Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Wat er nodig is om succesvol te zijn

Net terwijl iedereen zich opmaakt voor de opwinding van de IFA 2019 van volgende week, liet Microsoft een bom vallen die fans en technische experts tot oktober aan het bedrijf zal laten denken. Er was geen sprake van, zelfs geen referentie, van een dergelijk apparaat. De geest van Microsoft Courier waart opnieuw rond in de geruchtenmolen op internet.

De tijd zou wel eens goed kunnen zijn, want alle onderdelen zijn klaar om het dual-screen-apparaat van Microsoft zijn glorieuze maar vreselijk late komst te bezorgen. Als Microsoft er echter niet voor zorgt dat de juiste vakjes zijn aangevinkt, zit er mogelijk meer ei op zijn gezicht dan de oorspronkelijke Galaxy Fold van Samsung.

Niet opvouwbaar

Het is nu misschien zo heet, of in ieder geval een paar maanden geleden, maar Microsoft bewijst het merk Surface alleen maar een slechte dienst door zo snel mogelijk een opvouwbaar apparaat uit te brengen. Ja, ‘vroeg’, ondanks dat het idee en delen van de technologie al jaren bestaan.

Als Microsoft er niet in slaagt een overtuigend gebruiksscenario te vinden voor een breekbaar opvouwbaar scherm, zou dit de marktkansen van de nieuwe Surface alleen maar in gevaar brengen door overboord te gaan.

Ironisch genoeg is het effectiever om twee afzonderlijke schermen met een dunne naad te hebben dan te proberen één groot scherm te buigen.

Killer-apps

Dit hangt echter af van hoe Microsoft het gebruik van zo’n dual-screen telefoon gaat presenteren. Als je er alleen maar ramen op zet, zal het hoogstwaarschijnlijk van het podium worden gelachen (daarover later meer). De sleutel is natuurlijk om het publiek te vragen hoe ze ooit zonder zo’n apparaat en zijn apps hadden kunnen leven.

Dit laatste suggereert dat Microsoft dergelijke apps bij de lancering beschikbaar zal stellen voor de Surfac met twee schermen, en niet als een aftermarket of aftermarket-add-on. De topapps van de Surface Pro kwamen pas op de markt omdat de Surfaces min of meer traditionele 2-in-1-tablets waren. Voor een nieuw apparaat zou dit een ander geval zijn.

Het Microsoft Courier-concept was niet alleen populair omdat het twee schermen en een pen had, maar ook omdat het gebruiksscenario’s en software presenteerde die tot de verbeelding spraken.

Geoptimaliseerd besturingssysteem

Zelfs een handvol toegewijde en overtuigende apps zullen deze nieuwe interface niet redden als Microsoft er Windows 10 bovenop legt. Natuurlijk moet het een vertrouwde en bruikbare Windows-ervaring bieden (Windows RT?). Maar de standaard Windows-ervaring is niet bepaald ontworpen voor twee schermen die als één functioneren.

Dat er in het midden een blijvende naad zit, valt niet te vermijden en Microsoft zal daar zijn voordeel mee moeten doen. Of het nu gaat om een ​​tweede scherm of een speciaal scherm voor de bedieningselementen en menu’s van een app, Microsoft moet samenwerken met softwareontwikkelaars, vooral de groten zoals Adobe, om een ​​unieke ervaring te bieden die voordeel haalt uit de schermruimte.

Een echt toetsenbord

Ja, een toetsenbord. Je kunt ervan uitgaan dat gebruikers het tweede scherm alleen als virtueel toetsenbord zullen gebruiken. Het is echter keer op keer bewezen dat mobiele gebruikers waar mogelijk nog steeds de voorkeur geven aan een fysiek toetsenbord.

Het succes van Apple’s Smart Keyboard en Microsoft Surface Type Cover zijn hiervan het bewijs. Een dun, draagbaar toetsenbord dat plat op het tweede scherm of op een tafel kan liggen terwijl de twee schermen als een boek worden ondersteund, zou het apparaat zeker kunnen helpen markeren als iets voor serieus werk en niet alleen als een nieuwigheidsitem.

Afronden

Er zijn veel manieren waarop Microsoft een interface met twee schermen uniek en aantrekkelijk kan maken. Een crowdfundingcampagne stelde zelfs het idee voor van een afneembare tablet met twee schermen, wat logischer zou kunnen zijn als het technisch en economisch haalbaar is.

Microsoft heeft al bewezen dat het op zijn minst in staat is goede hardware te produceren, maar zoals bij al zijn hardware-avonturen en tegenslagen zal het de software-ervaring zijn die elke nieuwe Surface, vooral een Surface met twee schermen, zal vernietigen of vernietigen.