Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Wat is Adobe XD en waarvoor wordt het gebruikt?

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Wat is Adobe XD en waarvoor wordt het gebruikt?

De UX-ontwerptool van Adobe lijkt de perfecte aanvulling te zijn op de softwaresuite van het bedrijf. Dit artikel gaat diep in op wat Adobe XD is. Laten we dan eens kijken hoe u het kunt gebruiken.

Als u de Adobe-interface al lange tijd gebruikt, kunt u overwegen om tot het einde te lezen.

Waarom?

In tegenstelling tot andere tools zoals Sketch en Figma is AdobeXD al gemakkelijker te gebruiken voor gebruikers bekend met het Adobe-ecosysteem.

En zelfs als je net begint, laat ik je de basisbeginselen van het gebruik van Adobe XD zien en versoepel je de leercurve.

Geïnteresseerd? Laten we gaan.

Wat is Adobe XD?

Het is vectorgebaseerd digitale ontwerptool voor websites en apps.

Destijds waren er verschillende manieren waarop UI- en UX-ontwerpers creatief aan de slag konden. We hadden Sketch – de traditionele desktop-app – en natuurlijk Figma, die een meer collaboratieve aanpak bood.

Maar na de Adobe MAX-conferentie in oktober 2015 wisten we allemaal dat er iets nieuws zou komen.

Vijf jaar na de release van Sketch werd Project Comet aan de wereld geïntroduceerd. Dit was de eerste naam van Adobe’s webontwerptool.

Adobe XD was gemaakt door Adobe Inc. en uitgebracht voor macOS als “Adobe Experience-ontwerp CC” voor iedereen met een Adobe-account op 14 maart 2016. Later dat jaar was de tool beschikbaar voor Windows 10 en ondersteunt nu ook iOS en Android voor mobiele functionaliteit.

Adobe XD maakt deel uit van de Creative Cloud. De tool is de enige UX-oplossing waarmee ontwerpers inhoud kunnen importeren, bekijken en bewerken Adobe Photoshop- en Illustrator-inhoud. Het lijkt erop dat het ontbrekende stukje van de puzzel volledig heeft gewerkt met de rest van de Creative Cloud.

Om erover na te denken: AdobeXD heeft veel overeenkomsten met de eerste iPhone.

Ik weet dat het een rare vergelijking is, maar luister naar me.

De ontwerptool heeft een groot voordeel – Het is vanaf de basis opgebouwd, rekening houdend met de beste UI- en UX-praktijken.

Wat betekent dit voor de eindconsument?

Wanneer ontwikkelaars vroeg in het proces de juiste beslissingen nemen, is het resultaat een gebruiksvriendelijke tool van hoge kwaliteit. Net als de eerste iPhone beschikt Adobe XD mogelijk niet over alle functies van zijn concurrenten. Maar degene die het heeft – werken.

Waar wordt Adobe XD voor gebruikt?

Website ontwerp

Adobe maakt website-ontwerp tot een begrijpelijker en eenvoudiger concept.

Als je een beginnende UI/UX-ontwerper bent en de optie wilt hebben Deel uw werkvoortgangAdobe XD is de perfecte tool voor jou.

Zo blijft uw gereedschapskist niet alleen goed voorbereid met alle essentiële hulpmiddelen, maar kunt u ook gemakkelijk samenwerken.

Een Adobe XD-thema is niet moeilijk te maken. U hoeft geen expert te zijn in het ontwikkelen van het wireframe van een website om deze te kunnen gebruiken.

Over beginners gesproken, ik heb alles voor je als je niet weet wat Draadframe is. De kortste beschrijving is: het skelet van de gebruikersinterface. Het is een schets van de kenmerken, het ontwerp en de functionaliteiten van het eindproduct.

App-ontwerp

Een ander voorbeeld van wat u met Adobe XD kunt doen is een App-ontwerp.

U kunt een volledige mobiele applicatie ontwerpen in jgewoon een XD-document.

Hoe?

Welnu, met de software kunt u bestanden op vectorschaal optimaliseren voor beeldschermen met een hoge resolutie. U krijgt ook alle benodigde tools voor het ontwerpen van menu’s, animaties, overgangen en het algemene uiterlijk van uw app.

Ontwerp van stemassistent

Een geweldige functie van Adobe XD is de Integratie van stemprototypes.

Het doel is om u te helpen de gebruikerservaring te verrijken door het medium stem in uw projecten te integreren. De tool is erg handig bij het integreren van gesproken zoekopdrachten in een app of bij het maken van navigatiesystemen en stemassistenten.

Het maakt ook de navigatie in het werkproces eenvoudiger. In plaats van gebruiken Klik of verslaan U kunt ook spraakopdrachten gebruiken als trigger voor interactie met uw prototype.

Spel ontwerp

Met Game Prototyping in Adobe XD kun je moeiteloos menu’s, personageselecties, HUD’s en meer ontwerpen.

Je kunt ook videogamecontrollers toevoegen en programmeren om de interface te ervaren zoals spelers dat zullen doen.

Weet je nog steeds niet zeker of het ontwerp pakkend is?

Jij kan Test het op echte gebruikers. Met Adobe XD kun je prototypes met spelers delen om te evalueren hoe nuttig je creatieve ideeën zijn.

Live voorvertoning

Een groot voordeel van Adobe XD is dat Live voorvertoning.

Dat klopt: u kunt een glimp opvangen van hoe uw ontwerp tot leven komt.

Het enige dat je nodig hebt is een USB-kabel die gegevens overdraagt ​​- niet te verwarren met degene die je gebruikt om op te laden.

Het is zo simpel als 1,2,3. Laten we beginnen:

  1. Selecteer eerst van welke van uw Adobe XD-projecten u een voorbeeld wilt bekijken. Sluit vervolgens uw mobiele apparaat aan op de USB-poort van de computer waarop Adobe XD draait.
  2. Open Adobe XD op uw mobiele apparaat.
  3. Nu verschijnt het project op uw bureaublad ook op het mobiele apparaat. Het voorbeeld wordt weergegeven Echte tijdAls u dus wijzigingen aanbrengt op een van de apparaten, worden deze ook doorgevoerd op de andere.

Herhaal raster

Rasters voor ontwerpers zijn als raamwerken voor ontwikkelaars. Je kunt het zonder doen, maar het resultaat is meestal rommelig.

Adobe XD heeft een eenvoudige manier inhoud te structureren. De tool creëert een raster op basis van de richtlijnen en waarden die de ontwerper heeft geselecteerd. Dit versnelt het creatieve proces en zorgt voor meer zichtbaarheid en controle.

Hoe gebruik ik Adobe XD om een ​​raster aan een project toe te voegen? 3 is wederom ons geluksgetal:

  1. Selecteer een tekengebied.
  2. Kijk naar het menu aan de linkerkant en zorg ervoor dat het vakje GRID is aangevinkt.
  3. Stel waarden naar keuze in. De tool maakt vervolgens het vereiste raster.

Ben je al onder de indruk?

Als je je nog steeds afvraagt ​​of je deze tool moet proberen, lees dan onze gedetailleerde Adobe XD-recensie.

Afronden

Nu heb je een basiskennis van de nieuwste toevoeging aan Adobe Creative Cloud: Adobe XD.

Je weet ook waarom het werd gecreëerd; het voorzag in een grote behoefte eraan Ontwerpplatform in het Adobe-ecosysteem.

Ontwerpers kunnen tijdens de proefperiode van zeven dagen gratis profiteren van de Adobe XD-app. Dit klinkt misschien als een beetje tijd om het onder de knie te krijgen, maar als je gewend bent aan de Adobe-platforms, is het meer dan genoeg.