Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Wat is AutoCAD en waarvoor wordt het gebruikt?

Opmerking: het volgende artikel zal u helpen: Wat is AutoCAD en waarvoor wordt het gebruikt?

Computer Aided Design is de algemene term voor het gebruik van computers of werkstations kaarten maken, conceptenof modellen. Verkort tot CADDeze software wordt veel gebruikt in talloze vakgebieden.

Eén bepaald CAD-programma valt op tussen de andere: AutoCAD.

Dus wat is AutoCAD en waarom is deze applicatie toonaangevend op het gebied van tekenen voor engineering, architectuur en andere professionele doeleinden?

Laten we erin duiken.

Wat is AutoCAD?

AutoCAD is een Computerondersteund ontwerp programma ontwikkeld en uitgegeven door Autodesk. Het bestaat al bijna vier decennia.

Voor het eerst gepubliceerd in 1982AutoCAD-software is niet alleen populair onder architecten, maar ook onder civiel ingenieurs, landmeters en ontwerpers. Bovendien maakt het op veel scholen vaak deel uit van het curriculum.

Maar waarom?

Naast het zijn een van de oudste CAD Je kunt er applicaties in ontwerpen, ontwerpen en schetsen twee- en driedimensionaal.

De voordelen liggen voor de hand:

Het is veel sneller Ontwerpen maken op de computer dan met de hand. Het laat minder ruimte voor menselijke fouten en dat is ook zo zeer divers. Het primaire bestandstype dat aan AutoCAD is gekoppeld, is .dwg.

Het is beschikbaar voor ramen En MacOSmaar het heeft ook mobiele applicaties voor Android En iOS Apparaten.

AutoCAD-gebruiksscenario’s

Als zeer flexibele toepassing heeft AutoCAD vele toepassingen.

Hier zijn enkele voorbeelden van hoe u het programma kunt gebruiken.

 • Interieur ontwerp – Architecten en designliefhebbers gebruiken het om plattegronden te maken. Je kunt eenvoudig toevoegen deuren, Raamen trappen met zijn praktische eigenschappen.
 • Exterieur design – AutoCAD-software kan Modelbouw van buiten naar binnen 2D En 3D. Je kunt zelfs beginnen met een 2D-ontwerp en dit omzetten naar 3D. Deze functionaliteit zorgt voor een betere visualisatie en bespaart tijd. AutoCAD hielp bij het ontwerpen van veel beroemde gebouwen, zoals: de Burj Khalifa En Een World Trade Center.
 • Civiel engineering – Ontwerp Wegen, bruggen en componenten is ook een AutoCAD-functie. Jij kan Specificeer de componentmaterialen, zoals staal of beton. En natuurlijk kun je alles visualiseren driedimensionaal.
 • bouw beheer – Algemene aannemers gebruiken AutoCAD vaak om architectonische plannen uitgebreid te beoordelen en te herzien. Het programma helpt bij het beoordelen van projectdoelen en kwaliteitscontrole.
 • Grafisch ontwerp – Hoewel het het meest wordt gebruikt voor architectuur en constructie, kunt u AutoCAD ook gebruiken voor tekenen en grafisch ontwerp. Hoe het is veel technischer dan veel andere alternatieven is het geen ideale oplossing. Het is echter nog steeds geschikt voor het maken van 2D-vectorontwerpen en tekst.

Hoe werkt het?

Laten we er een paar bekijken De kenmerken van AutoCAD en wat het populair maakt bij professionals.

Allereerst het programma is niet zo uitdagend leren.

Wanneer u de applicatie start, ziet u bovenaan een leeg canvas en een menu met talloze pictogrammen. Deze indeling zou moeten voelt meteen vertrouwd als je er een hebt gebruikt Microsoft Office programma’s. Nieuwere AutoCAD-versies zijn intuïtiever en gemakkelijker te gebruiken.

Vanaf hier kunt u meteen beginnen met tekenen, in 2D of 3D.

2D Tekening enz Het opstellen van

Het gebruik van tools is eenvoudig, gemakkelijk Navigeer door het bovenste lintgebied en kies wat je op het canvas wilt plaatsen.

Je kunt gemakkelijk tekenen Lijnen, rondingen en cirkels – en alles Elementen kunnen worden gemanipuleerd en gecombineerd. plaatsing Tekstvelden is ook een optie. Het enige wat je hoeft te doen om te tekenen is Klik en sleep.

Deze modus is toegekend voor Het opstellen van Plattegronden of nog abstracter grafisch ontwerp.

U kunt alle aspecten van elk object zorgvuldig bewerken, of u nu hoeken gladmaakt of nieuwe vormen op het canvas maakt. Bovendien kunt u tabellen en Tabellen importeren van Microsoft Excel.

En dat zijn nog maar de basisprincipes van AutoCAD.

3D Model

Als u uw projecten beter wilt visualiseren, kan AutoCAD dat doen presenteer uw plannen 3D.

Modelleren in 3D werkt op dezelfde manier als 2D-tekenen, maar met een extra dimensie. Jij kan het doek manipuleren zodat u uw model vanuit alle mogelijke perspectieven kunt bekijken.

Dan is er reproductie.

Hierdoor komen uw AutoCAD-ontwerpen tot leven via toepassing Licht- en materiaaleffecten naar uw model. Het laat het voltooide bouwresultaat er uitzien trouw aan de natuur.

Renderen is nogal een ding intensief gebruik van hulpbronnen Proces.

Als u echter weinig opslagruimte of rekenkracht heeft, kunt u de applicatie gebruiken Wolkenweergave.

Mobiele applicatie

AutoCAD heeft zich ook enigszins afgescheiden van de computerwereld Mobiele apps voor iOS En Android. Het is niet zo krachtig als de pc- en Mac-versies, maar je kunt er nog steeds mee werken Toegang tot uw plannen op uw telefoon om eenvoudige aanpassingen te maken.

Systeem vereisten

De 3D-modellerings- en weergaveprocessen van AutoCAD vereisen een computer met voldoende mogelijkheden.

AutoCAD draait op Windows en macOS en stelt verschillende eisen.

ramen Vereisten

Je hebt er een nodig 64-bits versie van ramen, 8,1 of hoger. Windows7 wel niet ondersteund.

Wat de verwerker betreft, a 2,5 GHz CPU is noodzakelijk. Echter, Autodesk raadt 3GHz aan voor een optimale ervaring.

AutoCAD heeft ook minimaal nodig 8 GB van RAM.

Jouw grafische kaart behoeften minimaal 1 GB RAM, bij voorkeur vanaf 4 GB. Je hebt ook nodig 7 GB gratis opslagruimte voor installatie en .NET Framework versie 4.8 of hoger.

Mac Vereisten

Voor AutoCAD-vereisten voor Mac zijn de volgende modellen vereist:

 • AppleMacPro 4.1
 • MacBookPro 5.1
 • iMac 8.1
 • Mac mini 3.1
 • MacBook Air
 • MacBook 5.1

A 64-bit Intel-CPU met een Intel Core i7 of beter is het beste.

Autodesk vereist minimaal 4 GB RAM, maar je hebt 8 GB of meer nodig voor 3D-modellering. Wat de installatiegrootte betreft, 3 GB gratis opslagruimte moet genoeg zijn.

Mobiele vereisten

De AutoCAD Mobiele telefoon, mobiele telefoon app is een aparte applicatie die u voor uw kunt downloaden Telefoon of tablet. Hierdoor kun je downloaden en bekijken Uw bureaubladbestanden. Het is geen vervanging voor de hoofdversie, maar geschikt voor snelle aanpassingen en planbeoordelingen ter plaatse.

Welke apparaten ondersteunen AutoCAD Mobile?

De app blijft actief iOS 11.0 of later in verband met iPhone, iPad en iPod Touch. Wat Android betreft, vermeldt de officiële website geen specifieke vereisten. Maar de Google Play Store-pagina wordt vermeld Android 7,0 en omhoog.

Afronden

AutoCAD is een uitgebreide tool die dit kan Het opstellen vanTekening of Model Plattegronden, 3D-weergaven van buitenkanten, wegen, leidingen, leidingen, enz. Dit intuïtieve programma is dat wel populair bij architectenIngenieurs en bouwmanagers.

Lijnen, cirkels en curven tekenen in 2D is eenvoudig, terwijl werken met 3D-modelleren een genot is.

En hoewel het er intimiderend uitziet als je voor het eerst begint, het is gemakkelijker om te leren Dan jij denkt!