net als GSM is Code Division Multiple Access (CDMA) een netwerk dat wordt gebruikt door telefoonaanbieders. Dit zijn oudere radiosystemen die alleen 2G- en 3G-connectiviteit ondersteunen. Ze zijn echter niet compatibel met elkaar omdat ze op verschillende frequenties werken.

CDMA maakt geen gebruik van simkaarten. In plaats daarvan worden de netwerkgegevens van een provider opgeslagen op de hardware van de telefoon. Om te ontgrendelen, moet u informatie vanuit het netwerk van een andere provider naar de telefoon flashen.

In het verleden ondersteunden telefoons het een of het ander. Er zijn echter nieuwe apparaten die beide ondersteunen.

Maar hier gaat het om:

2G en 3G verdwijnen!

Op dit moment sluiten providers deze netwerken af. Als je telefoon dus geen 4G of 5G ondersteunt, heb je binnenkort een nieuwe nodig.

Dat is correct.

Het is misschien tijd om uw klaptelefoon weg te doen en een nieuw model te kopen, net als vele andere. Statistieken tonen aan dat de wereldwijde verkoop van 5G-compatibele smartphones in 2023 naar verwachting 51% zal bereiken.

CDMA versus GSM-providers

GSM-providers zijn wereldwijd standaard, terwijl CDMA-providers voornamelijk de VS bedienen.

Een van de beste dingen die GSM-providers bieden, is eenvoudige overdracht tussen internationale netwerken. Gebruikers kunnen gemakkelijk reizen terwijl ze hetzelfde telefoonnummer behouden. GSM-providers ondersteunen ook een breder scala aan telefoons.

CDMA-providers werden zo populair in de VS omdat ze destijds sneller waren en over een betrouwbaardere bandbreedte beschikten. Deze populariteit bestaat nog steeds, ook al heeft de GSM-technologie een inhaalslag gemaakt.

De populairste GSM-providers in de VS zijn:

De meest populaire CDMA-providers in de VS zijn:

 • Verizon
 • sprint
 • Amerikaans mobiel

Hoe weet ik of mijn telefoon GSM-ontgrendeld is?

Er zijn verschillende manieren om te controleren of uw apparaat is vergrendeld of niet:

 • Controleer uw telefooninstellingen

Hoe u dit doet, hangt af van het type telefoon dat u gebruikt.

Als u een iPhone heeft, navigeert u naar Mobiel Sectie van de Instellingen app en kijk of er een optie is om de Mobiel datanetwerk. Zo ja, dan hebt u waarschijnlijk een ontgrendeld GSM-apparaat.

Navigeren naar Mobiele netwerken sectie Instellingen als u een Android-apparaat heeft en op zoek bent naar beschikbare providers. Als u verbinding kunt maken met verschillende netwerken, is uw apparaat waarschijnlijk ontgrendeld.

Dit is geen erg betrouwbare methode, dus controleer het met een van de volgende twee:

Haal de simkaart uit je telefoon en vervang deze door een kaart van een andere aanbieder. Het toestel is ontgrendeld als je met de nieuwe simkaart kunt bellen en sms’en.

Een goede checker vertelt je niet alleen of je telefoon geblokkeerd is, maar ook of deze op de zwarte lijst staat. Het is goed om te weten, want je kunt een telefoon op deze manier niet ontgrendelen.

Voor- en nadelen van GSM-provider

Hier zijn enkele voor- en nadelen van Amerika’s toonaangevende GSM-providers:

AT&T

Voordelen:

 • Uitgebreide netwerkdekking
 • Onbeperkte 5G-abonnementen zonder extra kosten
 • Een van de snelste netwerken
 • Groeiende 5G-dekking

Nadelen:

 • Dure plannen
 • Slechte klantenservice

t-Mobile

Voordelen:

 • Een van de snelste netwerken
 • Aantrekkelijke onbeperkte abonnementen
 • Goedkope data-abonnementen

Nadelen:

 • Een harde datalimiet voor prepaid-abonnementen
 • Minder abonnementsopties

Afronden

Dat gezegd hebbende, weet u nu het verschil tussen een ontgrendelde en een vergrendelde GSM-telefoon.

Als je niet tevreden bent met je provider, ben je een stap dichter bij de overstap en als je op zoek bent naar een nieuwe telefoon, weet je nu een aantal belangrijke zaken waar je rekening mee moet houden.