Verdien Online Geld met uw Blog, Recensies van Gadgets, Nieuws Technologie

Wat is Bitcoin Halvering en is het goed?

Let op: Het volgende artikel zal je helpen: Wat is Bitcoin Halving en is het goed?

Er is slechts één regulier evenement in de cryptocurrency-industrie dat als gewilder wordt beschouwd dan de Bitcoin-conferentie. Opmerking: het is ongeveer net zo ongrijpbaar als 29 februari.

Het is de halvering.

Maar wat is het?

Welke invloed heeft dit op de crypto-economie?

En zou het u iets kunnen schelen als u noch een Bitcoin-mijnwerker, noch een investeerder bent?

Lees verder om te zien waarom u deze gedenkwaardige gebeurtenis minstens half in de gaten moet houden.

Wat is Bitcoin-halvering??

Halveren is een gebeurtenis waarbij Bitcoin‘s bloksubsidie – de hoeveelheid muntbare BTC – daalt met 50%.

Het overkomt ongeveer iedereen vier Jaren. En dat is de manier van het Bitcoin-protocol controle van levering van nieuwe munten die in omloop komen.

Iedereen die crypto begrijpt, weet dat schaarste de kern vormt van de aantrekkingskracht van Bitcoin. Het heeft een harde kap van 21 miljoen Munten.

In theorie is de Bitcoin-aanbodlimiet niet zo onveranderlijk als blockchain-records. Maar het bestuursmodel en het stimuleringssysteem van deze crypto hebben het voor elke machtige stakeholder economisch onzinnig gemaakt om voor God te spelen.

Dus waarvoor wordt Bitcoin eigenlijk gehalveerd?

De halvering, samen met de hard cap, zorgt ervoor dat BTC in de loop van de tijd waardevol blijft.

Dit fenomeen reguleert Bitcoin-uitvoer. Het voorkomt dat miners meer BTC verdienen dan nodig is als beloning voor het valideren van transacties. Als gevolg hiervan is de halvering verantwoordelijk voor de groei van het geslagen aanbod van Bitcoin voorspelbaar.

Deze twee concepten scheiden Bitcoin van goud.

De voormalige maximaal levering En Muntschema zijn bekend bij het publiek. Dit laatste is ook eindig, maar het is niet te zeggen hoeveel ervan daadwerkelijk bestaat.

Gezien de rol van BTC-halvering in de crypto’s TokenomicsDit kan verstrekkende gevolgen hebben voor de gehele sector.

Historisch gezien is deze vierjaarlijkse gebeurtenis een katalysator geweest extreme prijsspeculatie.

Als gevolg van de geplande financieringsverlaging verwachten beleggers een sterke stijging van de vraag. Dit dwingt crypto-geesten tot Hodl (“Hold on for dear life”), wat de prijs van Bitcoin naar nieuwe hoogten drijft en meestal de interesse van nieuwe kopers wekt.

Hoe werkt het?

Geschreven in de broncode van de crypto, vindt er elke dag een halvering van Bitcoin plaats 210.000 blokken.

Als dat het geval is, hoe weten we dan dat de halveringstijd van Bitcoin ongeveer vier jaar bedraagt?

Bitcoin heeft geen klok; meer een klok. Zijn eigen tijdwaarnemingsmechanisme is de blockchain, die de tijd door middel van blokken uitdrukt.

Het Bitcoin-protocol maakt het mogelijk om elk nieuw blok te creëren 10 minuten of zo. Om dit doel consequent te bereiken, zou het veranderen Mijnbouw moeilijkheid en dienovereenkomstig reageren op veranderingen in de hashprestaties.

Hoge hashkracht helpt het proces van het minen van een blok te versnellen. Hoe meer miners deelnemen aan het netwerk, hoe hoger de collectieve hashing power.

Iedereen 2.016 blokkenzou Bitcoin zijn blockchain opnieuw kalibreren. Het zou terugkijken en controleren hoe snel succesvolle mijnwerkers nieuwe blokken konden claimen.

Als de blockchain sneller zou groeien dan de bedoeling was, zou Bitcoin het minen wiskundig moeilijker maken. Maar als netwerkdeelnemers er meer tijd aan zouden besteden, zou dit het tegenovergestelde effect hebben.

Sinds de lancering van Bitcoin in 2009 heeft dit herkalibratiesysteem uitstekend gewerkt. Meer dan tien jaar aan gegevens tonen de gemiddelde tijd die nodig was om een ​​blok te vinden 9,5 minuten.

Elke BTC-halveringscyclus heeft op zijn beurt ongeveer vier jaar geduurd sinds de eerste in 2012.

De volgende en vierde Bitcoin-halvering zal plaatsvinden op Blok 840.000. Het zal de huidige Bitcoin-blokbeloning verlagen en instellen op 3.125 BTC. De crypto-industrie voorspelt dat dit zal gebeuren 15 maart 2024.

Het halveringsverhaal van Bitcoin

Gemijnd door Bitcoin-maker Satoshi Nakamoto, de Genesis blokook bekend als Blok 0 50 Bitcoin als subsidie. Met andere woorden: elke succesvolle mijnwerker kon per blok 210.000 50 Bitcoin-stukken in zijn zak steken.

  • Eerst met: Op 28 november 2012 daalde de subsidie ​​van 50 BTC 25 BTC. Het vond plaats nadat 10.500.000 munten in omloop waren gebracht, wat de helft is van de totale Bitcoin-aanbodlimiet. Een jaar na deze gebeurtenis explodeerde de BTC-prijs met 10.041% van $12 naar $1.217.
  • Tweede halvering: Op 9 juli 2016 werd de beloning voor elk nieuw Bitcoin-blok verhoogd van 25 BTC 12,5 Bitcoins.

Op dat moment was de Bitcoin-prijs $647. Tijdens deze halvering van Bitcoin bereikte de prijs op 17 december 2017 bijna $20.000.

Precies twaalf maanden later kelderde de waarde naar $3.276, een daling van 83%. Ondanks het epische einde van deze geweldige bull run, hebben de beren de prijs vóór de halvering nooit meer herzien.

  • Derde halvering: Op 11 mei 2020 halveerde Bitcoin de subsidie ​​en begon mijnwerkers te stimuleren 6,25 Bitcoins per blok. Zoals verwacht vormde dit de weg voor een nieuwe bull run.

Van $8.787 noteerde Bitcoin anderhalf jaar later een recordhoogte van $68.680. In tegenstelling tot de vorige twee omvatte de prijsactie van BTC na deze halvering van de BTC geen euforische parabolische bewegingen.

Benjamin Cowen, een crypto-uitblinker, heeft betoogd dat BTC hieraan onderworpen is Wet van de afnemende meeropbrengst.

Hij heeft ook de mogelijkheid getheoretiseerd dat de Bitcoin-cyclus langer is geworden. Zijn hypothese zou kunnen verklaren waarom de prijsactie van de crypto na de derde halvering ongewoon tam was.

Wat gebeurt er daarna? Laatste halvering van Bitcoin?

Het zou tijd kosten 64 Halveringen om alle 21 miljoen BTC op de markt te brengen. En waarnemers uit de crypto-industrie verwachten dat dit rond het jaar zal plaatsvinden 2140.

Vanaf mei 2022 zullen dat er meer dan zijn 19 miljoen Bitcoin geslagen. Voor de komende 118 jaar bedraagt ​​het aantal BTC-mijnwerkers dat nog steeds kan worden ‘gedolven’ minder dan 2 miljoen. Niets meer niets minder.

Tot de laatste halvering van Bitcoin zal de subsidie ​​klein zijn.

Wanneer BTC het spreekwoordelijke ‘point of no return’ passeert, stopt het met het subsidiëren van mijnbouw. En mijnwerkers moeten daar uitsluitend op vertrouwen netwerk Kosten om het licht aan te houden.

Ondanks het verlies van een bron van inkomsten zouden deelnemers aan het Bitcoin-netwerk nog steeds winst moeten kunnen maken. Leven van netwerkkosten kan lucratief zijn vanwege grotere transactievolumes En hogere BTC-marktprijzen.

Het is echter onmogelijk om de exacte economische situatie van Bitcoin-mijnbouw over meer dan een eeuw te voorspellen.

Geloof het of niet, deze baanbrekende cryptocurrency is er nog steeds één bezig. Het blijft grote upgrades ondergaan om de algehele functionaliteit te verbeteren.

In 2140 zal de wereld waarschijnlijk onherkenbaar voor ons zijn. Dus wie zegt dat Bitcoin in de verre toekomst hetzelfde beloningssysteem zal hebben?

Het is ontwikkelaar zou mijnwerkers kunnen verleiden om te blijven en Bitcoins verder te valideren door middel van nieuwe beloningen. Of de belanghebbenden van BTC zouden kunnen kiezen voor een ander consensusmechanisme. De mogelijkheden zijn eindeloos.

Behoudens een grote paradigmaverschuiving zou Bitcoin nog steeds dezelfde crypto kunnen zijn als we kolonies op Mars hebben. En zoals Nakamoto oorspronkelijk bedoelde, zouden zijn netwerkdeelnemers beloond kunnen blijven worden als die er zijn geen subsidie ​​meer.

Afronden

Zelfregulerende muntuitgifte is een van de vele redenen waarom Bitcoin zo’n revolutionair monetair systeem is.

Crypto-investeerders kijken uit naar de halvering, omdat dit het begin van het koopseizoen helpt identificeren. De echte essentie van dit evenement is echter weergave geslagen BTC levering voorspelbaar en netwerk deelname belonend.

Dit programmatische evenement zal niet eeuwig duren. Maar het stopt niet bij Bitcoin volledig volwassen als een bezit.