Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Wat doet een subwoofer? [A Beginner-Friendly Guide]

Let op: Het volgende artikel helpt je: Wat doet een subwoofer? [A Beginner-Friendly Guide]

Als het om geluidssystemen gaat, heb je waarschijnlijk al eerder het woord subwoofer gehoord.

Het is een belangrijk onderdeel van elke luidsprekerset verrijkt het geluid en voegt lage frequenties toe. Het kan wonderen doen voor je algehele audiokwaliteit, vooral als we het over muziek of films hebben.

Maar hier is de cruciale vraag:

Wat doet een subwoofer precies?

Dit is de afspraak:

Wat is een subwoofer??

Een subwoofer is een speciale luidspreker die hiervoor is ontworpen lage frequentiegeluiden, zoals bas en sub-bas, uitvoeren.

Hoe laag precies?

We praten Frequenties onder 200 Hz, soms zelfs tot in de dubbele cijfers. Dit zijn geluiden die veel andere luidsprekers niet op eigen kracht zouden kunnen produceren. Om deze reden Subwoofers zijn soms noodzakelijk.

Ze zijn niet bedoeld om alleen te worden gebruikt. In plaats daarvan vullen ze de gehele luidsprekeropstelling aan om het geluid te verrijken met extra bas. Als zodanig worden ze vaak aangetroffen in professionele omgevingen Podiumconcerten en bioscopen.

Maar subwoofers zijn niet alleen voor professionals. Veel thuisbioscoopsystemen worden ook geleverd met speciale subwoofers.

Wat doet een subwoofer??

Dus dit zijn gewoon luidsprekers die lage frequenties weergeven? Geen probleem, toch?

Niet correct.

Het hebben van een subwoofer verhoogt de geluidskwaliteit en kan de audiomix van een audiosysteem openen. Het verschil is niet meteen duidelijk, maar het is dag en nacht.

Hier zijn enkele van de belangrijkste toepassingen:

  • Helderheid van bastonen: De aanwezigheid van een speciale luidspreker voor bas betekent dat lage frequenties meer uitgesproken zijn.
  • Rijk geluid: Door lagere frequenties aan de mix toe te voegen, voorkomt u dat het geluid blikkerig klinkt. De algehele mix is ​​evenwichtiger omdat bas en sub-bas nauwkeuriger kunnen worden weergegeven.
  • Geen vervorming: Subwoofers zijn ontworpen om zo min mogelijk vervorming te hebben. Normale luidsprekers kunnen de basfrequenties mogelijk niet zonder knetteren reproduceren.
  • Toont nieuwe geluiden: Als u een subwooferluidspreker heeft, kunt u compleet nieuwe (voor u) geluiden opmerken. En dat komt waarschijnlijk omdat uw systeem ze niet kon reproduceren.
  • Naadloos mengen: Als uw subwoofer te veel aandacht trekt, doet u iets verkeerd. Een subwoofer mag nooit opvallen en mag uw systeem alleen aanvullen op een manier die niet aanmatigend aanvoelt.
  • Kleiner totaalsysteem: Een subwoofer kan ervoor zorgen dat de grootte van uw thuisbioscoop kleiner wordt. Je hebt namelijk geen extra speakers nodig om groots en ruimtelijk geluid te produceren.

Wat zijn de Verschillende soorten sub’s?

Geloof het of niet, er zijn eigenlijk verschillende soorten subwoofers. Elk van hen is bedoeld voor a iets ander doel. Laten we ze een voor een doornemen en zien waarom iemand de een boven de ander zou verkiezen.

wat is A Actieve subwoofer?

Actieve subwoofers worden ook wel genoemd actieve subwoofers. Hun grootste verschil is dat ze meekomen een eigen versterker. Het maakt gebruik van zijn eigen wisselstroomvoeding en wordt via een lijnuitgang op de rest van het thuisbioscoopsysteem aangesloten.

De meeste thuisbioscoopsystemen maken gebruik van actieve subwoofers.

Dat is omdat ze dat zijn eenvoudiger te installeren dan hun passieve tegenhangers en vereisen geen externe versterker.

Wat is een passieve subwoofer??

Een passieve subwoofer is er één van heeft geen ingebouwde versterker. In plaats daarvan moet het extern worden gevoed. Deze versterker moet voldoende vermogen leveren om de extreem lage frequenties aan te kunnen die een subwoofer kan weergeven.

De behoefte aan een externe versterker betekent er lopen meer draden rond. Maar aan de andere kant is de daadwerkelijke luidspreker zelf goedkoper.

Er zijn dus twee soorten: actief en passief.

Maar er is meer.

Als je ooit zoekt naar subwoofers, kom je misschien termen tegen als gepoorte of verzegelde kasten. Maar wat betekenen deze allemaal?

Laten we eens kijken naar alle verschillende soorten onderzeeërs die je tegen kunt komen.

Gepoorte subwoofer

Wat subwoofers betreft, Een poort is een gat in de eigenlijke kast van de spreker. Het doel van een poort is om extra lucht te laten ontsnappen, wat resulteert in een luider totaalgeluid.

Sommige geavanceerde thuisbioscoopsystemen maken gebruik van gepoorte subwoofers.

Het extra volume waartoe ze in staat zijn is vooral handig in luide actiefilms. Ze nemen echter ook meer ruimte in beslag.

Subwoofer met afgedichte behuizing

Een subwoofer met gesloten behuizing is er daar één van heeft geen extra poorten kom er vandaan. Als gevolg hiervan betekent dit meer gedempte lagere frequenties, in tegenstelling tot zijn geporteerde tegenhanger. Maar dat maakt ze ideaal voor muziek.

De afmetingen van subwoofers met gesloten behuizing zijn over het algemeen veel compacter zoals geporteerd. Ze zijn beter geschikt voor kleinere ruimtes of als je een meer minimalistische aanpak hanteert met je geluidssysteem.

Naar beneden gerichte subwoofer

De meeste subwoofers die je tegenkomt, zijn naar voren gericht. Dit betekent dat je speaker aan de voorkant van de behuizing zit en geluid naar voren projecteert. Zo haal je het maximale uit het geluid als je voor de subwoofer zit.

Maar niet alle subwoofers zijn zo.

De zogenaamde downfire subwoofers de luidsprekers wijzen naar beneden. Dit is beter voor opstellingen met verhoogde subwoofers en om een ​​ruwer geluid te bereiken.

Passieve radiator-subwoofer

Passieve radiator-subwoofers nemen het idee van poorten over en tillen het naar een hoger niveau. Ze werken op dezelfde manier als geporteerd, maar zijn veeleisenderen hebben een veel hoger frequentiebereik.

Passieve radiatoren worden niet aangedreven door een versterker of elektriciteit. Ze werken de luchtdruk in de kast af. U kunt effectief een woofergeluid simuleren zonder extra stroom of lopende kabels.

Dat gezegd hebbende, als volume uw topprioriteit is, zijn basreflex-subwoofers nog steeds de juiste keuze.

Hoorngeladen subwoofer

Hoorngeladen subwoofers zijn dat wel voornamelijk ontworpen voor volume. Ze gebruiken een longhorn-luidspreker die een hoger volume, meer efficiëntie en betere richtingsgevoeligheid mogelijk maakt. Er ontsnapt veel minder geluid via de zijkanten of achterkant van het apparaat, wat een veel hogere precisie betekent.

Dit zijn echter hun nadelen Ze zijn vaak groot en veel duurder dan andere subwoofertypes.

Wat is het verschil tussen een subwoofer en een luidspreker?

Hier is iets dat misschien verrassend lijkt:

Een subwoofer is eigenlijk een luidspreker. Het is gewoon een speciale woofer die is ontworpen om alleen bas en sub-bas weer te geven.

Maar je kunt niet zomaar een subwoofer kopen, deze in je woonkamer zetten en er mee ophouden.

Dat is omdat ze dat zijn is bedoeld om te worden gekoppeld met andere luidsprekers, nooit alleen. Denk er alleen aan om een ​​subwoofer aan te schaffen als je al een geluidssysteem hebt. Veel Thuisbioscoopsystemen zijn al uitgerust met subwoofers samen gebundeld.

Wat zijn dan de voordelen van een subwoofer?

  • Rijk geluid
  • Meer uitgesproken basfrequenties
  • Evenwichtigere mix
  • Luider totaalvolume

Maar uiteraard zijn er ook nadelen. Dit is waar u rekening mee moet houden voordat u koopt:

  • Ze nemen extra ruimte in beslag
  • Sommige soorten subwoofers zijn erg duur
  • Er lopen meer draden rond

Uiteindelijk een stereosysteem voor thuis met een subwoofer zal absoluut beter klinken dan één zonder. Maar je moet zelf beslissen of de voordelen opwegen tegen de mogelijke nadelen.

Afronden

Een subwoofer is een bijzondere luidspreker die zendt laagfrequent geluid uitnamelijk bas en sub-bas.

Het is een eenheid die bestaat meestal gecombineerd met thuisbioscoopsystemen en resulteert in een veel rijker geluid. Dit komt doordat de aanwezigheid van een subwoofer de bas benadrukt, waardoor een evenwichtigere mix ontstaat.

Er zijn veel verschillende soorten subwoofers.

Van actieve en passieve subwoofers tot poortsubwoofers, front- of downfiring subwoofers, hoorngeladen of met passieve radiatoren. De keuzes die je hebt zijn enorm.

Denk je erover na om een ​​subwoofer aan te schaffen?

Als je bereid bent een beetje te dealen extra installatie en extra kostenDoe het.