Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Wat is Android 10, de nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem

De nieuwe versie van Google’s mobiele besturingssysteem, Android 10, is nu officieel en biedt features gericht op toegankelijkheid, donkere modus, gebarenbediening en een verbetering van de controle die de gebruiker kan uitoefenen over de privacy van zijn gegevens.

Android 10 heeft sinds dinsdag een eigen pagina op de Android-website, waar Google de highlights van deze update uitlicht: toegankelijkheid, privacy, gebarenbediening en donkere modus.

Sommige innovaties op het gebied van toegankelijkheid bieden een reeks hulpmiddelen voor de inclusief communicatie dat het bedrijf in mei presenteerde tijdens zijn jaarlijkse ontwikkelaarsconferentie Google I/O.

Dit zijn hulpmiddelen waarmee dove of slechthorende mensen op het scherm kunnen lezen wat een andere persoon zegt terwijl ze in realtime tegen hen praten Live uitzending. Of lees automatische ondertitels bij video’s Live ondertiteling.

Maar dit omvat ook anderen, zoals: GeluidsversterkingDeze filtert omgevingsgeluid en versterkt het geluid volgens door de gebruiker opgegeven frequenties. O. Slim antwoorddat actie aanbeveelt op de suggesties van contacten via de inlichtingendiensten.

Android 10 breidt ook de tools voor welzijn en beheer van mobiel gebruik uit met de introductie van Mode focusMet deze optie kunt u de toepassingen selecteren die de gebruiker het meest afleiden en deze uitschakelen.

Ook met de functie FamiliebandOuders hebben mogelijk meer controle over het gebruik van smartphones, omdat deze de apparaten verbinden met de welzijnsapplicatie.

De verbeteringen die met Android 10 zijn geïntroduceerd, hebben ook betrekking op privacy en beveiliging. In die zin ontvangt de “smartphone” de belangrijkste patches rechtstreeks van Google Play zodra deze beschikbaar zijn.

Bovendien kan de gebruiker kiezen wanneer hij zijn locatie wil delen met andere applicaties (altijd, in gebruik, nooit), kiezen welke webgebruiksinformatie en applicaties moeten worden opgeslagen en voor hoe lang, en advertentiepersonalisatie uitschakelen.

De aanpassingen met betrekking tot privacykwesties zijn ook geconsolideerd in een nieuwe sectie, zodat alle opties op één plek staan.

Android 10 introduceert dit ook donkere modusDit heeft invloed op het uiterlijk van Google-applicaties zoals Agenda of Foto’s en maakt ook batterij-optimalisatie mogelijk.

Een ander hoogtepunt van deze Android-versie is dit Gebaarcontrole Hierdoor voer je intuïtief handelingen uit, zoals: U kunt bijvoorbeeld van de ene applicatie naar de andere overschakelen door eenvoudig uw vinger van links naar rechts over het scherm te slepen of andersom. keer terug naar het bovenstaande door van links naar het midden van het scherm te slepen. of keer terug naar de hoofdpagina door de applicatie van onder naar het midden van het scherm te schuiven.

Android 10 is vanaf deze dinsdag beschikbaar op Google Pixel-telefoons. Het bedrijf zegt samen te werken met verschillende partners om dit jaar apparaten van andere merken naar Android 10 te brengen of te updaten. Er zouden in eerste instantie high-end Samsung-toestellen komen zoals de Galaxy S10 en Note 10 en enkele Nokia. Naarmate de maanden verstrijken, zullen er meer smartphones beschikbaar zijn, vooral voor modellen jonger dan twee jaar oud.

Dit is de eerste Android met slechts een nummer (10). Zo maakt Google een einde aan de lange traditie om zijn besturingssystemen de naam snoepje te geven.

Met informatie van Portaltic

LC